Openen in browser

        

Experts rekenen op miljoenenschade VDL: 'Alle schijn van afpersing'

Industrieconcern VDL staat voor de keus: miljoenen betalen aan criminelen, of zelf proberen hun systemen weer aan de praat te krijgen. Dat zegt Job Kuijpers van cybersecuritybedrijf EYE tegen Omroep Brabant. Volgens hem kan het haast niet anders dan dat het bedrijf slachtoffer is van gijzelsoftware, ook wel ransomware. VDL kampt sinds woensdagnacht met een cyberaanval waardoor de systemen deels onbruikbaar zijn. Ook die schade loopt in de miljoenen.

Lees meer

Reizigers balen van mist op Eindhoven Airport: '3 uur in vliegtuig gezeten'

Reizigers op Eindhoven Airport baalden vrijdagochtend behoorlijk van alle problemen die veroorzaakt worden door de mist. Zeven vertrekkende vluchten werden geannuleerd en nog eens veertien vertrekkende vluchten liepen grote vertraging op. Dertien vliegtuigen die in Eindhoven hadden moeten landen, werden omgeleid naar ander luchthavens. "We hebben drie uur in het vliegtuig gezeten en toen moesten we eruit. De reis ging niet meer door!"

Lees meer

Trui de Waarzegster komt tot leven in het boek 'Heusden in 100 verhalen'

Mysterieuze, droevige en opmerkelijke verhalen. Historicus Bart Beaard heeft honderd van dat soort verhalen, van generatie op generatie doorgeven in Heusden en omstreken, ontrafeld én beschreven in het boek 'Historisch Heusden in 100 verhalen'. Beaard: "Trui de waarzegster overspoelde haar klanten met een stortvloed aan voorspellingen. Zoveel dat er altijd wel iets van moest uitkomen. Het was een heel bijzonder mens."

Lees meer

Mist legde vliegveld Eindhoven vrijdagochtend lam

Het vliegverkeer op Eindhoven Airport had vrijdagochtend veel last van de mist. Zeven vertrekkende vluchten werden geannuleerd. Nog eens veertien vetrekkende vluchten liepen grote vertraging op. Dertien vliegtuigen die in Eindhoven hadden moeten landen, werden omgeleid naar ander luchthavens.

Lees meer

Problemen op de A73 na ongeluk bij Rijkevoort

In dit liveblog lees je het belangrijkste 112-nieuws uit Brabant. De hele dag word je hier bijgepraat over ongevallen, branden en misdrijven in de provincie. Wil je via onze app een melding ontvangen zodra er een update verschijnt? Klik dan op het belletje bovenaan dit liveblog.

Lees meer

Kat bevrijdt zichzelf na uren uit meterkast: 'Stak zijn kopje naar buiten'

De kat die donderdag urenlang vastzat in de buis van een meterkast in een winkel in Breda maakt het helemaal goed. "Nadat we eten voor hem hadden neergezet, stak het beestje uiteindelijk zijn kopje uit het gat waarin het was verdwenen. En vervolgens konden we hem pakken", vertelt Corine, de eigenaar van de winkel, vrijdagochtend.

Lees meer

Vier brandstichtingen in Woensel: politie op zoek naar dader

De politie onderzoekt vier brandstichtingen die vrijdagochtend werden ontdekt in stadsdeel Woensel in Eindhoven. Onder meer een opslagschuur aan de Gerretsonlaan ging in vlammen op.

Lees meer

Helikopters gaan testen waarom ze eigenlijk overlast veroorzaken

Defensie wil komende weken met testvluchten achterhalen hoe en waarom de helikopters van vliegbasis in Gilze-Rijen zo'n overlast veroorzaken. Buurtbewoners klagen al jaren over de herrie en trillingen in huis door de militaire wentelwieken.

Lees meer

Op stap met een corona-polsbandje, in Eindhoven kan het nu ook

Vanaf komend weekend kun je ook in Eindhoven een polsbandje krijgen om te gaan stappen. Je hoeft dan bij kroegen of restaurants niet meer je QR-code te laten zien. Daar zijn de Eindhovense horeca en de gemeente het over eens geworden. De bandjes blijven 24 uur geldig.

Lees meer

Man berooft hoogbejaarde vrouw van gepind geld en slaat bril van gezicht

Een hoogbejaarde vrouw is woensdag hardhandig beroofd op de Redemptoristenstraat in Tilburg. Dat maakte de politie vrijdagochtend bekend.

Lees meer

Man vlucht voor politiecontrole, crasht tegen huis en rijdt bijna agent aan

Een 18-jarige automobilist is donderdagavond aangehouden in Bergen op Zoom, nadat hij vluchtte voor een politiecontrole, bijna een agent aanreed en uiteindelijk crashte tegen een huis.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan