Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Uitgaanscentrum Time Out baalt van verlengde coronamaatregel: 'We worden niet gehoord'

Normaal staan er honderden dansende mensen binnen, maar uitgaanscentrum Time Out in Gemert staat nu al maanden leeg. Eigenaar Veronique Vesters staat te trappelen om weer open te gaan. De vaste lasten wegen volgens haar niet op tegen de beperkte overheidssteun die clubs en discotheken krijgen.

Lees meer

Bewoners appartementen noodgedwongen in een tent na brand: 'Dit is mensonwaardig'

Camping de Zwarte Bergen in Luyksgestel is voor de meeste mensen die er verblijven een idyllische plek, verscholen in de Brabantse bossen. Maar voor vijftien mensen die er in een tentenkamp wonen is er weinig leuks aan. In primitieve omstandigheden wonen ze in tenten, omdat ze hun appartement in Bladel zijn uitgezet.

Lees meer

Jong stel zit urenlang vast in bos vanwege kudde Schotse Hooglanders

Een jong stel uit Oss heeft maandagavond urenlang vastgezeten in een bos vanwege een kudde Schotse Hooglanders. Toen het donker werd, schakelde het stel de hulp van de politie in.

Lees meer

Coronanieuws: 70 nieuwe besmettingen in Brabant, gebruik van corona-app moet altijd vrijwillig zijn

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van al het nieuws rond de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Wat is er aan de hand met Michael van Gerwen? 'Geen zorgen, hij gaat zich herpakken'

Michael van Gerwen heeft een moeizame eerste week achter de rug in de Premier League, waarin hij drie keer verloor. Het moet beter gaan bij Van Gerwen, als hij de play-offs wil halen van de Premier League of Darts. “Maar dat gaat hem lukken. We gaan een andere Van Gerwen zien.”

Lees meer

Rechtszaak over brute verkrachting uitgesteld omdat verdachte er niet bij kan zijn

De rechtszaak rond de verkrachting van een 18-jarige vrouw in Asten-Heusden is uitgesteld, omdat de 29-jarige verdachte woensdag niet op tijd bij de rechtbank in Den Bosch aanwezig was. De man uit Asten-Heusden had besloten om niet te komen, maar de rechter vond dat hij er verplicht bij moest zijn. Daarom werd geprobeerd de verdachte per direct met een busje uit de gevangenis in Den Haag te halen en naar de rechtbank te brengen.

Lees meer

Getuigen filmen aanval op agent met nekklem, Eindhovenaar (20) zit vast

De verdachte die maandag een agent in een nekklem nam en bijna bewusteloos kneep, is een 20-jarige man uit Eindhoven. Dat laat de politie woensdag weten. Er zijn inmiddels ook camerabeelden van de worsteling, na een getuigenoproep van de politie.

Lees meer

Plantjes ruilen is helemaal hot in Tilburg: 'Helemaal gelukkig met een nieuw stekje'

Kamerplanten zijn hartstikke hip. Nu veel mensen thuiswerken is er niets zo gezellig als wonen in een huis vol planten, ook wel een 'urban jungle' genoemd. Die planten kun je vervolgens weer stekken, zodat er een nieuwe plant uit kan groeien. Plantenfans wisselen die stekjes online uit of houden ruilmiddagen, maar het bracht ze in de Tilburgse wijk de Reeshof op een idee. In de wijk staan nu verschillende kasten verspreid waar de stekjes uitgewisseld kunnen worden.

Lees meer

Twee auto's door brand verwoest in Schijndel

Op een oprit bij een huis aan de Vicaris Aertsweg in Schijndel zijn dinsdagnacht twee auto's door brand verwoest. Het vuur sloeg over van de ene auto op de andere. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar het huis.

Lees meer

Groot onderzoek naar effect van tuberculosevaccin op coronavirus

Een aantal Brabantse ziekenhuizen doet mee aan een groot onderzoek naar het effect van het BCG-vaccin op het coronavirus. In het onderzoek wordt bekeken of het vaccin tegen tuberculose de kans op infectie met het coronavirus verkleint of dat het de ernst van symptomen vermindert als wel sprake is van een infectie.

Lees meer

Boxtelse band in één klap wereldberoemd na complimenten van Foo Fighters

Het was al erg fijn om na maanden weer eens samen te spelen en een biertje te drinken. Maar dat het zó zou uitpakken voor de Boxtelse band Acting the Maggot, hadden de leden niet kunnen bedenken. Hun cover van The Pretender werd opgepikt door de Foo Fighters, de Amerikaanse band van wie het nummer origineel is.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant