Openen in browser

        

Twee jongens (14) opgepakt voor overval op cafetaria Tilburg

De politie heeft twee jongens van veertien opgepakt voor een overval op een cafetaria aan de Ringbaan-West in Tilburg. De overval werd vrijdagochtend gepleegd rond half twaalf.

Lees meer

Bestuurder die motoragent expres aanreed moet jaar cel in

Een man die bewust op een agent inreed na een positieve alcoholcontrole is veroordeeld tot een jaar cel en mag anderhalf jaar niet rijden. Dat besloot de rechtbank van Den Bosch vandaag.

Lees meer

Explosie bij huis van agent in Best, politie heeft beeld van scooterrijder

De politie toont maandag camerabeelden in de zaak van het afsteken van zwaar, illegaal vuurwerk en brandstichting bij het huis van een wijkagent. Dat gebeurde half december in Best. Er zijn beelden van een scooterrijder die mogelijk bij de zaak betrokken is. Die worden getoond in het opsporingsprogramma Bureau Brabant.

Lees meer

Scooterrijder overleden na botsing tegen boom in Sint-Oedenrode

Een scooterrijder is donderdagavond om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeluk op de Schijndelseweg in Sint-Oedenrode. Hij botste tegen een boom en overleed op de plaats van het ongeluk. Volgens een wijkagent is het slachtoffer een 41-jarige man uit Schijndel.

Lees meer

Coronanieuws: dode na vaccinatie met Janssen-vaccin

Ook vrijdag houden we je via dit liveblog op de hoogte van het laatste nieuws rond de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Splinternieuw appartement door brand verwoest in Breda

Een splinternieuw appartement aan de Markendaalseweg in Breda is donderdagavond door brand verwoest. De bewoners konden op tijd wegkomen, niemand raakte gewond.

Lees meer

Zelfs een huis van 1 miljoen wordt tegenwoordig binnen no time verkocht

Er zijn steeds meer miljoenenhuizen in Brabant. Maar zelfs de villa’s, landhuizen en luxe appartementen met torenhoge prijzen boven de miljoen, verkopen tegenwoordig als een dolle. Makelaar Mathijs Metselaars uit Eindhoven legt uit hoe dat kan.

Lees meer

Moord op beschermd edelhert komt hard aan: 'We zijn echt heel erg ontdaan'

"We zijn echt heel erg ontdaan", zegt Sjors de Kort van Brabants Landschap. Zondag werd in zijn natuurgebied een vermoord edelhert gevonden. De politie doet onderzoek naar de dood van het beschermde dier. "Hopelijk heeft iemand iets verdachts gezien want de dader willen we pakken."

Lees meer

'Temperatuur loopt na het weekend op en de zon laat zich vaker zien'

Wie na deze druilerige week genoeg heeft van alle neerslag, moet nog even door de zure appel heen bijten. Maar komende week wordt het droog. "De temperatuur loopt op en de zon laat zich dan vaker zien", vertelt Leon Saris van Weerplaza.

Lees meer

Brouwerijen gooien bierprijs omhoog in crisistijd, horeca is woest

Horecabazen zijn boos. Hun kroegen en restaurants zijn nog niet heropend of de grote brouwerijen komen al met een verhoging van de bierprijs. Per 1 april rekenen zij voor een liter bier gemiddeld drie procent meer. Een prijsverhoging die uiteindelijk op het bordje van de consument komt. "En dan krijgen wij het gezeik weer", zegt een boze kroegbaas.

Lees meer

Hier moet je flink schuiven voor een parkeervergunning in het centrum

In het centrum van Oisterwijk zijn de kosten voor een parkeervergunning dit jaar met dertig procent gestegen ten opzichte van 2020. Dit blijkt uit een onderzoek van de Vereniging Eigen Huis. Oisterwijk kent hiermee de op een na hoogste stijging van de 123 onderzochte Nederlandse gemeenten.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant