Openen in browser

        

Wim S. vrijgesproken van moord op zijn vriendin Heidy Goedhart

De 46-jarige Wim S. is in hoger beroep vrijgesproken van de moord op zijn vriendin Heidy Goedhart in Kaatsheuvel. Het Openbaar Ministerie had 17,5 jaar celstraf geëist. Het gerechtshof in Den Haag oordeelde dat S. mogelijk onder druk werd gezet met het vooruitzicht op een goedbetaalde baan en zo mogelijk is verleid tot een valse bekentenis. Heidy Goedhart kan volgens het hof in Den Haag ook door een inbreker zijn gedood.

Lees meer

Moordzaak Heidy Goedhart: hoe de bekentenis van Wim S. tot stand kwam

"U weet waarom u wordt aangehouden?" Met die mededeling werd Wim S. op 4 oktober 2014 door een arrestatieteam opgehaald in zijn huis in Udenhout. Ruim twee weken eerder bekende hij, huilend op de achterbank van een Spaanse taxi, dat hij zijn vrouw Heidy Goedhart uit Kaatsheuvel in 2010 heeft vermoord. Woensdag is hij in hoger beroep vrijgesproken omdat die bekentenis onder druk is afgelegd. Omroep Brabant maakte in 2015 deze reconstructie van hoe die bekentenis tot stand kwam.

Lees meer

‘Stille ramp in verpleeghuizen', kabinet had te weinig oog voor ouderen

De overheid had aan het begin van de coronacrisis te weinig aandacht voor de bescherming van kwetsbare ouderen in verpleeghuizen. Dat concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Het bezoekverbod, dat eerst in Brabantse verpleeghuizen werd ingesteld en al snel landelijk beleid werd, had een ‘grote sociale en psychische impact’ volgens de OVV.

Lees meer

Zware windstoten en code geel: 'Het zal behoorlijk gaan spoken'

We krijgen te maken met harde windstoten deze woensdag, waarschuwt het KNMI. Die zijn de voorbode voor storm Dudley die later op de dag en donderdag Nederland teistert. Het weerinstituut heeft voor heel Nederland code geel afgegeven.

Lees meer

Handtekeningenactie van Angelique hielp niet: Aldi in Uden moet echt weg

Angelique Rutten haalde 1100 handtekeningen op om te zorgen dat de Aldi-supermarkt aan de Bitswijk in Uden-Noord open zou blijven. Maar tevergeefs. De gemeente Maashorst waar Uden onder valt legt zich neer bij een uitspraak van de Raad van State. Die oordeelde vorige week dat de gemeente onterecht een vergunning heeft gegeven voor de winkel.

Lees meer

Coronanieuws: 8206 nieuwe besmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Rick bouwt de knalroze Chevrolet van Johnnie Flodder tot in detail na

Rick van Stippent uit Vught heeft de Chevrolet Caprice classic cabrio uit de Flodderfilms tot in ieder detail nagemaakt: knalroze van buiten en felgroene leren bekleding aan de binnenkant. Dinsdag ging hij voor het eerst de weg op. Rick maakt met deze iconische auto een droom waar.

Lees meer

112-nieuws: poederbrief bezorgd bij bedrijf in Oss • ongeluk op A4

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

Teamgenoten van doodgestoken Megan (15) willen basket om haar te herdenken

Teamgenootjes van de in 2019 doodgestoken Megan uit Breda willen dat er een basket komt bij het herdenkingsbankje in de wijk Boeimeer. Basketbal was namelijk een grote liefde van Megan. De meiden die met haar samenspeelden bij Barons Breda Basketbal startten een inzamelingsactie. In een paar uur hadden ze het geld bij elkaar. Het gemis van hun vriendin is jaren later nog steeds enorm bij teamgenoten. "Ik kan het nog steeds niet bevatten", zegt vriendin Bobbie.

Lees meer

Kroegbaas kan eindelijk weer lachen: 'We maken met carnaval de cirkel rond'

Lange tijd was hij somber over de coronamaatregelen waarbij de horeca regelmatig op slot ging. Maar sinds dinsdagavond kan horecabaas Johan de Vos uit Breda weer lachen. "Dit is het langverwachte perspectief waar we al zo lang op wachtten."

Lees meer

Brief aan carnavalsvierders: 'Geen ouderwets feest, maar des te intenser'

"Carnaval 2022 zal niet zoals alle andere edities zijn. Maar na bijna twee jaar van soberheid en afstand, zal het feestje, hoe klein ook, misschien wel des te intenser zijn", dat schrijven de burgemeesters van Den Bosch, Eindhoven en Tilburg in een brief aan alle carnavalsvierende Brabanders. De burgemeesters zijn ook de voorzitters van de Brabantse veiligheidsregio's. "Maak er iets moois van en let een beetje op elkaar."

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan