Openen in browser

        

Eikenprocessierups overleeft winterkou, maar heeft wel een nieuwe vijand

De eikenprocessierups heeft het strenge winterweer van vorige maand goed overleefd. Het is niet te verwachten dat de eitjes door de kou zullen afsterven. Wel hebben ze een nieuwe natuurlijke vijand in de vorm een sluipwesp. Dat maakt het Kenniscentrum Eikenprocessierups in Mill vrijdag bekend.

Lees meer

Michael van Gerwen zoekt juiste pijlen, maar: ‘Ik blijf de te kloppen man'

Deze week zijn de ogen tijdens het UK Open massaal gericht op Michael van Gerwen uit Vlijmen. Vorig jaar won Van Gerwen het dartstoernooi nog, na een 11-9 zege op Gerwyn Price, maar dat was zijn laatste grote toernooizege. Hervindt hij zijn topvorm? En met welke pijlen gaat hij eigenlijk gooien? "Ik ben nog steeds de te kloppen man", zegt hij.

Lees meer

Camiel heeft een café, maar vindt nu gezelligheid in de coronateststraat

Van de kroeg naar de teststraat. Het lijkt een grote overgang maar Camiel Verschuren (30) ziet ook veel overeenkomsten. “Je bent altijd met mensen bezig, je speelt in op hoe ze zijn en hoe ze zich voelen. Je probeert de sfeer goed te houden en kijkt wat het beste is voor iemand.”

Lees meer

Coronanieuws: afgelopen etmaal 794 coronabesmettingen in Brabant

Ook deze vrijdag houden we je via dit liveblog op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Man laat zijn hond uit en vindt een grote kluis op straat

Een man heeft donderdagavond in Helmond een grote kluis gevonden toen hij zijn hond aan het uitlaten was. Niemand weet waar de kluis vandaan komt en ook de inhoud is onbekend. Het ding is meegenomen naar het politiebureau.

Lees meer

Stroomkast vat vlam na crash automobilist, omgeving tijd lang zonder stroom

Een automobilist reed donderdagnacht een stroomkast uit de grond aan de Biesheuvelweg in Wijk en Aalburg. Dit gebeurde rond kwart voor een.

Lees meer

Mysterieuze kluis blijkt van steekwagen te zijn gevallen en achtergelaten

De mysterieuze kluis die donderdagavond midden op de Oranjelaan in Helmond werd gevonden is van een steekwagen gevallen. De twee mannen die hem vervoerden kregen het zware gevaarte niet terug op de steekkar en hebben hem achtergelaten. Het is nog niet duidelijk wie de mannen waren en of de brandkast ergens was gestolen.

Lees meer

Geniet van droge en zonnige dagen, want nu kan het nog

Dit weekend kunnen we nog genieten van een paar droge en zonnige dagen, maar daarna komt er wisselvallig weer met kans op regen. 's Nachts wordt het wel koud, vertelt Wouter van Bernebeek van Weerplaza.

Lees meer

Jongens willen twee dure horloges verkopen, maar worden beroofd

Drie jongeren hadden donderdagavond op het parkeerterrein bij het Trivium in Etten-Leur afgesproken om twee dure horloges te verkopen, maar werden in plaats daarvan beroofd. Ze werden daarbij bedreigd met een vuurwapen. De politie haalde twintig minuten later vier verdachten van de snelweg.

Lees meer

N261 bij Tilburg urenlang dicht door ongeluk met vrachtwagen

De Burgemeester Bechtweg (N261) bij Tilburg is vrijdagmiddag tot halfvier dicht tussen de aansluiting met de A65 (Tilburg-Den Bosch) en Tilburg-Noord. Dat komt door een ongeluk met een vrachtwagen.

Lees meer

Gratis broccoli voor wie Songfestivallied kan meezingen: 'Prima reclame'

Het nieuwe nummer waarmee Jeangu Macrooy ons land vertegenwoordigt bij het Eurovisie Songfestival, lijkt een rechtstreeks ode aan de broccoli. Meteen nadat het liedje 'Birth of a new age' voor het eerst te horen was, vroeg het publiek zich massaal af: zingt hij nou iets over broccoli? Groenteboer Ton Kanters is blij en zet de groente stevig in het zonnetje.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant