Openen in browser

        

Gemeenteraad wil schrootbedrijf AVI weg hebben uit Den Bosch

Schrootverwerker AVI moet weg uit de Rietvelden in Den Bosch. Dat vindt een meerderheid in de gemeenteraad van Den Bosch. Coalitiepartij VVD is het meest duidelijk: “Het bedrijf moet echt weg. Als er al twaalf keer brand is geweest dan leren ze het nooit.” Burgemeester Mikkers van Den Bosch snapt de reactie van de raad maar denkt dat het bedrijf niet zomaar weg te krijgen is.

Lees meer

Coronanieuws: 814 nieuwe besmettingen, aantal sterfgevallen blijft dalen

Ook deze woensdag houden we je via dit liveblog op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Man gooit vuurwerkbom in zak met stront door brievenbus: één jaar cel

Een 39-jarige man uit Uden die in mei 2020 een vuurwerkbom in een zak stront door de brievenbus van huis gooide, is veroordeeld tot één jaar cel. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch woensdag beslist.

Lees meer

Dode gevonden bij drugslab in buitengebied van Wernhout

In een schuur aan de Beverstraat in het buitengebied van Wernhout is dinsdagnacht een dode gevonden. In de schuur zat ook een drugslab. Volgens bronnen rond het onderzoek zou er een explosie zijn geweest bij het lab dat werd ontdekt bij een afgelegen boerderij. Er is een verdachte aangehouden, zo meldt de politie. Het gaat om de bewoner van de boerderij.

Lees meer

Uniek beeld: politie gebruikt speciale robothond na explosie in drugslab

Bij het onderzoek in de schuur in Wernhout waar dinsdagnacht een dode in een drugslab werd gevonden, wordt woensdagochtend een speciale robothond ingezet. De robothond is de enige in zijn soort in heel Europa. Het lab werd ontdekt bij een afgelegen boerderij aan de Beverstraat, pal aan de grens met België. Volgens bronnen rond het onderzoek zou er bij het lab een explosie zijn geweest.

Lees meer

Gemeenten laten kiezers kopie paspoort mailen: ‘Identiteitsfraude dreigt’

Als je buiten je eigen woonplaats wilt stemmen, vragen meerdere gemeenten je een foto of scan van je paspoort of ander identiteitsbewijs te mailen of op te sturen. Volgens een privacyspecialist riskeren ze daarmee dat iemand de kopie onderschept en daarmee identiteitsfraude pleegt. Kwaadwillenden zouden het document kunnen gebruiken om bijvoorbeeld een lening af te sluiten. Volgens de Kiesraad is het ook helemaal niet nodig: “Een formulier en je stempas opsturen is genoeg.”

Lees meer

Zeldzaam grote brand in Den Bosch: de dag van uur tot uur

Een zeldzaam grote brand bij recyclebedrijf A.V.I. in Den Bosch zorgt al de hele dinsdag voor grote overlast. Bij het bedrijf verwerken ze onder meer autoschroot maar ook fietsen en koelkasten. Metershoge vlammen, dikke rookwolken, blusboten, helikopters, een NL Alert. De dag samengevat in video en foto’s.

Lees meer

Grootse cokevondst ooit in Zeeland lijkt werk van Brabanders

4500 kilo zuivere cocaïne vond de politie bijna een jaar geleden in de haven van Vlissingen en de drugssmokkel lijkt weer het werk van Brabanders. Het was de grootste cocaïnevondst ooit in de provincie. De partij drugs had een straatwaarde van rond de 400 miljoen euro. Het spoor leidde eerder al naar Bergen op Zoom en nu weer.

Lees meer

Twee Brabantse restaurants bekroond met bijzondere onderscheiding Bib Gourmand

Twee horecazaken in Brabant zijn toegevoegd aan de lijst restaurants met een Bib Gourmand. Dat is een onderscheiding van Michelin voor restaurants met een erg goede prijs kwaliteit verhouding. De 'Bibs' gaan naar Bodega in Oisterwijk en Citrus in Den Bosch.

Lees meer

Speciaal politieteam valt huis in Breda binnen

Bij een inval in een appartement aan de Oosterstraat in Breda zijn dinsdagavond twee mannen (53 en 59) uit die stad aangehouden. De man van 53 is de bewoner van het appartement. Om het appartement op de eerste etage binnen te komen, forceerde een speciaal team van de politie, een 'arrestatieteam light', de voordeur. Een stormram en een motorslijper moesten hieraan te pas komen.

Lees meer

Brandweer had in 2019 handen vol aan bedrijf dat dinsdag in vlammen opging

De brandweer had eerder al zijn handen vol aan recyclebedrijf A.V.I. in Den Bosch, waar dinsdagochtend een enorme brand uitbrak. Talloze keren rukten de vuurbestrijders uit voor brandjes, die volgens de gemeente twee jaar geleden steeds ontstonden doordat er te veel schrootafval lag opgeslagen. De provincie dreigde zelfs een boete op te leggen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant