Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Coronanieuws: 976 nieuwe coronabesmettingen in Brabant, ruim 200 meer dan gisteren

Er zijn de afgelopen 24 uur in Brabant 976 mensen positief getest op corona. Dat zijn er ruim 200 meer dan de dag ervoor. In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van het laatste nieuws rond de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Vrouw zwaargewond na frontale botsing met een tractor in Veghel

Een vrouw is woensdagochtend rond zeven uur in Veghel frontaal met haar auto op een tractor gebotst. De vrouw kwam bekneld te zitten in haar auto. Ze is zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd.

Lees meer

Cobra's en nitraten bestellen met slechts één berichtje, illegale handel in vuurwerk gaat door

Vuurwerkverbod of niet, de handel in illegaal vuurwerk gaat online onverminderd door. Via berichtendienst Telegram bestel je eenvoudig een paar nitraten, cobra's of ander illegaal vuurwerk. "Het is levensgevaarlijk", weet Anne Dreijer-Heemskerk, vuurwerkdeskundige bij de Nationale Politie.

Lees meer

Woonkamer uitgebrand in Den Bosch: bewoonster vlucht via balkon naar beneden

Een woonkamer in een appartement aan de Commissaris De Quaylaan in Den Bosch is woensdagochtend uitgebrand. Rond zes uur kreeg de brandweer de melding van de brand in de woning op de derde verdieping van het appartementencomplex. De bewoonster kon zichzelf redden door van haar balkon naar een verdieping lager te zakken.

Lees meer

Robin (34) doneert ‘zomaar’ een nier aan een onbekende: ‘Ik help graag mensen’

Robin Heindijk uit Boxtel doneert binnenkort zijn nier. Niet aan zijn geliefde of aan een familielid, maar aan een onbekende die het orgaan heel goed kan gebruiken. Waarom? Het antwoord op die vraag is eigenlijk heel simpel: hij helpt graag mensen.

Lees meer

Carnavalstoppers zingen het troostlied Doorgaon! Kijk hier naar de clip

Exact om 11 over 11 op woensdag 11-11 is bij Omroep Brabant de clip van het carnavalstroostlied Doorgaon! in première gegaan. Omdat carnaval dit jaar heel anders is dan anders hebben Veul Gère en een flinke zwik andere carnavalsartiesten de gelegenheidsband Niet Altijd Rozengeur gevormd. Met het troostlied proberen ze het carnavalsleed van de Brabanders te verzachten.

Lees meer

'Brand!' Glenns bovenbuurvrouw staat ineens op zijn balkon

“Glenn! Brand, brand, brand! Glenn!” Glenn Sarucco uit Den Bosch werd woensdagochtend wakker van het geschreeuw van zijn bovenbuurvrouw. Haar appartement aan de Commissaris de Quaylaan stond in lichterlaaie. Om aan de vlammenzee te ontsnappen, sprong ze op zijn balkon.

Lees meer

Na 30 jaar weet nog niemand wie vermoorde 'Meisje van Teteringen' was

In de bossen bij Teteringen werd op Eerste Kerstdag 1990 het levenloze lichaam gevonden van een meisje. Gemarteld, vermoord en als vuil gedumpt in doeken en tapijt. Met een boek, een website en een lied probeert Theo Jongedijk uit Teteringen nu alsnog om te achterhalen wie 'het Meisje van Teteringen' was. "Ze heeft geen naam, het enige tastbare dat we van haar hebben is een laatste foto voor de lijkzak werd gesloten."

Lees meer

Jonge overvallers willen mobieltje van wandelaar afpakken in Breda

Een 18-jarige jongeman uit Breda is dinsdagavond worstelend op straat beland omdat twee straatrovers zijn telefoon wilden stelen. De jonge daders, vermoedelijk ongeveer 16 of 17 jaar oud, ontkwamen zonder buit en worden nog steeds gezocht door de politie.

Lees meer

Politieauto's beschadigd bij wilde achtervolging door Waalre

Na een wilde politieachtervolging is woensdagochtend de bestuurder van een auto opgepakt in Waalre. De man reed met hoge snelheid door het dorp terwijl politiewagens hem klem probeerden te rijden. Zijn auto kwam uiteindelijk tegen een politieauto tot stilstand.

Lees meer

Kleinfisjenie: zo viert Brabant tóch de elfde van de elfde

Carnaval is dit jaar helemaal anders dan anders. Ook de elfde van de elfde is niet zoals normaal. Maar je kunt carnaval wel afgelasten, je haalt carnaval niet uit de Brabander. Daarom is het dit jaar geen #fijnfisjenie maar een #kleinfisjenie. Hier houden we de hele dag voor je bij hoe de elfde van de elfde beleefd wordt in Brabant.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant