Openen in browser

        

561 nieuwe besmettingen in Brabant, beduidend minder dan gisteren

Het aantal coronabesmettingen is vrijdag gedaald ten opzichte van een dag eerder. Vrijdag kwamen er 561 nieuwe positieve tests bij in onze provincie, donderdag waren dat er nog 710. Landelijk gezien steeg het aantal besmettingen wel fors.

Lees meer

Coronanieuws: forse landelijke stijging, bijna 7000 besmettingen

Ook deze vrijdag praten we je in dit liveblog bij over de ontwikkelingen omtrent het coronavirus in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Grote zorgen bij festivalorganisaties: 'Afblazen kan de nekslag zijn'

Als wordt besloten om alle meerdaagse festivals komende maanden af te blazen, kan dat de nekslag zijn voor veel organisatoren. Dat zeggen verschillende festivals. Het kabinet kondigt vrijdagavond nieuwe maatregelen aan vanwege de explosieve stijging van het aantal besmettingen. Dat leidt tot grote zorgen én woede. "Het kabinet helpt het eigen testsysteem binnen zes dagen om zeep."

Lees meer

Azc in Overloon moet weg, raad van Boxmeer hakt knoop door

Het asielzoekerscentrum in Overloon gaat dicht. Dat heeft de gemeenteraad van Boxmeer donderdagavond besloten. Met deze keuze is de smeekbede van de inwoners van Overloon en Stevensbeek gehoord. Het contract met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wordt niet verlengd.

Lees meer

Horeca teleurgesteld over nieuwe maatregelen: 'Kabinet slaat een flater'

Horecaondernemers reageren teleurgesteld op de uitgelekte plannen van het kabinet om de coronabesmettingen terug te dringen. Een van de plannen is om de horeca om middernacht de deuren te laten sluiten. "Onbegrijpelijk dat ze niet de hand in eigen boezem steken."

Lees meer

Automobilist bekneld na botsing in Breda: 'De weg lag vol brokstukken'

Een automobilist is donderdagnacht bekneld geraakt toen hij rond drie uur 's nachts met zijn wagen op een andere auto botste op de Tramsingel in Breda. "De ravage was groot", laat een ooggetuige weten. "De weg lag vol brokstukken."

Lees meer

Herinvoeren coronaregels? 'De geest gaat moeilijk terug in de fles'

‘Een heel lastige mededeling’. Zo typeert Kenny Meesters van de Tilburg University de boodschap die de overheid mensen in Nederland zal moeten brengen nu de coronacijfers sinds enkele dagen weer flink oplopen. "Veel mensen hebben zichzelf al rijk gerekend of zelfs al geproefd van het 'nieuwe leven' met festivals, uitgaan en vakanties. De geest gaat moeilijk terug in de fles op dit moment."

Lees meer

Wat mag er wel of niet? Dit weten we nu over de nieuwe coronamaatregelen

Het kabinet trapt op de rem nu het aantal coronabesmettingen oploopt. Zo moet de horeca weer om middernacht sluiten en komt er een eind aan het testen voor toegang voor discotheken en festivals, volgens RTL Nieuws. Veel is nog onduidelijk. Dit is wat we nu wél weten.

Lees meer

Organisatie LIVE AGAIN! Festival tussen hoop en vrees: mag het doorgaan?

Het is een spannende dag voor de organisatie van '7th Sunday Festival presents: LIVE AGAIN! Festival', dat dit weekend staat gepland in Erp. Door het explosief groeiende aantal coronabesmettingen is het onzeker of het festival überhaupt doorgaat. “We kunnen niet meer doen dan hopen”, zo laat Geertje van Zoggel, woordvoerder van het muziekevenement weten.

Lees meer

Meer overlast van hondenpoep door forse stijging corona-viervoeters

Op veel plaatsen neemt de overlast door hondenpoep toe. Het is een gevolg van de explosieve groei van het aantal viervoeters in onze provincie. Sinds begin 2020 zijn er 64.000 honden bijgekomen. Een aanzienlijk deel van de extra hondendrollen ligt dagelijks openlijk te stinken op stoepen en in plantsoenen. Tot grote ergernis van anderen.

Lees meer

Jongens van 15 en 16 opgepakt voor handel in pillen en cocaïne

Twee jongens van 15 en 16 jaar oud zijn donderdag in Breda opgepakt voor het handelen in harddrugs. Toen de politie na de aanhouding de slaapkamer van de 16-jarige jongen doorzocht, vonden ze daar een gebruiksklaar pistool met enkele patronen, een gasdrukwapen, twee messen, bijna tweeduizend euro aan contant geld en verdovende middelen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan