Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Scooterrijder scheurt over de stoep en knalt hard op tuinhek

Even snel op je slippers en met ontbloot bovenlijf een boodschap doen op de scooter. Negen van de tien keer gaat dat goed, maar juist die ene keer op de kruising van de Noorderstraat en de Krommestraat in St. Willebrord ging het faliekant mis.

Lees meer

Klaas Otto over geheime briefjes vanuit de gevangenis: ‘Eén grote leugen’

Dikke enveloppen, geldkoffers, een ‘topcrimineel’ die vanuit zijn cel getuigen manipuleert en een advocaat die briefjes de cel uit smokkelt. Allemaal elementen van een spannende misdaadthriller. Maar het is écht, in het nieuwe proces rond Klaas Otto. Dinsdag begon dat voor de rechtbank in Breda. Otto was emotioneel richting politie en justitie. "Onschuldige mensen wegstoppen, dat kunnen jullie!"

Lees meer

Coronanieuws: 1542 nieuwe coronabesmettingen, ziekenhuizen spreiden weer patiënten

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van al het nieuws rond de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

MS-patiënt Hugo (53) mag Rusland niet in voor stamceltherapie, terwijl hij die heel hard nodig heeft

Het zag er een paar maanden geleden nog zo mooi uit. Na een succesvolle crowdfundactie zou MS-patiënt Hugo Wolff (53) uit Bergen op Zoom dit voorjaar naar Moskou gaan voor een stamceltherapie. Maar helaas moest door het coronavirus de reis worden uitgesteld naar september. Nu het eindelijk zover is, weigert Rusland hem een visum te geven. Volgens Hugo is hij waarschijnlijk slachtoffer van de recent verslechterde relatie tussen Nederland en Rusland.

Lees meer

Mary moest dwangarbeid doen bij de nonnen en eist nu een schadevergoeding

Negentien vrouwen eisen een hoge schadevergoeding van de Staat voor de dwangarbeid die ze moesten verrichten bij de Zusters van de Goede Herder, zoals in Someren en Tilburg. Onder hen Mary Spitters Lux uit Oosterhout, die april 1966 als 'dwars kind' uit huis werd geplaatst en opgenomen in klooster en internaat Witven in Someren. Tot april 1969 werd zij door de nonnen aan het werk gezet, onder meer bij de Bijenkorf in Eindhoven.

Lees meer

Vrouw wordt wakker van gerommel en ziet inbreker met haar spullen over straat lopen

Een vrouw uit Bergen op Zoom heeft woensdagochtend een inbreker betrapt terwijl hij met spullen van de vrouw de straat over stak. Ze belde snel de politie, die de dief nog kon aanhouden.

Lees meer

Inval in Den Bosch bij grote actie tegen internationale drugsbende

Bij een grote actie tegen een internationale drugsbende zijn woensdag zeventien mensen aangehouden. De politie deed onder meer een inval in de Sleutelbloemstraat in Den Bosch. Of er Brabanders onder de aangehouden mensen zijn, is nog niet duidelijk.

Lees meer

Brabanders steeds somberder over corona-ontwikkelingen, bijna iedereen verwacht tweede golf

De ontwikkelingen rondom de coronacrisis worden steeds minder positief ontvangen door Brabanders. Lukte het in juni nog 44 procent van ons om de ontwikkelingen in een positief licht te bezien, nu is dat nog maar 18 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Newcom.

Lees meer

Zoektocht naar vermiste vrienden Piet en Hans weer begonnen, nu met ander materiaal

De zoektocht naar de vermiste vrienden Piet Hölskens en Hans Martens uit Asten gaat woensdagochtend verder in De Brink in Liessel. Het tweetal wordt sinds 1974 vermist. Uit metingen die dinsdag gedaan werden, blijkt dat de auto van de twee vrienden nog altijd in de plas kan liggen.

Lees meer

Vrachtwagen en auto vliegen in brand na botsing in Eindhoven

Een vrachtwagen en een auto zijn woensdag in brand gevlogen nadat ze tegen elkaar waren gebotst in Eindhoven. Bij het ongeluk raakte de bestuurder van de auto gewond.

Lees meer

Zo genoot de Piushaven van de warmste septemberdag ooit

Het was dinsdag de warmste septemberdag ooit. Het werd uiteindelijk 35,1 graden in Gilze-Rijen. Een paar kilometer verderop maakten mensen er aan de Piushaven in Tilburg het beste van. Zij genoten volop van de zon. "Het voelt als een extra vakantiedag."

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant