Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Noodweer in Brabant: ondergelopen straten, testrit Max & Moritz in Efteling geschrapt

Hevige onweersbuien hebben dinsdag in verschillende plaatsen voor veel overlast gezorgd. Zo liepen straten in onder meer Chaam, Tilburg, Goirle, Nieuwkuijk en Vlijmen helemaal onder water. De brandweer moest op veel plekken bijspringen om water weg te pompen.

Lees meer

Nieuwe vloer vernield door wateroverlast: 'Ik ben een grote jongen, maar heb nu even staan huilen'

Het leven is soms ironisch. Johan de Krieger heeft op het bedrijventerrein in Nieuwkuijk een bedrijf waar je alles kan kopen voor afwatering en riolering, van pvc-buizen en putten tot drainage. En juist dit bedrijf liep maandagavond onder water bij het noodweer dat over Brabant trok.

Lees meer

Familie driedubbel de pineut door stortbuien: bedrijf, huis en loods helemaal ondergelopen

De familie Boelens uit Nieuwkuijk is zwaar getroffen door de stortbuien van dinsdagmiddag. Zowel hun huis, hun loods en hun stoffengroothandel zijn helemaal ondergelopen. ‘’We zijn driedubbel getroffen.’’

Lees meer

'Ze denken dat ik die jongens heb verraden', gefilmde burenruzie gelinkt aan groepsverkrachting

De burenruzie in Den Bosch waar zaterdag vijf mensen bij werden opgepakt, komt voort uit een conflict dat al jaren speelt. Er is ook een link met de zaak van de groepsverkrachting die eind vorig jaar aan het licht kwam. Een vrouw die bij de ruzie betrokken was wordt er door haar buren, familie van verdachte Boy M., van beschuldigd de zaak bij de politie gemeld te hebben, zo vertelt ze aan Omroep Brabant.

Lees meer

Aspergekweker liet Polen en Roemenen 42 dagen aan één stuk werken tot wel 14 uur per dag

De werkzaamheden bij een aspergekweker in Brabant zijn stilgelegd, omdat het personeel te weinig rust kreeg. De 44 werknemers uit Polen en Roemenië bleken al zes weken lang iedere dag aan het werk te zijn. Ook deden zij dit zo’n 8 tot 14 uur per dag.

Lees meer

Fikse wateroverlast én bootje varen tussen de huizen, dit zijn de ondergelopen straten in Brabant

Een flinke hoosbui zorgde onder meer in Nieuwkuijk en Vlijmen voor flinke problemen. De straten stonden blank en het is zelfs mogelijk je in een bootje van A naar B te verplaatsen.

Lees meer

Oma Annie (92) houdt droge voeten dankzij drie stoere brandweermannen

Nietsvermoedend ging Annie de Gouw (92) uit Nieuwkuijk maandagmiddag even winkelen, samen met een familielid. Toen ze weer naar huis wilde, was de straat waar ze woonde ondergelopen met water. Gelukkig waren daar drie sterke brandweerlieden, die haar direct te hulp schoten en naar huis droegen.

Lees meer

Coronanieuws: 53 patiënten in de Brabantse ziekenhuizen, van wie 13 op intensive cares

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van het laatste nieuws rond de coronacrisis.

Lees meer

Lichtman wordt LEGO-man, corona maakt zakenman Frédéric (extra) creatief

"Ik zit midden in een verbouwing en heb twee kleine kinderen, dus ik heb geen tijd voor een doos waar je meer dan 24 uur mee bezig bent", zegt Frédéric Abrahams, oftewel Fritz uit Cuijk, lachend. Toch staan er tientallen enorme dozen LEGO in zijn bedrijfsruimte, met soms meer dan zevenduizend steentjes.

Lees meer

Opnieuw heftige onweersbuien met lokaal heel veel neerslag in korte tijd

"Hoe later hoe heftiger." Zo omschrijft weervrouw Diana Woei van Weerplaza het weerbeeld van vandaag. Vanaf het begin van de middag kunnen volgens haar fikse onweersbuien ontstaan die in Brabant weer voor de nodige wateroverlast kunnen zorgen. Dinsdag zorgde noodweer voor problemen in bijvoorbeeld Chaam, Tilburg, Goirle, Nieuwkuijk en Vlijmen.

Lees meer

Boksende jongeren in Helmond: 'We wilden alleen maar trainen, maar toen liep het uit de hand'

De jongeren die maandagavond in het Helmondse Weverspark bokswedstrijden hielden hadden 'geen slechte bedoelingen'. Ze wilden eigenlijk met 10 tot 15 man trainen in het park, maar er kwamen steeds meer mensen kijken, waardoor het volledig uit de hand liep, zeggen ze. De burgemeester van Helmond heeft aan de organisator van de illegale wedstrijd een officiële waarschuwing gegeven.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant