Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Voor 26 miljoen aan amfetamine verstopt in graafmachine: zes jaar celstraf

Een man die meer dan 500 kilo amfetamine in een graafmachine had verstopt, werd woensdag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld voor drugsbezit en -smokkel. De man krijgt zes jaar gevangenisstraf.

Lees meer

Spanjaard (19) dreigt conducteur met een mes te steken als hij in Breda uit de trein wordt gezet

Een treinconducteur is dinsdagmiddag bedreigd door een agressieve Spanjaard, nadat deze op station Breda de trein uit was gezet. De 19-jarige Spanjaard had geen geldig vervoersbewijs en dreigde de conducteur met een mes te steken. De verdachte is aangehouden.

Lees meer

Kopstukken van Brabantse onderwereld opgepakt in Oss, onder wie 'Godfather' Martien R.

De 48-jarige Martien R., de 'Godfather' van de Brabantse onderwereld, is opgepakt bij een woonwagenkamp in Oss. De crimineel uit Oijen wordt in verband gebracht met meerdere liquidaties en aanslagen. Hij is samen met twee familieleden gearresteerd. Volgens het Brabants Dagblad is een van hen zijn 26-jarige zoon Anton.

Lees meer

Verbreding snelweg A58 kan doorgaan, dankzij stikstofmaatregelen van het kabinet

De verbreding van de A58 tussen Sint-Annabosch en Galder én tussen Eindhoven en Tilburg kan weer doorgaan. De verbreding gaat in 2021 van start. Het project stond door de stikstofcrisis tijdelijk in de ijskast. Door maatregelen die het kabinet woensdag neemt om de stikstofuitstoot te verminderen, kunnen infrastructurele projecten alsnog doorgaan.

Lees meer

Zijn Brabanders echt aardiger dan de rest van de wereld?

Het is woensdag World Kindness Day, de wereldwijde dag van de vriendelijkheid. Op deze dag staat aardiger zijn tegen elkaar centraal. Maar heeft Brabant dit wel nodig? Peter Achterberg, hoogleraar aan Tilburg University, legt uit dat Brabanders vriendelijker overkomen dan mensen uit de Randstad.

Lees meer

Heldendaad na frontale botsing met busje: omstanders redden slachtoffer uit brandend wrak

Bij een ongeval op de N617 (Bosschebaan) tussen Den Bosch en Sint-Michielsgestel is woensdagmiddag een man zwaargewond geraakt. Een busje botste op een personenauto. De weg is in beide richtingen dicht.

Lees meer

Mis jij lood op jouw dak? Dan is politie Helmond op zoek naar jou

Politieagenten hebben dinsdag een grote hoeveelheid daklood gevonden in de kofferbak van een Renault Megane. Omdat er geen aangifte is gedaan, zoekt de politie Helmond nu de rechtmatige eigenaar.

Lees meer

Pegida komt zaterdag niet naar Eindhoven omdat ze niet naast KOZP mogen demonstreren

Pegida ziet af van een geplande demonstratie tijdens de sinterklaasintocht in Eindhoven, komende zaterdag. De anti-islambeweging die voor behoud van zwarte piet is, mag van de gemeente niet naast tegenstanders van zwarte piet staan. Volgens Pegida-voorman Edwin Wagensveld heeft het daarom geen zin om te protesteren.

Lees meer

Pro-zwartepietactievoerder verwacht dat het bij de intocht in Eindhoven weer uit de hand loopt

Jan Dielissen stond vorig jaar vooraan bij de protesten tegen 'Kick Out Zwarte Piet' bij de Sinterklaas intocht in Eindhoven. Ook dit jaar gaat hij, verkleed als zwarte piet, naar de intocht om te protesteren tegen de anti-zwartepietactivisten. Hij hoopt dat het deze keer niet uit de hand loopt zoals vorig jaar, maar denkt van wel.

Lees meer

Vader die zijn zes maanden oude zoontje zou hebben doodgeschud, komt voorlopig niet vrij

Een man van 37 uit Rosmalen die sinds augustus vastzit omdat hij zijn half jaar oude baby zou hebben doodgeschud, komt voorlopig niet vrij. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch woensdag bepaald tijdens de eerste behandeling van de zaak.

Lees meer

Kroegganger is het niet eens met sluitingstijd van café en valt eigenaar aan

Een kroegganger was het er dinsdagavond niet mee eens dat een café op de Grote Markt in Bergen op Zoom dichtging. Hij viel de eigenaar aan en duwde hem. De 46-jarige man uit Tholen is aangehouden.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant