Openen in browser

        

Coronanieuws: bijna 3900 coronabesmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Oorzaak van legionellabesmettingen in Schijndel niet gevonden

De bron van de legionellabesmettingen in Schijndel is definitief niet gevonden. Dit zegt de GGD woensdagmiddag tegen Omroep Brabant na uitgebreid onderzoek. "Het lijkt erop dat de bron niet meer actief is", zegt de GGD. In totaal raakten 17 mensen besmet, van wie er één overleed.

Lees meer

Grote politiemacht arresteert man in Best na dreiging met vuurwapen

Een grote politiemacht heeft woensdagochtend een man opgepakt in Best. Dat bevestigt de politie. Er was volgens de politie gedreigd met een vuurwapen en daarbij was mogelijk ook een schot gevallen.

Lees meer

Meer dan drieduizend Brabanders overleden aan corona sinds begin pandemie

Sinds het begin van de coronapandemie zijn er in Brabant 3337 mensen overleden aan het virus. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Dat zijn gemiddeld meer dan vijf mensen per dag.

Lees meer

Diede uit Someren werd niet het nieuwe K3'tje: 'Ik zal altijd fan blijven'

In de zoektocht naar een nieuw K3'tje was Diede van den Heuvel uit Someren lange tijd topfavoriet. Maar tóch werd ze niet de opvolgster van Klaasje Meijer. In de grote finale van K2 Zoekt K3 afgelopen zaterdag werd de Somerense als eerste van de overgebleven vier finalisten naar huis gestuurd.

Lees meer

112-nieuws: handgranaat gevonden in Dongen • vrouw (19) vermist

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

Speldenprikje winter op komst met hagel en natte sneeuw

December is aangebroken en prompt duiken de temperaturen de komende tijd naar beneden. Maar het is wel een heel voorzichtige winter waar we mee te maken krijgen. Er is kans op hagel en natte sneeuw en daarna keert de regen weer terug.

Lees meer

Duizenden euro's ingezameld voor slachtoffers van fatale brand in Dongen

Voor de slachtoffers van de brand zaterdagnacht in de Kardinaal van Rossumstraat in Dongen, zijn twee doneeracties gestart. Bij de brand kwam een 29-jarige vrouw uit Polen om het leven en raakte een andere vrouw (22) zwaargewond.

Lees meer

Deurbel filmde mislukte moordaanslag, zeven jaar cel

Alpay B., de man die een jaar geleden een Bredanaar meerdere keren beschoot, moet zeven jaar de cel in. Hij is veroordeeld voor poging tot moord. Maar of het om een aanslag in de onderwereld ging, dat heeft de rechtbank niet kunnen vaststellen.

Lees meer

Truckers balen van agressie op de weg: 'Keihard remmen is levensgevaarlijk'

Het fenomeen brake checking, waarbij bewust hard op de rem wordt getrapt als je voor een vrachtwagen rijdt, groeit hard. Bijna 87 procent van de Nederlandse truckers heeft te maken gehad met deze vorm van verkeersagressie. Reden voor Steven Brunswijk om zich even flink kwaad te maken: "Dus gij denkt met die kleine pisbak van jou en die kleine voetjes, door efkes op de rem te douwen, da ge een hele grote vent bent?"

Lees meer

Jurk van Addy schittert in The Bold: 'Ik ben heel trots'

Fans van de populaire serie The Bold and the Beautiful opgelet: donderdag is een ontwerp van niemand minder dan Addy van den Krommenacker in de serie te zien. Actrice Heather Tom, die het personage Katie Logan speelt, draagt de Brabantse creatie.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan