Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Boeren krijgen 9 maanden langer de tijd om aan strengere eisen voor stal te voldoen

Boeren in Brabant krijgen negen maanden uitstel om een vergunning aan te vragen voor een nieuwe stal. Dat betekent dat de aanvraag voor een nieuwe stal op 1 januari 2021 ingediend moet zijn in plaats van 1 april 2020. De stallen moeten 1 oktober 2022 vernieuwd zijn.

Lees meer

Emma (24) ziet hoe kinderen haar auto compleet vernielen: 'Ze spaarden niks van mijn Toyota Aygo'

De 24-jarige Emma van Boxtel moest donderdagochtend na een lekke band noodgedwongen haar auto langs de weg in Veghel parkeren. Toen ze haar Toyota Aygo in de middag weer wilde ophalen, stuitte ze op de volgende onaangename verrassing. Ze zag hoe twee kinderen haar voertuig compleet vernielden. ''Ze hebben voor duizenden euro's aan schade aangericht.''

Lees meer

Wc's geïnspecteerd, magnetrons opengeschroefd: zoektocht naar smokkelwaar in gevangenis gaat verder

De zoektocht naar smokkelwaar in de gevangenis in Grave is vrijdag hervat. Omdat er een sterk vermoeden bestaat dat er verboden spullen zijn, zit de PI al een paar dagen potdicht voor bezoekers. De hele gevangenis wordt ondersteboven gehaald. Beeldend schetst woordvoerder Robert Meijer hoe het er nu achter de hermetisch gesloten deuren van de PI Grave aan toegaat.

Lees meer

Verdachte (26) van groepsverkrachtingen in Den Bosch vrijgelaten

Een van de acht verdachten die deze week zijn opgepakt voor groepsverkrachtingen in Den Bosch is vrijdagochtend door de rechter-commissaris in vrijheid gesteld. Dat zegt Remko Oerlemans, de advocaat van de 26-jarige man. ''Volgens de rechter-commissaris is er onvoldoende bewijs om mijn cliënt langer vast te houden.''

Lees meer

Nieuwe 4D-film Fabula in de Efteling met luid applaus ontvangen

De nieuwe attractie Fabula is vrijdagmiddag officieel geopend in De Efteling in Kaatsheuvel. De eerste voorstelling kreeg een luid applaus van het toegestroomde publiek. De fans vonden de nieuwe 4D-film leuker dan zijn voorganger PandaDroom, want die was een beetje zielig. En Fabula? "Daar is niks zieligs aan!"

Lees meer

Duel tussen twee oude liefdes voor Tomáš Galásek: ‘Willem II moet moedig zijn tegen Ajax’

Kijkend naar de ranglijst kun je bij Ajax-Willem II spreken van een topper in de eredivisie. Tomáš Galásek speelde vier seizoen in het rood-wit-blauw van de club uit Tilburg. Daarna was hij zes seizoenen actief voor Ajax. De voormalig middenvelder hoopt dat Willem II ‘moedig’ is tegen de koploper, dan is er volgens de Tsjech kans op een goed resultaat.

Lees meer

A58 richting Bergen op Zoom weer open na ongeval

De A58 tussen Breda en Etten-Leur is vrijdagmidag kort afgesloten geweest na een ongeluk. Automobilisten werden via de vluchtstrook omgeleid.

Lees meer

Ook zwerfkatten hebben warm nest nodig: dierenambulance naarstig op zoek naar isoboxen

Dierenambulance Brabant Zuid-Oost is naarstig op zoek naar donateurs van isoboxen. Deze 'winterhuisjes' van piepschuim worden weggezet op bepaalde plekken in onze provincie en moeten zwerfkatten de winter door helpen.

Lees meer

'Een vuurwerkverbod? Echt niet!' Vuurwerkvrouwen maken zich hard voor behoud van traditie

Ze zijn met zijn negenen. Ze zijn allemaal vrouw én ze hebben een missie. De vuurwerkvrouwen willen vechten voor het behoud van de vuurwerktraditie in Nederland. "Want van al die verhalen die de ronde doen over vuurwerk klopt helemaal niets!"

Lees meer

Gekantelde vrachtwagen op N268: hele weg bezaaid met pulp uit suikerfabriek

De N268 bij Dinteloord is vrijdagochtend dicht vanwege een gekantelde vrachtauto. De weg ligt helemaal bezaaid met pulp van suikerfabrikant Suiker Unie. Het vrachtverkeer wordt omgeleid naar de A17.

Lees meer

A58 komend weekend dicht tussen knoopppunt Princeville en Rucphen

De A58 tussen knooppunt Princeville en de afrit bij Rucphen is komend weekend dicht vanwege onderhoud. Het verkeer moet rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot een half uur.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant