Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Dringend advies om bezoek te beperken heeft enorme impact: ‘Al maanden geen sociale uitlaatklep'

Het dringende advies om thuis voorlopig geen feestjes, borrels of andere bijeenkomsten te organiseren heeft 'veel meer impact dan je op het eerste oog zou verwachten'. Dat zei klinisch neuropsycholoog Erik Matser na afloop van de persconferentie in een extra uitzending van Brabant Nieuws. "Vier miljoen mensen staan mentaal op omvallen. We zijn van nature sociale wezens. We zitten in een snelkookpan en de rek van wat we kunnen hebben is eruit."

Lees meer

Carnavalswagens onverkoopbaar op Marktplaats door coronacrisis: ‘Alles ligt op z'n gat'

Bijna een half jaar na carnaval, staan nog tientallen carnavalswagens te koop op Marktplaats. Door de coronacrisis zijn ze onverkoopbaar. En dus blijven bouwers met hun wagens zitten. Daarbij komt nog de onzekerheid of de optochten van volgend jaar wel door kunnen gaan.

Lees meer

Dronken automobilist rijdt in sloot, agent in burger geeft eerste hulp

Een automobilist is dinsdagavond rond elf uur gewond geraakt bij een ongeluk in de Mgr. Zwijsenstraat in Haaren. De auto botste aan de rechterkant van de weg tegen een boom en kwam vervolgens aan de andere kant in een sloot terecht. Een tegenligger kon de auto maar net ontwijken.

Lees meer

Guus Meeuwis stopt bij ‘Ik hou van Holland’, Leo Alkemade neemt het over

Zanger Guus Meeuwis stopt als teamcaptain bij het SBS-programma 'Ik hou van Holland’. Dat heeft de commerciële zender woensdag bekendgemaakt. Meeuwis wordt vervangen door mede-Tilburger en vriend Leo Alkemade. Guus gaat zich concentreren op de muziekactiviteiten die hij voor zijn jubileumjaar al had gepland.

Lees meer

Coronanieuws: coronavirus in rioolwater, antistoffen in moedermelk

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen rond het coronavirus.

Lees meer

Aanmaakblokjes gevonden na autobrand in Eindhoven

Voor de brandweer was het een onrustige dinsdagnacht met twee autobranden in Eindhoven en Waalre. In de Tholenstraat in Eindhoven vloog kort na middernacht een geparkeerde auto in brand. Bij de voorbanden werden aanmaakblokjes gevonden.

Lees meer

Gewapende overval op cafetaria Alet in Eindhoven

Cafetaria Alet aan de Donizettilaan in Eindhoven is dinsdagavond rond tien uur overvallen. Een man bedreigde twee mensen in de zaak, mogelijk met een vuurwapen.

Lees meer

Man (21) opgepakt voor overval op Kruidvat in Roosendaal

Een 21-jarige man uit Roosendaal is maandag aangehouden voor een overval op een Kruidvatfiliaal aan het Dijkcentrum in zijn woonplaats. Bij de overval op 4 december 2018 zou de Roosendaler een medewerkster met een mes hebben bedreigd, waarna hij er daarna met geld uit de kassa vandoor.

Lees meer

Boeren krijgen hun zin: omstreden veevoermaatregel wordt geschrapt

De omstreden veevoermaatregel om de stikstofuitstoot van de melkveehouderij te verlagen, gaat van tafel. Dat bevestigt de ZLTO na berichtgeving van NOS en RTL Nieuws. Minister Carola Schouten van Landbouw zou het nieuws later woensdag bekendmaken.

Lees meer

'Een zege voor actievoerend Nederland', Farmers Defence Force viert feest na schrappen veevoerregel

Voorman van boerenactieclub Farmers Defence Force (FDF) Mark van den Oever uit Sint Hubert is blij: de omstreden veevoermaatregel gaat van tafel. "Wat mij betreft is het een feestdag. Het is een zege voor actievoerend Nederland."

Lees meer

Zorgpersoneel baalt dat er geen loonsverhoging komt: 'Op applaus zit ik niet te wachten'

Stank voor dank, zo voelt het. Dat vindt Leon die al 35 jaar in een Brabants ziekenhuis werkt. Woensdag debatteert de Tweede Kamer over een structurele loonsverhoging van het zorgpersoneel, maar het ziet er naar uit dat dat er niet gaat komen. Er is geen geld voor, vindt het kabinet. “We krijgen alle lof, zeggen ze dan, en applaus. Maar daar zit ik toch niet op te wachten?”

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant