Openen in browser

        

Drugslab ontdekt bij brand in een loods in Nieuwendijk

Bij een brand in een loods aan de Zandsteeg in Nieuwendijk is een drugslab ontdekt. Dat meldt de politie woensdagmiddag. De hulpdiensten hebben flink opgeschaald en zijn massaal aanwezig.

Lees meer

18-jarige vrouw in Asten van fiets gesleurd en verkracht: man (30) krijgt drie jaar cel en tbs

Een 30-jarige man krijgt drie jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het verkrachten van een 18-jarige vrouw in Asten. De man uit Asten-Heusden trok de vrouw vorig jaar april van haar fiets. Hij sleurde haar de bosjes in en verkrachtte haar onder bedreiging van een mes. Naast de celstraf moet hij een schadevergoeding van 13.000 euro betalen, oordeelt de rechtbank in Den Bosch.

Lees meer

Coronanieuws: 750 nieuwe besmettingen in Brabant, supermarkten gaan mondkapjesplicht niet handhaven

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van het laatste nieuws rond de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Auto burgemeester van oprit geblazen door explosie: plafondplaten kwamen naar beneden

De explosie zaterdagnacht bij het huis van burgemeester Steven Adriaansen van Woensdrecht had zoveel kracht dat zijn auto van de oprit werd geblazen. Ook kwamen plafondplaten naar beneden. Er wordt uitgegaan van een gerichte actie.

Lees meer

Vrouw wil weten wat er is gebeurd nadat ze van haar fiets werd geslagen: 'Mama doe je voorzichtig?'

Een 34-jarige vrouw die in september in Roosendaal van haar fiets werd geslagen en buiten bewustzijn raakte, heeft geen idee wat er die nacht met haar is gebeurd. Mogelijk had de dader een seksueel motief, zo maakte de politie dinsdagavond bekend in Opsporing Verzocht. Het slachtoffer deed in het programma haar verhaal.

Lees meer

Als het zondag gaat sneeuwen dan is het bij ons: 'De temperatuur gaat onderuit'

Wanneer er zondagochtend neerslag uit de lucht komt vallen, kan dit zomaar (natte) sneeuw zijn. Vanaf zaterdag wordt het namelijk kouder. "De temperatuur gaat echt onderuit", zegt weervrouw Diana Woei van Weerplaza. De kans op 'echte' sneeuw is volgens haar klein. Maar als we ergens in Nederland zondag sneeuw zien dan is de kans in onze provincie het grootst. "Al blijft het moeilijk te voorspellen."

Lees meer

Honderden kilo's illegaal vuurwerk gevonden in garagebox in Tilburg

In een garagebox in Tilburg is dinsdagavond tweehonderd kilo illegaal vuurwerk gevonden. Het gaat om 264 cobra's, 80 mortiershells en zes zogenaamde flowerbeds, zo maakte de politie woensdag bekend.

Lees meer

Coronafeest met 27 bezoekers stilgelegd in Breda, gasten hielden geen afstand

De politie heeft dinsdagnacht een illegaal coronafeest beëindigd in een huis aan de Ginnekenweg in Breda. De 27 bezoekers hielden geen afstand.

Lees meer

Deze heerlijke kerstpakketten helpen mensen met een verstandelijke beperking aan werk

In Breda zijn ze druk bezig met het inpakken van kerstpakketten. Allemaal voor het goede doel, want Stichting Nora Werkt probeert zo het hoofd boven water te houden. De stichting zorgt dat mensen met een verstandelijke beperking werkervaring op kunnen doen. Maar door corona lukt dat nu niet. Samen met Breda Maakt Mij Blij stelde ze een kerstpakket samen om blij van te worden én om te zorgen dat de stichting kan voortbestaan.

Lees meer

Dertien voetbalvelden aan varkensstallen verdwijnen in Meierijstad

25 varkensboeren in de gemeente Meierijstad gaan stoppen met hun bedrijf. Daarmee verdwijnt er 90.000 vierkante meter aan varkensstallen in de gemeente, omgerekend zo'n dertien voetbalvelden.

Lees meer

Hennepkwekerij gevonden in ingegraven zeecontainer in Aarle-Rixtel: 'Dit hoor je niet vaak'

De politie heeft woensdagochtend op een wel heel bijzondere plek een hennepkwekerij gevonden. In een ingegraven zeecontainer aan de Havenweg in Aarle-Rixtel werd de vondst gedaan. "Dit is een uniek elementje", aldus een politiewoordvoerder.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant