Openen in browser

        

Coronanieuws: 1917 nieuwe besmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van al het nieuws rond de coronacrisis en de harde lockdown, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Straatrover duwt bejaarde vrouw in de bosjes, omstanders houden hem aan

Een 32-jarige man is dinsdag ingerekend door omstanders nadat hij een bejaarde vrouw beroofde op de Melsbroekstraat in Tilburg. De dief duwde de 88-jarige vrouw met rollator en al in de bosjes en ging er met haar portemonnee vandoor. Ze raakte niet gewond.

Lees meer

Vrouwen thuis op brute wijze verkracht: 21-jarige man moet zes jaar de cel in

Een 21-jarige man uit Sierra-Leone moet zes jaar de cel in voor de verkrachtingen van twee willekeurige vrouwen (63 en 67) in Eindhoven. Eerder eiste het OM dertien jaar cel, maar de rechters vinden het niet bewezen dat de man heeft geprobeerd om zijn slachtoffers te doden.

Lees meer

Man achtervolgd door 15 politiewagens voor rijden zonder rijbewijs

De achtervolging van een man die ondanks een ingevorderd rijbewijs toch weer de weg op ging, is dinsdagmiddag geëindigd in Wijk en Aalburg. Op de Polstraat verloor de man de macht over het stuur en botste hij tegen een boom.

Lees meer

'Nieuwe lockdown gaat leiden tot echtscheidingen', meent gezinstherapeut

Nu tijdens de ‘harde lockdown’ weer (bijna) alle scholen de deuren moeten sluiten, wordt thuisonderwijs opnieuw de norm. Op school zijn de reacties teleurgesteld, want daar gaat het kerstdiner. Gezinstherapeut Nellie Timmermans maakt zich ondertussen zorgen over iets anders: “Dit gaat tot spanningen thuis leiden.”

Lees meer

Man op beeld die waarschijnlijk explosie veroorzaakte bij Poolse supermarkt in Heeswijk-Dinther

De politie heeft dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht een foto laten zien van de mogelijke dader van de explosie bij de Poolse supermarkt in Heeswijk-Dinther. Het gaat om een donkergeklede man die in een kleine auto reed. Hij is op het tijdstip van de explosie is gezien. De politie hoopt dat iemand weet wie de man is.

Lees meer

Brand bij meubelbedrijf in Oss is onder controle

Er is woensdagochtend brand uitgebroken bij de Osse meubelfabrikant Meubitrend aan de Grevelingermeer. De brand begon in het ketelhuis van de meubelmakerij. Rond tien uur was de brand onder controle.

Lees meer

Dilemma's voor Annelin: 'Wat als een man met dementie niet begrijpt dat zijn vrouw is overleden?'

Een dementerende man die zijn vrouw verliest aan corona en zelf ook besmet blijkt te zijn. Hij moet de uitvaart van zijn vrouw missen. Ook op de corona-afdeling van Thebe in Breda barst het van het verdriet. Annelin Christianen werkt op die afdeling. "Het is ontzettend heftig."

Lees meer

Frustraties bij eigenaresse van Primera: 'Zelfs overlijdenskaarten verkopen mag niet meer'

Petula Goosen, eigenaresse van de Primera aan het Besterdplein in Tilburg, slaapt al twee dagen niet meer. Ze is tot op het bot gefrustreerd over de coronamaatregelen die haar winkel treffen. “Dinsdag was hier een mevrouw die een overlijdenskaart wilde kopen. Maar hoe schrijnend: dat kon niet."

Lees meer

Losgebroken paard wordt geschept door auto en overleeft klap niet

Een losgebroken paard is woensdag op de Dijkstraat in Asten geschept door een auto. Het dier overleefde de klap niet.

Lees meer

Kledingwinkel verhuist 250 meter om lockdown te omzeilen

Om de lockdown in Nederland te omzeilen, verhuist kledingwinkel Dominique in Baarle-Nassau naar zo'n 250 meter verderop. Donderdag staat de winkel in Baarle-Hertog, op Belgisch grondgebied. "Nu kunnen we gebruik maken van ons unieke dorp."

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant