Openen in browser

        

Na de polonaise nu in de rij bij de teststraat: 'Alle afspraken zitten vol'

Bij de coronatestlocatie aan de Antoon Coolenlaan in Eindhoven is het woensdagochtend druk. De mensen hangen met de benen buiten, zo constateert onze verslaggever die daar is. De GGD Brabant-Zuidoost verwacht zeker 5000 mensen te testen. "Alle afspraken voor vandaag zitten vol", laat een woordvoerder namens de GGD weten.

Lees meer

Jasper (10) had een ziekte waar geen medicijn voor is, nu is hij overleden

Jasper uit Willemstad is overleden. Hij was nog maar 10 jaar oud en ongeneeslijk ziek. Zijn ouders, Raymond en Nadine Veenman, wisten dat hun zoontje niet oud zou worden, maar het verlies komt toch plotseling. "Onverwachts en abrupt heeft Jasper ons gisteravond verlaten. Wij zijn als ouders en broers gebroken door dit enorme verlies."

Lees meer

Heel Brabant in actie voor Oekraïne: zo kun jij meehelpen

Sinds Rusland vorige week Oekraïne is binnengevallen, worden vanuit de hele wereld steunacties op touw gezet voor de gevluchte inwoners. Ook in onze provincie worden talloze initiatieven gelanceerd en dragen we massaal ons steentje bij. Deze bijzondere acties vallen op.

Lees meer

Lading kip belandt in weiland nadat vrachtwagen van de weg raakt

Een vrachtwagen met een lading kippenvlees is woensdagochtend heel vroeg in Deurne tegen een boom gereden en in de sloot beland. Een deel van het kippenvlees belandde in een weiland aan de Langstraat, de N270. Daar raakte de vrachtwagen om tien over vier van de weg.

Lees meer

Vijfling voor schaap in Neerkant: 'Allemaal in een paar uur gezond geboren'

Bij de familie Van Gog in Neerkant wisten ze dinsdag niet wat ze zagen. Een ooi beviel in de ochtend van maar liefst vijf lammetjes. "Het schaap had een paar jaar geleden al een vierling op de wereld gezet, dat vonden wij toen al heel bijzonder. Maar vijf lammetjes, dat hadden we niet verwacht!", vertelt Ellis van Gog.

Lees meer

Coronanieuws: 7822 nieuwe besmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.

Lees meer

112-nieuws: bestelbus botst tegen boom • kop-staartbotsing in Oss

In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

Opgesloten met carnaval: Frank en Carlo doen het voor het geld

Geen carnaval door alle coronamaatregelen? Dan gaan we in een glazen huis zitten en geld ophalen voor het goede doel. Dat dachten Frank van den Brand en Carlo van Kessel uit Sint-Oedenrode. Rond Kerstmis zag het er niet rooskleurig uit voor carnaval 2022 en daarom gingen ze een actie met een glazen huis organiseren. Ze lieten zich afgelopen vrijdag opsluiten en dinsdagavond mogen ze na honderd uur weer naar buiten. En dat terwijl er onverwacht wel een uitbundig carnaval werd gevierd.

Lees meer

Vogelgriep op vleeskuikenbedrijf in Son: 170.000 dieren worden geruimd

Op een vleeskuikenbedrijf in Son is vogelgriep vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de ongeveer 170.000 dieren op het bedrijf door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geruimd.

Lees meer

Bestelbus over de kop geslagen op A2 bij Den Bosch

Op de A2 tussen Den Bosch en Vught zijn woensdag rond het middaguur een bestelbus en auto tegen elkaar gebotst. De bestelbus sloeg over de kop en ligt nu ondersteboven op het wegdek.

Lees meer

Luchtalarm wordt maandag toch getest: 'We moeten weten of het goed werkt'

Met de beelden van de oorlog in Oekraïne op het netvlies kan het voor veel inwoners en vluchtelingen in Brabant beangstigend zijn als maandag het luchtalarm weer wordt getest. Toch gaan de sirenes ook maandag gewoon loeien. Maar de sirenetest zal wel meer dan anders worden aangekondigd. Dat zegt een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid tegen Omroep Brabant.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan