Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

De Efteling vanaf 20 mei weer open, kaartjes vooraf online kopen

De poorten van de Efteling gaan vanaf 20 mei weer open. Het attractiepark heeft dat in overleg met de Brabantse veiligheidsregio's besloten. Het attractiepark is dan klaar om een derde van het normale aantal bezoekers te ontvangen, laat ze weten. Op vrijdag 13 maart ging het park in Kaatsheuvel dicht als gevolg van de coronacrisis.

Lees meer

Sporttassen met 70 kilo cocaïne gevonden in een container in Moerdijk

Een bedrijf op industrieterrein Moerdijk heeft donderdag ongeveer 70 kilo cocaïne gevonden die was verstopt in twee sporttassen. De tassen lagen in een container met ferronikkel, een grondstof voor metaalproducten. De straatwaarde van de drugs ligt waarschijnlijk ruim boven een miljoen.

Lees meer

Juf Roos heeft zin in de eerste schooldag, maar 'geen knuffel en geen high five'

Juf Roos Braam van groep 5/6 van basisschool Meander in Den Bosch heeft heel veel zin in de eerste schooldag. Haar school begint maandag met een volledig team aan leerkrachten. Uit onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek & Advies samen met het AD blijkt dat zestig procent van de basisscholen maandag één of meer leraren mist. Toch verwachten de leraren dat hun afwezigheid niet tot grote organisatorische problemen zal leiden.

Lees meer

Twee auto’s in vlammen op in Oosterhout, getuige ziet dat twee mannen vloeistof over auto gieten

Twee auto's gingen donderdagnacht in vlammen op in de Dr. Janssenslaan in Oosterhout. Het vuur werd rond halftwee ontdekt.

Lees meer

Trein rijdt ree aan bij Best, passagiers geëvacueerd

Een trein strandde donderdagavond bij Best na een aanrijding met een ree. Het ongeluk gebeurde rond kwart over elf, bij ecoduct De Mortelen. Inmiddels zijn alle problemen opgelost.

Lees meer

Demonstratie bij gemeentehuis in Vught tegen ombouw N65

Zo'n dertig inwoners van Vught hebben donderdagavond bij het gemeentehuis van Vught met spandoeken geprotesteerd tegen de ombouw van de N65 (Tilburg-Den Bosch). Ze zijn bang dat er straks meer verkeer door het centrum komt.

Lees meer

Safaripark Beekse Bergen gaat 25 mei weer open voor publiek

Safaripark Beekse Bergen gaat maandag 25 mei weer open voor publiek en abonnementhouders. Dat meldt het park na overleg met de Veiligheidsregio en de burgemeester van Hilvarenbeek.

Lees meer

De Treeswijkhoeve had al 41 reserveringen, toen een uur bekend was dat restaurants weer open mogen

Heel blij zijn ze dat ze weer aan de slag kunnen. Sterrenkoks als Dick Middelweerd van de Treeswijkhoeve in Waalre en Gerard Wollerich van het gelijknamige sterrenrestaurant in Sint-Oedenrode willen weer aan de slag. "Dit is een mooi begin, we zien weer een stip aan de horizon."

Lees meer

Wachtlijsten bij kappers en topdrukte bij tatoeëerders: 'Vijfhonderd reserveringen op één dag'

De plastic wandjes staan klaar en de stoelen zijn extra gepoetst. Topdrukte was natuurlijk te verwachten na de persconferentie, maar toch verrast deze enorme drukte menig kapper, schoonheidsspecialist of tatoeëerder. "We hebben nog maar enkele gaatjes."

Lees meer

Steunpakket van bijna 7 miljoen euro moet coronaleed in Breda verzachten

Aanvullend op de landelijke steunmaatregelen willen burgemeester en wethouders van Breda 6,8 miljoen euro extra besteden om de lokale gevolgen van de coronacrisis te verzachten. Met dat eigen ondersteuningspakket wil het college ondernemers, organisaties, verenigingen en vrijwilligers helpen om door de coronacrisis te komen.

Lees meer

Brabantse ziekenhuizen: 'Versoepelen van de coronamaatregelen is begrijpelijk, maar ook riskant'

Het versoepelen van de overheidsmaatregelen is begrijpelijk, maar ook riskant. Dat zegt Bart Berden van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) in Brabant. Het was volgens Berden logischer geweest als iedereen met klachten al getest had kunnen worden, voordat de maatregelen worden versoepeld. Deze coronatesten kunnen pas vanaf 1 juni massaal worden uitgevoerd.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant