Openen in browser

        

Coronanieuws: 748 nieuwe besmettingen, minder patiënten in ziekenhuizen

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws met betrekking tot de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Muziek kiezen voor je uitvaart: 'Ook hardrock kan best'

Hij is er weer: de Monuta Uitvaartmuziek Top 10. En al denk je er misschien liever niet over na, het is voor achterblijvers toch handig als ze weten welke nummers er bij jouw begrafenis of crematie gedraaid moeten worden. Uitvaartverzorger John Snels uit Roosendaal helpt nabestaanden met het maken van de juiste keuzes. "Eigenlijk kan alles."

Lees meer

Angelo S. die 14-jarige Savannah doodde blijft langer in tbs-kliniek

De jeugd-tbs voor de 20-jarige Angelo S. uit Den Bosch is met twee jaar verlengd. Het is volgens de rechtbank nog te vroeg om met de behandeling te stoppen. Angelo S. doodde in 2017 Savannah Dekker uit Bunschoten.

Lees meer

Meisje (14) omgekomen bij oversteken spoorwegovergang in Prinsenbeek

Een 14-jarig meisje uit Prinsenbeek is dinsdagmiddag omgekomen toen ze de spoorwegovergang aan de Steenakkerstraat tussen Prinsenbeek en Breda wilde oversteken. Ze reed daar rond drie uur op haar fiets en werd aangereden door een trein. Ze overleed op de plek van het ongeluk, zo laat de politie weten.

Lees meer

Fietsster verongelukt op spoorwegovergang: 'De spoorbomen waren dicht'

De spoorbomen van de spoorovergang aan de Steenakkerstraat in Prinsenbeek waren dicht toen daar een meisje van 14 op de fiets verongelukte, zegt ProRail. Op de plek gebeurden al meerdere ongelukken en omwonenden spreken over een 'heel gevaarlijke overweg'.

Lees meer

Rooftocht langs sportverenigingen in de Kempen: 'Onmacht en verdriet'

In korte tijd is bij verschillende sportverenigingen in de Kempen en de Peel ingebroken. Afgelopen weekend bij SV Lierop, maandagnacht was het raak bij voetbalvereniging V.V. Vessem en dinsdagnacht bij tennis- en voetbalvereniging RKVV Bergeijk. Verder heeft tennisvereniging T.O.S. in Bergeijk volgens de politie aangifte gedaan. De verenigingen krabbelden net weer op na een moeilijke tijd door de coronacrisis.

Lees meer

Duizenden spullen gestolen van de baas en verkocht op internet

Een werkgever in Eindhoven zal flink spijt hebben dat hij twee medewerkers heeft aangenomen. Ze namen namelijk elke dag stiekem spullen van hun baas mee naar huis. Het tweetal zette deze vervolgens te koop op internet.

Lees meer

Nikkie de Jager steelt de show op het Eurovisie Songfestival

Niet alleen de liedjes en de artiesten oogstten lof dinsdagavond tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Ook de Udense Nikkie de Jager kon op veel lovende woorden rekenen. Ze presenteerde de show vanuit Ahoy in Rotterdam, samen met Chantal Janzen, Jan Smit en Edsilia Rombley.

Lees meer

Ravage nadat bestuurder geparkeerde auto raakt en over de kop slaat

Een automobilist heeft dinsdagavond een ravage aangericht op de Tilburgseweg in Oosterhout. De bestuurder raakte daar rond elf uur een geparkeerde auto en sloeg vervolgens met zijn eigen auto over de kop.

Lees meer

Sanne zit om zes uur 's ochtends al op terras: 'Maar wel aan de thee, hoor!

Het bedrijf Livewall in Tilburg profiteerde woensdagochtend meteen van de versoepelde coronamaatregelen. Sanne was een van de werknemers van Livewall die woensdagochtend meteen op het terras bij eetbar De Wagon in de Spoorzone ging zitten. "Netjes aan de thee hoor!", lacht ze. "Omdat het weer kan, natuurlijk." Niet alleen mogen de terrassen nu langer open, ook mogen mensen weer naar sportscholen, zwembaden, pretparken en dierentuinen.

Lees meer

Vrachtwagen verliest trailer op de N279 bij Heeswijk-Dinther

Op de N279 (Helmond-Den Bosch) bij Heeswijk-Dinther heeft woensdagochtend een vrachtwagen zijn trailer verloren. Zover bekend is niemand gewond geraakt. Hoe het precies kon gebeuren is onduidelijk.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant