Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Aantal ziekenhuisopnames in Brabant blijft stabiel, landelijk 134 nieuwe sterfgevallen door corona

Het aantal ziekenhuisopnames in Brabant is stabiel. Er liggen op dit moment 560 mensen in het ziekenhuis die besmet zijn met het coronavirus. Dat is ongeveer even veel als de afgelopen dagen, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ). Op de Brabantse ic’s liggen nu 160 coronapatiënten en tien mensen die het virus vermoedelijk hebben.

Lees meer

Stuk rustiger op de Brabantse wegen door corona: 40% minder verkeer

Het is aanzienlijk rustiger op de Brabantse wegen door de coronacrisis. Er is zo'n 40% minder verkeer op de weg, zo blijkt uit cijfers van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW).

Lees meer

Oproep om met dodenherdenking je raam open te zetten en signaal Taptoe te spelen

De Oranjevereniging van Etten-Leur doet een oproep aan blazers om op 4 mei, met dodenherdenking, signaal Taptoe te spelen. Niet bij elkaar op een kluitje natuurlijk, maar heel veilig vanuit een open raam thuis of waar ze dan ook staan.

Lees meer

OSS’20 mogelijk naar de rechter om promotie bij de KNVB af te dwingen

Bij voetbalclub OSS’20 zijn ze heel boos op de KNVB. In de ogen van de Osse voetbalclub wordt hun promotie naar de Tweede Divisie onterecht afgepakt. De KNVB besloot dinsdag om al het amateurvoetbal voor dit seizoen te schrappen vanwege de coronacrisis met daarbij de mededeling dat niemand promoveert en niemand degradeert. Trainer Bertran Kreekels van OSS’20 verwacht dat zijn club juridische stappen gaat nemen tegen de KNVB.

Lees meer

LIVEBLOG CORONAVIRUS: Pastoor in helikopter gaat Eindhoven zegenen vanuit de lucht

In dit liveblog houden we je op de hoogte van al het nieuws over de coronacrisis.

Lees meer

Hotdogrestaurant gaat honden uitlaten, maar ook dat blijkt een vak apart

De coronacrisis vraagt nogal wat aanpassingsvermogen, zeker van ondernemers. Dieuwertje Vorstenbosch (28) was nog maar net met haar foodtruck Dwars Hotdogkar begonnen, toen ze een streep kon zetten door alle festivals en bijeenkomsten waar ze zou gaan staan. Nu wordt de bus gebruikt als hondenuitlaatservice.

Lees meer

OG3NE supertrots dat Queen hun thuisisolatieversie van Bohemian Rhapsody heeft gedeeld

De meiden van OG3NE scoren flink met hun thuisisolatieversie van Bohemian Rhapsody. Binnen een dag is het nummer al meer dan 100.000 keer bekeken op YouTube. Het heeft zelfs de mannen van Queen bereikt: zij hebben het gedeeld op hun Instagrampagina.

Lees meer

Man (52) hoest ziekenhuismedewerker opzettelijk in het gezicht en wordt aangehouden

De politie heeft een man aangehouden die ervan wordt verdacht dat hij opzettelijk een baliemedewerker van een ziekenhuis in Eindhoven in het gezicht heeft gehoest. Hij zou vlak daarvoor hebben gezegd dat hij besmet was met het coronavirus. De politie ziet dat als poging tot zware mishandeling.

Lees meer

Kinderen tuinen massaal in 1 aprilgrap en plakken hun huiswerk op het raam

Coronacrisis of niet, op 1 april mag je elkaar flink voor de gek houden. En dat is precies wat de meesters en juffen van Kindcentrum De Driehoek in Hilvarenbeek deden met de kinderen.

Lees meer

Vijf pagina's met rouwadvertenties in DeMooiRooiKrant: 'Het is heel treurig'

Ook Sint-Oedenrode is zwaar getroffen door het coronavirus. Veel mensen in het dorp zijn ziek thuis, liggen in het ziekenhuis of zijn overleden. In DeMooiRooiKrant, het huis-aan-huisblad van Sint-Oedenrode, zijn deze week maar liefst vijf pagina's gevuld met rouwadvertenties. "Het zijn er nog nooit zoveel geweest", stelt eindredacteur Jeroen van de Sande.

Lees meer

Met deze app kun je eenvoudig en snel een corona-zelftest doen

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) is met een app gekomen. Daarmee kunnen mensen zichzelf eenvoudig en snel testen op corona. Ook kunnen ze een coronadagboek bijhouden en krijgen ze de laatste informatie over het coronavirus.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant