Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

UCI geeft groen licht voor profronde Daags na de Tour in Boxmeer op 21 september

Organisator Pierre Hermans kreeg woensdagmorgen het verlossende telefoontje. Op maandag 21 september mag hij in Boxmeer het traditionele ‘Daags na de Tour’ organiseren van de internationale wielerbond UCI. “Heel Boxmeer wil vooruit en dan helpt dit.”

Lees meer

D66: nertsenhouderijen ruimen als volksgezondheid in gevaar is

D66 in Provinciale Staten wil dat nertsenhouderijen die besmet zijn met het coronavirus kunnen worden geruimd. “Het is extreem belangrijk dat we direct en vanuit voorzorg handelen”, zo meldt fractievoorzitter Arend Meijer.

Lees meer

Politie zoekt man die meerdere meisjes heeft aangerand in Hulsel en Casteren

De politie is op zoek naar een man die onlangs twee meisjes van 13 en 18 jaar oud aanrandde. Dat gebeurde op de Molendijk in Hulsel en de Wagenbroeken in Casteren. De politie houdt er rekening mee dat de man opnieuw toeslaat. "Wij maken ons grote zorgen."

Lees meer

Kun je corona krijgen van je hond of kat? Antwoorden op veelgestelde vragen

De kans dat dieren in huishoudens besmet raken met het coronavirus is volgens het Ministerie van Landbouw nog altijd zeer klein. Het advies voor omgang met huisdieren is niet veranderd.

Lees meer

Efteling weer open na maandenlange sluiting vanwege coronavirus

De Efteling heeft woensdag na ruim twee maanden weer de deuren geopend voor het publiek. Het attractiepark in Kaatsheuvel ging op 14 maart dicht om verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen.

Lees meer

Weleens gedacht aan fietsen achter je computer? Thuiswerken en toch volop bewegen kan best

Fietsend achter je computer, wandelend telefoneren en staand lezen. Zomaar wat suggesties die bewegingsexpert Dianne Commissaris doet aan de vele mensen die in deze tijden gedwongen thuiswerken en daardoor wellicht veel lichaamsbeweging missen. Dat is nergens voor nodig, volgens haar.

Lees meer

Medewerker van nertsenfokkerij heeft mogelijk corona gekregen van een nerts

Mogelijk is in ons land COVID-19 vastgesteld bij een mens, waarbij het virus door een dier is overgebracht. Volgens minister Carola Schouten (Landbouw) is het aannemelijk dat de patiënt, een medewerker van een nertsenfokkerij, besmet is geraakt door een van zijn pelsdieren. Haar ministerie maakte dit dinsdagavond laat bekend. De werknemer is inmiddels weer hersteld.

Lees meer

Dode bij ongeval op A67 bij Belgische grens, tankwagen vliegt in brand

Bij een ernstig ongeluk op de snelweg A67 bij de grens met België, niet ver van Bladel, is dinsdagmiddag een dode gevallen. Een tankwagen met gevaarlijke stoffen vloog in brand.

Lees meer

'Restaurants en kroegen in financiële problemen zijn makkelijke prooi voor criminelen'

De Bredase politie waarschuwt de plaatselijke horeca voor zogenaamde coronacriminelen. Wijkagent Rob Verhoeven, expert in de horeca, acht de kans groot dat ondernemers die door de crisis in financiële problemen zitten, benaderd worden door mensen met kwade bedoelingen. "Criminelen zijn uit op witwassen, afpersing en overname van de kroeg", zo zegt Verhoeven.

Lees meer

Vrouw (48) die dood werd gevonden in een vakantiehuisje in Mierlo, is gewurgd

De Eindhovense (48) die in februari dood werd gevonden in een vakantiehuisje in Mierlo, is gewurgd. Dit blijkt uit een tussentijdse zitting die dinsdag in de rechtbank van Den Bosch wordt gehouden. Een 38-jarige man uit Helmond wordt ervan verdacht dat hij haar opzettelijk de keel heeft dichtgeknepen. Hij werd enkele dagen na de vondst van de dode vrouw opgepakt.

Lees meer

Twee aanhoudingen voor bedreigingen en bommeldingen in Hank

De politie heeft maandagochtend twee mannen opgepakt die betrokken zouden zijn bij de vele dreigementen en bommeldingen in Hank. De aanhoudingen zijn bevestigd door de politie, die er verder niets over wil loslaten.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant