Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Lenie is 101 en steelt de show in De Wereld Draait Door: 'Mijn rollator is mijn Mercedes!'

Ze heeft de respectabele leeftijd van 101, maar Lenie van der Star is zo vitaal dat je haar makkelijk jaren jonger schat. De krasse dame uit Etten-Leur straalde dinsdagavond aan tafel bij Mathijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. Ze is een klein beetje doof, haar ogen zijn niet meer zo goed en haar rug speelde laatst op, maar verder voelt ze zich nog steeds heel goed. Haar geheim? "Het zit in de genen."

Lees meer

Tilburger wordt geslagen en beroofd tijdens het verkopen van zijn schoenen

Een 21-jarige man uit Tilburg is dinsdagavond mishandeld tijdens een afspraak met een mogelijke koper van zijn schoenen. De man werd in zijn gezicht geslagen. De verdachte en een handlanger gingen er daarna met meerdere paren schoenen vandoor.

Lees meer

Daydream verlegt grenzen met dancefestival in Qatar en er mag zelfs alcohol worden gedronken

Het Daydream Festival wordt donderdag voor het eerst gehouden in Qatar. Festivalorganisator Par-T uit Erp heeft een primeur in dat land: nog nooit vond er een dancefestival plaats. "We hebben de Brabantse vlag hier geplant."

Lees meer

Konijntjes en Schotse hooglanders houden niet van geknal, maar wel van vuurwerkvrije zones

Vuurwerkvrije zones zijn populair in Tilburg. Bij de gemeente zijn twintig verzoeken binnengekomen voor een vuurwerkvrije zone. Vorig jaar waren dat er maar zes. Bij die twintig zones van nu zitten onder meer zes kinderboerderijen en een begrazingsgebied voor de Schotse hooglanders.

Lees meer

Amateurvoetballer wordt international, de droom van Saïd is uitgekomen

Saïd Ali Hussein zal de wedstrijd tegen Oeganda nooit meer vergeten. Na een lange warming-up viel de voetballer uit Schijndel in de 64ste minuut in. ''Ik ben blij dat ik mijn debuut heb mogen maken en vind het een eer om voor mijn land uit te mogen komen."

Lees meer

Dankzij Alex en zijn petitie komen voetgangers in Den Bosch nu wel veilig aan de overkant

Het is een druk punt in de Bossche wijk Maaspoort in Den Bosch. Aan de Troelstradreef zitten een sociaal wijkcentrum, een gezondheidscentrum en een consultatiebureau. Ook is er een sportzaal waar twee nabijgelegen basisscholen gebruik van maken. Een veilige oversteekplaats voor voetgangers was er nog niet. Maar vanaf deze week wel.

Lees meer

'Niet met tractoren de straat op, maar praten over een andere toekomst', zegt herenboer Geert

In alle geweld rond de stikstofcrises werd dinsdag in Amsterdam de Boerenraad opgericht. Een van de initiatiefnemers is herenboer Geert van der Veer uit Boxtel. "We willen geen tegengeluid laten horen", zegt hij. "Maar in plaats van met trekkers de straat op te gaan, willen wij juist met zoveel mogelijk partijen om de tafel gaan zitten. Waar willen we in 2030 staan?"

Lees meer

Familie van vermiste Max Meijer (23) deelt flyers uit in Antwerpen

Er is nog geen spoor van de vermiste Max Meijer uit Ossendrecht. De 23-jarige man wordt sinds zaterdagnacht vermist in Antwerpen. Familieleden en vrienden hebben flyers uitgedeeld in de hoop Max terug te vinden.

Lees meer

Brandweer zaagt tak af om kat uit hoge boom te halen

Een kat in Rijen heeft woensdagochtend heel wat avonturen beleefd en het de brandweer moeilijk gemaakt. Het dier zat erg hoog in de boom op een dunne tak. De brandweer moest daarom een tak afzagen, zodat mensen van de dierenambulance het in een vangnet konden opvangen.

Lees meer

Bezwijkt de dijk of houdt hij het? 25 jaar geleden stond telefoon roodgloeiend bij het crisisteam

“Ik zat hier ’s avonds laat nog te werken en plotseling kwam er een man binnenlopen.” Aan het woord is voormalig dijkgraaf Bastiaan Snoek. “'Gaat de dijk door of niet?', vroeg hij. Ik zei: 'De dijk gaat niet door!' Die man was door zijn vrouw gestuurd omdat ze niet kon slapen. Ze was bang dat de dijk zou doorbreken. Die man vertrok vervolgens weer om aan zijn vrouw te gaan vertellen dat ze rustig kon gaan slapen: de dijk ging niet door.”

Lees meer

ZLTO stuurt brief naar provincie: boeren keren zich tegen stikstofplannen

De Brabantse boerenorganisatie ZLTO wil dat de provincie Brabant de plannen voor de aanpak van de stikstofcrisis verandert. De ZLTO stuurt daarover woensdagmorgen een brief met tien punten aan Provinciale Staten. Op het provinciehuis wordt vrijdagmorgen over de plannen gedebatteerd. De ZLTO heeft boeren opgeroepen daarbij aanwezig te zijn en verwacht dat enkele honderden boeren zullen komen opdagen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant