Openen in browser

        

'Kermisseizoen na lockdown wordt afgetrapt in Bergen op Zoom'

Kermisexploitant Frank Vale uit Bergen op Zoom is er zeker van. De allereerste kermis van Brabant sinds de lockdown staat op 2 juli op de Boulevard in de Markiezenstad. Woensdagochtend had hij hierover een positief gesprek met de burgemeester. “Het ziet er heel goed uit voor ons. De aanvraag voor de vergunning wordt nu in behandeling genomen. Het is wachten op groen licht”, aldus Vale.

Lees meer

Coronanieuws: aantal corona-opnames in ziekenhuis verder afgenomen

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Stevige onweersbuien op komst na zomerse dagen

Het KNMI waarschuwt dat er donderdagmiddag- en avond stevige onweersbuien op komst zijn, na een aantal zonnige dagen. Vooral in de oostelijke helft van onze provincie kunnen flinke buien plaatselijk voor veel neerslag zorgen. Het weerinstituut heeft daarom vanaf twee uur donderdagmiddag tot en met donderdagavond tien uur code geel afgegeven.

Lees meer

10.000 euro voor gouden tip die leidt naar overvallers Nikkie de Jager

Degene die de gouden tip geeft over de overvallers op het landhuis van Nikkie de Jager krijgt 10.000 euro. De YouTube-ster werd vorig jaar op 8 augustus in haar huis in Uden overvallen door gewapende mannen.

Lees meer

Alle seinen staan op groen: de Efteling mag uitbreiden

De Efteling mag gaan uitbreiden. Dat heeft de Raad van State woensdagmorgen bepaald. Nu de seinen op groen staan, kan het attractiepark groeien naar 7 miljoen bezoekers per jaar.

Lees meer

Brand verwoest schuur pal naast caravan op camping in Luyksgestel

Een schuur op camping De Zwarte Bergen in Luyskgestel is dinsdag rond middernacht in vlammen opgegaan. De schuur stond vlakbij een caravan. Een bewoner die juist thuiskwam van zijn werk ontdekte het vuur en waarschuwde de hulpdiensten.

Lees meer

Zomerweer: 28 graden aangetikt in Gilze-Rijen

Het wordt woensdag opnieuw een zomerse dag. Volg dit liveblog voor alle zomerse updates.

Lees meer

In drugslab Werkendam werd speed gemaakt, Tilburgers opgepakt

Het drugslaboratorium dat dinsdag in Werkendamse haven werd ontdekt, was een amfetaminelab. Twee Tilburgers zijn opgepakt. Van een derde verdachte is geen woonadres bekend. De ontmanteling is in de loop van de woensdagmiddag afgerond.

Lees meer

'Verplicht winkelen met karretje heeft geen effect, beloning wel'

Klanten verplichten om in de supermarkt een winkelwagentje mee te nemen om anderhalve meter afstand van elkaar te houden, zoals sinds het uitbreken van het coronavirus in Nederland werd ingevoerd, werkt niet. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam na een test in onder meer Veldhoven. Wat wel blijkt te werken: een beloning.

Lees meer

'Heel zuur', wel limiet, geen Olympische Spelen voor marathonloper Koreman

Björn Koreman loopt op 7 augustus niet mee in de olympische marathon. De atletiekbond heeft gekozen voor drie andere lopers. Koreman richt zijn pijlen nu op de volgende spelen over drie jaar. “Het is ontzettend zuur, maar voor Parijs moet ik zorgen dat ik bij de snelste drie hoor.”

Lees meer



Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant