Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Omgekomen Jan (20) herdacht in Schijndel

Vrienden van de omgekomen 20-jarige Jan uit Schijndel zijn donderdagavond bijeengekomen op de plek waar hij woensdagavond na een botsing omkwam. Ongeveer 150 mensen liepen gezamenlijk naar de kruising van de Rooiseweg met de Landingsweg.

Lees meer

10-jarig zoontje ziet hoe zijn vader (42) wordt neergeschoten in Tilburg

Een jongen van 10 jaar was vrijdagochtend getuige van een schietpartij in Tilburg waarbij zijn vader (42) werd neergeschoten. Dit laat de politie vrijdag weten. De vader van de jongen werd rond halftien in de Dolomietenweide in Tilburg neergeschoten. Buurtbewoners zeggen dat ze drie knallen hebben gehoord. De politie is aan het eind van de ochtend nog op zoek naar de dader en roept eventuele getuigen op om zich te melden.

Lees meer

Luke (17) en Ryan (19) bedenken armbandjes om te laten zien of je kwetsbaar bent voor corona

Premier Mark Rutte sprak jongeren twee weken geleden tijdens een persconferentie persoonlijk toe: kom met ideeën om de coronacrisis aan te pakken. Luke (17) en Ryan (19) Hectors uit Helmond hebben daar gehoor aangegeven. De broers bedachten de Signalband.

Lees meer

Regentonnen niet aan te slepen: 'Zonde om gratis water in het riool te laten lopen'

Kees Beijens heeft het met zijn bedrijf in regentonnen in Udenhout nog nooit zo druk gehad als in dit droge voorjaar. De verkoop loopt als een tierelier, zo vertelt hij vrijdag in het programma Wakker! op Omroep Brabant radio. De oproep vanuit de overheid en diverse natuur- en milieuorganisaties om vanwege de droogte toch vooral slim om te gaan met water lijkt dus aan te slaan.

Lees meer

Coronanieuws: honderdste dag van de crisis, RIVM meldt 43 nieuwe besmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van het laatste nieuws rond de coronacrisis. Het is vandaag de honderdste dag van de crisis in Nederland.

Lees meer

Nepverpleger haalde eerder het nieuws met heldenacties

De man die tijdens de coronacrisis onder valse voorwendselen als verpleger in het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) werkte, haalde eerder het nieuws met verschillende heldhaftige acties. Ook toen zei hij al tegen Omroep Brabant dat hij medisch hulpverlener was.

Lees meer

Man (42) neergeschoten in woonwijk in Tilburg, meerdere knallen gehoord

In de Dolomietenweide in Tilburg is vrijdagochtend een man neergeschoten. Buurtbewoners zeggen dat ze drie knallen hebben gehoord. De politie zoekt naar de dader en roept eventuele getuigen op om zich te melden. Het slachtoffer is een man van 42 uit Tilburg, zo laat de politie weten. Zijn zoontje van 10 was getuige van de schietpartij.

Lees meer

Bliksem raakt C-130 Hercules van de luchtmacht

Een transportvliegtuig van de de Koninklijke Luchtmacht is vrijdagochtend geraakt door de bliksem. De C-130 Hercules was op weg naar de vliegbasis Eindhoven. Het toestel is daar veilig geland, zo liet de vliegbasis weten.

Lees meer

Coronanieuws: 13 nieuwe doden, veel meer besmettingen geregistreerd

In dit liveblog hielden we je donderdag op de hoogte van het laatste nieuws rondom de coronacrisis.

Lees meer

Zo kon een man zonder diploma als verpleger aan de slag tijdens de coronacrisis

Hoe kon een man van 24 zonder woon- of verblijfplaats zich voordoen als verpleger en worden aangenomen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Den Bosch? En dat in een periode waarin patiënten extra kwetsbaar waren. Duidelijk is dat hij misbruik maakte van de noodsituatie en versoepeling van de eisen die werden gesteld aan zorgpersoneel, maar hij wist het ook twee weken uit te houden door een web van leugens.

Lees meer

Schoolverlatersopstand tegen 'diploma-uitreiking als McDrive' loopt met een sisser af

Omdat dit schooljaar een normale diploma-uitreiking door de coronamaatregelen niet mogelijk is, maakte het Altena College in Sleeuwijk een paar dagen geleden bekend dat er voor het eerst diploma's via een 'drive-in' zouden worden uitgereikt. Het nieuws sloeg in als een bom bij de geslaagden, die op social media meteen los gingen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant