Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Zware avondspits verwacht door terugkerende boeren na protest in Den Haag

Automobilisten moeten woensdagavond rekening houden met grote vertragingen en files op de weg. Daarvoor waarschuwt Rijkswaterstaat, dat bestuurders oproept om aangegeven omleidingen te volgen.

Lees meer

Kort geding Bredase wietkwekers tegen ABN Amro vanwege weigering bankrekening

Vier Bredanaars spannen een kort geding aan tegen ABN Amro. Ze doen mee aan een overheidsproef voor legale wietteelt maar krijgen van geen enkele bank een rekening. Het kort geding dient maandagmiddag in Amsterdam.

Lees meer

Vrachtwagenchauffeurs steunen boeren: 'Stikstofregels treffen ook aanverwante bedrijven'

Ook Brabantse agrarische transportondernemers steunen de acties van de boeren in Den Haag. Een goed voorbeeld is Gerrit Meulenpas van Mill Agri Trading, een mest- en veevoervervoerder. Hij stond woensdagmorgen om vier uur op om met zijn truck richting Den Haag te rijden. "De actiebereidheid onder transportondernemers is groot", zegt hij vanaf het Koekamp vlakbij het Malieveld in Den Haag.

Lees meer

Malieveld in Den Haag vol met protesterende boeren, sfeer wordt onrustig

Het Malieveld in Den Haag is woensdag volgestroomd met boeren die protesteren tegen de aangescherpte stikstofregels. In alle vroegte vertrokken de boeren vanuit het hele land om in Den Haag te protesteren. In de binnenstad van Den Haag blokkeren militaire voertuigen enkele wegen en de route richting het Binnenhof. Inmiddels is ook de A12 richting Den Haag afgesloten.

Lees meer

Vechtsporter voor de ogen van jonge kinderen meerdere keren door zijn hoofd geschoten: 15 jaar cel

De 58-jarige Eindhovenaar Seyed K. moet 15 jaar de cel in omdat hij zijn plaatsgenoot Fouad Rashidi heeft doodgeschoten. De vechtsporter werd op 8 september 2018 meerdere keren door zijn hoofd geschoten terwijl hij in zijn auto zat in de Sionstraat in Eindhoven.

Lees meer

Overval op postbode in Waalwijk, dader gaat er met enkele poststukken vandoor

Een postbode is woensdagmiddag om kwart over één overvallen aan de Caleche in Waalwijk. Een onbekende dader rukte enkele poststukken uit de handen van de bezorger.

Lees meer

Boeren negeren parkeerverbod Malieveld: 'We zijn niet gekomen voor een dagje strand!'

Boze boeren protesteren woensdag voor de tweede keer op het Malieveld in Den Haag tegen het aangescherpte stikstofbeleid. Uit alle delen van het land zijn duizenden boeren met de trekker naar de hofstad gereden. Zoals een boer uit Hoogerheide.

Lees meer

Minderjarige asielzoekster verkracht in bos bij azc in Oisterwijk: twee jaar celstraf

Eritreeër Filmon G. is woensdag veroordeeld tot twee jaar cel omdat hij een 15-jarig meisje verkracht heeft bij het asielzoekerscentrum in Oisterwijk. Van de straf zijn acht maanden voorwaardelijk. Zowel G. als het minderjarige meisje, dat ook de Eritrese nationaliteit heeft, woonden destijds in het azc.

Lees meer

Vluchtpoging mislukt: drie jongens en drie meisjes opgepakt na joyriding in gestolen auto

In Tilburg zijn dinsdagmiddag drie jongens en drie meisjes opgepakt omdat ze in een gestolen auto over de Karel Boddenweg reden. Toen de tieners de politie zagen, parkeerden ze de auto en gingen ze er te voet vandoor. Tevergeefs, want agenten wisten hen in de kraag te vatten.

Lees meer

Wind en zandstorm teisteren Eindhovense zonneracers in Australië, maar ze staan nog altijd eerste

De Eindhovense TU-studenten werden op dag vier van de World Solar Challenge in Australië gehinderd door de harde wind. Het Solar Team Eindhoven voltooide de etappe van 1200 kilometer met hun zonnewagen Stella Era op één batterijlading, maar door de tegenwind werd niet de optimale score behaald. De Eindhovense racers gaan nog altijd aan kop in de race, op de voet gevolgd door teams uit Australië en Duitsland.

Lees meer

Mysterie van zoekgeraakte post eindelijk opgelost: bezorger hield 12.000 brieven en pakjes achter

Al maanden klaagden de bewoners van de Bredase wijk Brabantpark dat ze hun post niet ontvingen. De brieven en pakjes bleven niet achter op het sorteercentrum. PostNL was radeloos. Ruim twee maanden later werd het mysterie eindelijk opgelost: de postbezorger van de wijk hield een groot deel van de post achter in zijn eigen schuur.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant