Openen in browser

        

'Bredase horeca drank laten verkopen op 538 Oranjedag', zegt gemeenteraad

De Bredase coalitiepartijen VVD, D66 en PvdA willen dat de horeca in de stad betrokken wordt bij het Fieldlab-experiment 538 Oranjedag op zaterdag 24 april. "Misschien kunnen ze de horeca op het evenement verzorgen? Ik wil gewoon heel graag dat de horeca ook kan profiteren", zegt VVD-gemeenteraadslid Eddie Förster over het omstreden evenement.

Lees meer

6 vaccinatielocaties gaan bijna open: hier haal jij (binnenkort) je prik

De GGD’s in Brabant schalen achter de schermen flink op voor als er straks voldoende vaccins zijn. Voor eind mei openen nog zes locaties in Brabant hun deuren. Hier kun je zien waar jij straks voor een prik terechtkunt.

Lees meer

Man (28) stalkt en bedreigt zijn ex jarenlang: negen maanden celstraf

Een 28-jarige man uit Eersel moet negen maanden de cel in omdat hij zijn ex-vriendin langdurig en op extreme wijze heeft gestalkt. Hij is woensdag vrijgesproken van het voorbereiden van de moord op zijn ex. De verdachte werd in september 2020 door de politie aangehouden in Eindhoven met een mes en een boksbeugel in zijn rugtas.

Lees meer

Horeca in Breda woedend over 538 Oranjedag: 'Een mes in je rug'

Bredase horecaondernemers zijn razend. Toch al zo getroffen door de coronamaatregelen, kregen ze dinsdagavond een nieuwe klap in het gezicht met de aankondiging van het testevenement 538 Oranjedag. Terwijl de horeca gesloten blijft, mogen op zaterdag 24 april 10.000 bezoekers feest vieren op het Chasséveld. "De weerstand is bizar. De woede kroop uit mijn telefoon."

Lees meer

10.000 bezoekers welkom bij testevenement 538 Oranjedag in Breda

10.000 bezoekers zijn op zaterdag 24 april welkom op de 538 Oranjedag op het Chasséveld in Breda. Onder meer Snollebollekes staat dan op het podium tijdens het grootste Fieldlab-testevenement tot nu toe.

Lees meer

Veel minder verkeersdoden in Brabant, wel meer ongelukken met e-bikers

Het aantal verkeersdoden in Nederland is in 2020 het sterkst afgenomen in Brabant. Het aantal verkeersdoden daalde van 142 in 2019 naar 99 in 2020. Ondanks de grote teruggang blijft Brabant de provincie met de meeste verkeersdoden.

Lees meer

Coronanieuws: 1034 nieuwe coronabesmettingen in Brabant

Ook deze woensdag houden we je via dit liveblog op de hoogte van het laatste nieuws rond de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Paul Depla blij met 538 Oranjedag in Breda, maar leeft ook mee met horeca

Burgemeester Paul Depla heeft een dubbel gevoel bij de bekendmaking dat op zaterdag 24 april de 538 Oranjedag als testevenement wordt gehouden op het Chasséveld in zijn stad. Daarbij zijn 10.000 toeschouwers welkom. Depla is blij dat zijn gemeente kan meewerken aan een Fieldlab, maar hij heeft er moeite mee dat er voor de horeca nog geen licht aan het eind van de tunnel is.

Lees meer

Angst voor nieuwe regels: 'Honderden studenten moeten straks hun huis uit'

Eindhovense studentenverenigingen vrezen dat zeker 700 studenten hun huis uit moeten en 15 studentenhuizen de deuren kunnen sluiten als de gemeente de nieuwe regels voor kamerbewoning strak handhaaft.

Lees meer

Man dreigt huis in brand te steken in Best: appartementencomplex ontruimd

Een appartementencomplex aan de Monseigneur Zwijsenstraat in Best is woensdagmiddag ontruimd. Dat meldt de politie. Een van de bewoners, een verwarde man, had zich verschanst in zijn appartement maar werd rond halfvier uit het complex gehaald door de politie.

Lees meer

Maakt vieze lucht corona erger? Het RIVM gaat dit onderzoeken

Het RIVM gaat in een landelijk onderzoek uitpluizen of corona en luchtverontreiniging met elkaar te maken hebben. De definitieve beslissing moet nog genomen worden, maar het RIVM en de drie Brabantse GGD's hebben het plan al gepresenteerd aan Brabantse politici. In onze provincie wordt al lang aangedrongen op zo'n onderzoek.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant