Openen in browser

        

West-Brabantse scholen op de vingers getikt door ministerie: deuren toch open vanaf woensdag

De 31 basisscholen in de regio Bergen op Zoom van koepel Lowys Porquin gaan toch woensdag al open. Dat heeft de scholenkoepel besloten na aandringen van het ministerie van Onderwijs en de Onderwijsinspectie. Eerder liet het bestuur van de scholenkoepel weten de deuren tot na de carnavalsvakantie dicht te houden.

Lees meer

Weerplaza-weerman waarschuwt: in delen van Brabant kan het zeven uur lang gaan ijzelen

Er staat ons heel wat te wachten, komend weekend. Niet alleen sneeuw, maar ook ijzel. Zaterdagavond laat, rond middernacht, begint het met ijzelen en dit kan op sommige plaatsen zelfs zeven uur aanhouden. "Het kan het echt even flink glad worden." Alfred Snoek van Weerplaza vertelt wat we kunnen verwachten van tijd tot tijd.

Lees meer

Heel de klas naar huis of een groepje? Zes vragen (en antwoorden) over quarantaine op basisscholen

De basisscholen gaan komende maandag onder strenge voorwaarden weer open. Leerlingen moeten bij een besmetting in hun klas in quarantaine. Het nieuws zorgde de afgelopen dagen voor veel onduidelijkheid bij ouders en leraren. De GGD beantwoordt zes vragen over de nieuwe regels:

Lees meer

'Fuck de coronasystemen, ik wil vrijheid', riep relschopper Stanley en hij kreeg zes maanden cel

De eerste relschopper die deelnam aan de hevige rellen in Eindhoven nu bijna twee weken geleden, is veroordeeld. Het gaat om Stanley C. Hij heeft op zondagmiddag 24 januari op het 18 septemberplein gereld. De rechter sprak van een 'oorlogssituatie' in de binnenstad van Eindhoven en legde zes maanden celstraf op.

Lees meer

Frank Lammers over nieuwe Ferry-film: ‘Geen onverstaanbare Belgen, wel onverstaanbare Brabanders'

Ferry Bouman, de Brabantse drugsbaas uit de Netflix-serie Undercover, is inmiddels bijna even bekend als de man die hem speelt, Frank Lammers. Er komt zelfs een film aan die Ferry heet. Op Instagram legt Lammers uit wat we van de productie kunnen verwachten en beantwoord hij de prangende vraag: "Wordt er wel genoeg Brabants gescholden?"

Lees meer

Coronanieuws: 358 patiënten met corona in Brabantse ziekenhuizen

Ook deze vrijdag houden we je in dit liveblog op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen op coronagebied in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Sneeuw en ijzel op komst, wat je wel en niet moet doen als het glad is op de weg

Komend weekend krijgen we te maken met ijskoud winterweer en een flink pak sneeuw. In het zuiden is de kans op ijzel groot, waardoor het op veel plekken spekglad wordt. Hoe zorg je ervoor dat je autorit veilig verloopt en voorkom je gevaarlijke situaties op de weg?

Lees meer

Offensief tegen gps-diefstal bij boeren door Oost-Europese bendes: 'Heel makkelijk te stelen'

Het is een goudmijn voor dieven: gps-apparatuur in trekkers. Daarom start vrijdag een campagne om boeren hun peperdure apparaten te laten registreren en markeren. “Oost-Europese bendes gaan ermee aan de haal”, weet Gerwin Otten, projectleider gps-diefstal bij branchevereniging Cumela.

Lees meer

Zin in sneeuwpret! Maar waar tover je nu nog een slee of snowboots vandaan?

Een weekend vol sneeuwpret, veel Brabanders (en zeker die met kleine kinderen) kijken ernaar uit. Maar natuurlijk zijn de kinderen uit hun snowboots gegroeid en is de slee kapot. Nu zoeken naar dit soort winterse producten is als zoeken naar een ventilator of opblaasbadje tijdens een hittegolf. Waar kan een willekeurige moeder, laten we haar Marieke noemen, nog terecht nu vanwege de lockdown vrijwel alle winkels dichtzijn?

Lees meer

Treinen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom rijden weer na aanrijding

Tussen Roosendaal en Bergen op Zoom reden sinds kwart voor zes vrijdagmorgen geen treinen vanwege een aanrijding. Het treinverkeer is inmiddels weer hervat.

Lees meer

Vieze Jack hoopt dat zijn nieuwe liedje 'Lekker knallen' mensen thuis op stoelen en banken krijgt

"Je kunt in een hoekje gaan zitten huilen dat carnaval dit jaar niet doorgaat, maar je kan ook denken: laten we ons leven leven en plezier hebben." Dus heeft Vieze Jack in deze coronatijd een nieuw feestnummer uitgebracht: 'Lekker knallen!' Zodat mensen thuis in kleine kring - coronaproof - er toch een feestje van kunnen maken.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant