Openen in browser

        

Moordzaak 15-jarige Megan: verdachte hoort twee jaar jeugdgevangenis en jeugd-tbs eisen

De jongen van 17 die de 15-jarige Megan uit Breda zou hebben doodgestoken, heeft woensdag twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs horen eisen. Het is de maximale strafeis mogelijk. Het meisje werd in augustus 2019 in het huis van haar moeder om het leven gebracht. De verdachte en zijn advocaat stellen dat de jongen heeft gehandeld uit zelfverdediging.

Lees meer

Huis gesloten waar cocaïne werd versneden en verpakt

De politie heeft dinsdagmiddag een inval gedaan in een huis aan de Kooikersweg in de Bossche wijk De Kruiskamp. De 27-jarige huis is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het versnijden en verpakken van vermoedelijk cocaïne. De gemeente heeft het huis per direct gesloten.

Lees meer

Man wordt met geweld beroofd van zijn auto in Tilburg

Een 27-jarige man is dinsdagavond op het Zuringhof in zijn woonplaats Tilburg met geweld van zijn auto beroofd. De auto is woensdagmiddag ongeveer een kilometer verderop gevonden in de wijk Westerpark. Waarvoor de daders de auto hebben gebruikt, is onduidelijk.

Lees meer

Zo ziet een huis van 5 miljoen er uit en ook het huis van buren staat te koop voor 5 miljoen

De huizenmarkt ontploft. De prijzen rijzen de pan uit en huizen zijn soms bij de eerste bezichtiging al verkocht. Toch staan er ook huizen te koop waar de bieders niet over elkaar heen buitelen. Op de Heisteeg in Oisterwijk bijvoorbeeld staan twee optrekjes te koop voor vijf miljoen, per stuk. Vijf miljoen? Een rib uit je lijf, maar dan heb je ook wat!

Lees meer

Ouders van doodgestoken Megan (15) in emotionele verklaring: ’Een deel van mij is doodgegaan'

''Mijn leven is totaal verwoest. Nooit kunnen Megan ik meer samen eten, samen lachen, samen sporten, samen op vakantie gaan." De vader en moeder van de 15-jarige Megan uit Breda kregen dinsdag in de rechtbank de mogelijkheid om de verdachte toe te spreken en hun emotie te uiten. Hun dochter werd op 19 augustus 2019 met 35 messteken om het leven gebracht.

Lees meer

Coronanieuws: 827 nieuwe besmettingen in Brabant, Kamer bijgepraat door bezorgde Van Dissel

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus die voor Brabant interessant zijn.

Lees meer

BrabantZorg, Amarant en TanteLouise gaan als een van de eersten bewoners van zorgcentra vaccineren

BrabantZorg, met 35 verpleeghuizen in de regio's Oss, Uden, Meijerijstad en Den Bosch, gaat als een van de eersten haar bewoners vaccineren tegen het coronavirus. Dat gebeurt vanaf maandag 18 januari. Het is niet duidelijk om welke verpleeghuizen het precies gaat. Ook bewoners van verschillende locaties van TanteLouise in Bergen op Zoom krijgen als eerste een prik.

Lees meer

Overlast door mountainbikers wordt harder aangepakt: 'Wandelaars worden zelfs bedreigd'

Boswachters gaan strenger optreden tegen mountainbikers die de regels aan hun laars lappen. Dat zegt boswachter Erik de Jonge van Brabants Landschap in Bergen op Zoom. De boswachter werd het afgelopen weekend overspoeld met klachten over het gedrag van mountainbikers. Een bejaarde man die er tijdens een wandeling een opmerking over maakte, werd zelfs door een groepje mountainbikers bedreigd.

Lees meer

Teleurstelling nu carnaval definitief niet doorgaat na verlenging van lockdown: 'Een enorme klap'

Nu de lockdown is verlengd, kan er definitief een streep door alle carnavalsfestiviteiten van dit jaar. En hoewel het niet als een verrassing kwam, doet het nieuws bij veel liefhebbers van het feest toch pijn. Bijvoorbeeld bij Rob van de Laar van de Brabantse Carnavals Federatie: "Het is een enorme klap."

Lees meer

Toch geen werkzaamheden aan bushalte voor de deur van Karel

De gemeente Zundert heeft actievoerder Karel Dictus via een brief laten weten de werkzaamheden aan het busperron in de Veldstraat voorlopig op te schorten. Dictus blokkeert sinds maandagochtend met twee vrachtwagens de bushalte voor zijn woning omdat hij die daar weg wil hebben.

Lees meer

Tester test positief op corona: Bossche basketballers Heroes moeten dagje wachten

Een coronatest die de basketballers van Heroes Den Bosch woensdagochtend zouden krijgen, gaat niet door omdat de tester positief is getest op corona. Het gaat om een medewerker van een extern bedrijf. De Bossche basketballers zouden moeten worden getest omdat zaterdag de competitie wordt hervat.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant