Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Stevige onweersbuien zorgden voor overlast én waterpret

Er trokken dinsdagavond flinke onweersbuien over Brabant. De weerontwikkelingen kon je volgen in dit liveblog.

Lees meer

Mayson (2) heeft nog maar een paar jaar te leven: 'Hij gaat al snel achteruit'

Mayson uit Tilburg is nog maar twee jaar oud, maar nu is al duidelijk dat hij niet ouder dan vier of vijf wordt. Hij lijdt aan een zeldzame stofwisselingsziekte, waar geen genezing voor is. Zijn ouders willen graag genieten van alle momenten die ze nog met hem hebben, maar maken zich ook zorgen. Heeft hun twee maanden oude dochter dezelfde ziekte?

Lees meer

Politie woest over voorbijgangers die reanimatie filmen, automobilist overleden

De politie is boos op voorbijgangers die dinsdag met hun mobieltjes uitgebreid een reanimatie filmden op de Nieuwe Kadijk in Breda. Daar was een automobilist tegen een boom gereden. De bestuurder - een 86-jarige Bredanaar - overleed aan zijn verwondingen.

Lees meer

Superhittegolf: het einde van de extreme hitte is in zicht, zaterdag 25 graden

Nog even volhouden: het einde van de extreme hitte komt eraan. Zaterdag wordt het in heel Brabant nog maximaal 25 graden, zo voorspelt Weerplaza. "Het wordt dus spannend of de hittegolf standhoudt", vertelt Leon Saris van Weerplaza. Volg alle ontwikkelen via dit liveblog.

Lees meer

Coronanieuws: Kabinet onder vuur om quarantaineplicht

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus.

Lees meer

Dit zijn de overvallers van snackbar Flora in Eindhoven, wie herkent ze?

De politie heeft woensdag beelden verspreid van drie jonge overvallers, die begin deze maand toesloegen bij snackbar Flora in Eindhoven. Ze bedreigden medewerkers met een mes.

Lees meer

Politieke partij tegen de anderhalvemeter-maatschappij: 'Stem van het volk'

Horecaondernemer Laurens Meijer is betrokken bij de oprichting van een nieuwe landelijke politieke partij. Volgens de Bredanaar komt de stem van het volk meer terug in de partij, dan bij de bestaande politieke partijen. “Het wordt heel revolutionair”, zegt hij tegen Omroep Brabant.

Lees meer

Weer vechtpartij bij het kermisterrein in Rosmalen, twee arrestaties

Bij het kermisterrein in Rosmalen is dinsdagavond weer een grote vechtpartij uitgebroken. Rond kwart voor elf gingen tientallen mensen in de Dorpsstraat met elkaar op de vuist. Maandag gebeurde dit ook al.

Lees meer

Maximaal afkoelen tijdens de superhittegolf: ga in je korte broek de skipiste op!

"Skiën in de zomer? Je bent knettergek!" Het is een veel gehoorde reactie voor de Nederlands kampioen freestyle skiën, Mees van Lierop. "Ik vind dat maar raar. Iedereen zoekt verkoeling, alleen de meeste mensen gaan zwemmen. Ik ga een rondje skiën." En daarna nog gauw de skischans afsluiten in t-shirt en korte broek? Daar heeft de jonge atleet totaal geen moeite mee.

Lees meer

Waarom is er zo vaak noodweer in Brabant? Test hier je kennis

Flinke stortbuien, ondergelopen straten, wateroverlast: Brabant lijkt vaak de pineut te zijn als het om noodweer gaat. Maar is dat ook zo? Test jouw kennis in onze Noodweer Quiz.

Lees meer

Van Willem II naar de absolute voetbaltop: ‘Goede reclame'

Een speler met een verleden bij Willem II die de stap maakt naar een absolute topclub. Het gebeurde de afgelopen jaren vaker. Virgil van Dijk heeft met Kostas Tsimikas een nieuwe ploeggenoot met een geschiedenis in Tilburg. De Griekse linksback tekende deze week een meerjarig contract bij de Engelse kampioen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant