Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Boeren opnieuw bij distributiecentrum Jumbo in Veghel, hoogtepunt acties voorbij [LIVEBLOG]

Boeren en bouwers voeren woensdagochtend op verschillende plekken in Brabant actie. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.

Lees meer

Man die met Nieuwjaar vrouw aanreed en haar zwaargewond achterliet, moet langer de cel in

De 41-jarige man uit Driebergen die met Nieuwjaar in Oss een vrouw aanreed en haar daarna zwaargewond achterliet, moet van het gerechtshof in Den Bosch vier jaar de cel in. Ook krijgt hij een rijontzegging van vijf jaar. De rechtbank gaf hem eerder twee jaar cel en een rijontzegging. De man werd ook nog veroordeeld voor het bezit van kinderporno.

Lees meer

Massaal boerenprotest op industrieterrein Moerdijk bijna voorbij: tractoren vertrekken weer

Een grote colonne van honderden tractoren heeft woensdagmiddag het gebied rondom afvalverwerker ATM in Moerdijk afgesloten. De boeren zelf spraken over 400 trekkers. Inmiddels lijkt het protest voorbij en zijn veel boeren weer vertrokken.

Lees meer

Vrouwen mishandeld in Helmond door jonge dader met opvallende trui

De politie is op zoek naar een jonge man die twee weken geleden twee vrouwen in Helmond zou hebben mishandeld. De man droeg een opvallende trui, met daarop een grote hoofdletter V.

Lees meer

Boerenacties in Brabant: kijk hier onze livestream van twaalf uur terug [VIDEO]

Boeren en bouwers protesteren sinds woensdagmorgen op verschillende plekken in onze provincie. Wat gebeurde tot nu toe in onze provincie? Kijk hieronder onze livestream van twaalf uur terug.

Lees meer

Boerenacties bij distributiecentra Jumbo in Veghel en Den Bosch

Boeren hebben woensdagochtend rond elf uur de toegangswegen naar het distributiecentrum van Jumbo aan de Balkweg in Den Bosch geblokkeerd. Daarnaast reden boeren rondjes rondom het distributiecentrum van Jumbo in Veghel.

Lees meer

Politie dreigt tractoren van protesterende boeren bij Jumbo in Breda in beslag te nemen

De politie heeft gedreigd met het in beslag nemen van tractoren van actievoerende boeren bij het distributiecentrum van Jumbo in Breda. Tientallen boeren voerden daar woensdagochtend actie en blokkeerden onder meer de toegangswegen. Na het dreigement kozen de boeren eieren voor hun geld en zijn ze vertrokken.

Lees meer

Drimmelen wil geen legale wietteelt in groot kassencomplex: 'Wij zijn hier niet op toegerust'

De gemeente Drimmelen heeft dinsdagavond een streep gezet door de vergaande plannen voor Project C, een cannabisplantage in een groot kassencomplex in Drimmelen. Advocaat Peter Schouten uit Breda is een van de initiatiefnemers van het project waar legaal twaalf ton legaal wiet zou worden geteeld voor coffeeshops in onder andere de gemeenten Breda en Tilburg. Bij het gemeentebestuur is er grote politieke weerstand tegen het Bredase initiatief.

Lees meer

Dit jaar eindelijk een witte kerst? Laatste keer was in 2010

Pech voor Brabanders die hopen op een witte kerst, want het wordt ‘uitzonderlijk zacht winterweer’ tijdens de komende kerstdagen. Dat meldt Weeronline.

Lees meer

Politie neemt 47 kilo illegaal zwaar vuurwerk in beslag in Geldrop: dozen vol Cobra's

De politie heeft in een woning in Geldrop dinsdagmiddag 47 kilo illegaal vuurwerk gevonden. Meerdere dozen zaten vol met Cobra's en waren 'verstopt' op zolder. De politie kwam het vuurwerk op het spoor dankzij een anonieme tip.

Lees meer

Provincie houdt vast aan deadline 1 januari 2021 voor vergunningaanvraag milieuvriendelijke stallen

De provincie houdt vast aan het voorstel om veehouders tot 1 januari 2021 de tijd te geven om een vergunning aan te vragen voor milieuvriendelijke stallen. De deadline is nu nog 1 april 2020. Gedeputeerde Staten wilden het uitstel al langer, maar dit plan kreeg geen politieke meerderheid. Daarom regelt Gedeputeerde Staten het nu via een zogenoemde 'interim omgevingsverordening'. Actievoerende boeren vinden het uitstel onvoldoende.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant