Openen in browser

        

Demonstranten graven gat om vliegbasis Volkel te betreden, 8 aanhoudingen

De Koninklijke Marechaussee heeft woensdag acht mensen aangehouden bij vliegbasis Volkel. De demonstranten hadden met schepjes een gat gegraven onder een hek, zodat ze het terrein op konden.

Lees meer

Plan voor windmolens langs A67 afgeschoten vanwege stikstofuitstoot

Er komt voorlopig geen windmolenpark langs de snelweg A67 bij Bladel. Dit is een gevolg van een uitspraak van de Raad van State. Het hoogste rechtsorgaan in ons land hikt aan tegen een mogelijk te hoge uitstoot van stikstof.

Lees meer

Van Zelst wil mondkapjesplicht terug: 'En quarantaine na positieve test'

Het gevoel van urgentie rondom corona moet snel terugkomen. Dat zegt de Tilburger Marino van Zelst van het RedTeam tegen Omroep Brabant. Dinsdag werd duidelijk dat het aantal besmettingen in Brabant afgelopen week met 42 procent is gestegen. “De stijging moet snel worden gedempt.” Hij pleit voor een snelle persconferentie en wil dat de mondkapjesplicht terugkeert.

Lees meer

112-nieuws: vrouw wil brandend huis niet uit en slaat agent

In dit liveblog lees je het belangrijkste 112-nieuws uit Brabant. De hele dag word je hier bijgepraat over ongevallen, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

Materiaalman Ben wordt 75 en weet alles: 'Maar ik heb beroepsgeheim'

NAC staat te koop en de Bredase club bivakkeert in de onderste regionen van de eerste divisie, maar toch valt er woensdag iets te vieren in het Rat Verlegh Stadion. Materiaalman Ben van Bilzen blaast namelijk 75 kaarsjes uit. Ben is een clubicoon en zowat de enige overgebleven constante factor bij NAC. "Ik heb beroepsgeheim en wat ik allemaal weet, zal ik dus nooit tegen iemand vertellen."

Lees meer

Drie gewonden bij frontale botsing in Berkel-Enschot

Bij een aanrijding op de Koningsoordlaan in Berkel-Enschot zijn dinsdagavond drie gewonden gevallen. Dat gebeurde rond halfacht.

Lees meer

Asfaltfabriek stoot te veel kankerverwekkend benzeen uit in Eindhoven

Het onderbuikgevoel van inwoners van de wijk 't Ven in Eindhoven blijkt te kloppen: het stinkt er niet alleen, maar de lucht afkomstig van de aangrenzende asfaltcentrale bevat ook te veel kankerverwekkend benzeen. De gemeente start een handhavingsprocedure

Lees meer

Provincie kan brandgevaarlijk AVI niet dwingen uit Den Bosch te vertrekken

Schrootbedrijf AVI weg krijgen van zijn plek gaat niet makkelijk zijn en kan jaren duren. Dat zeggen verschillende provinciale politici tegen Dtv Nieuws. De lokale Bossche politiek wil het bedrijf weg hebben. Om dat voor elkaar te krijgen, wordt nu naar de provincie gekeken.

Lees meer

Willem II stap dichter bij overname stadion: in december moet het rond zijn

Willem II is een stap dichter bij het in eigen beheer nemen van het Koning Willem II Stadion. Momenteel is de gemeente Tilburg eigenaar van het stadion dat door Willem II wordt gehuurd. Sinds 2017 zijn beide partijen in gesprek over een mogelijk overdracht van het stadion.

Lees meer

Schilder Jan (94) heeft eerste expositie, maar dat wilde hij eigenlijk niet

De 94-jarige Jan van Andel zit, zoals elke dinsdag, achterin in zijn atelier te schilderen. Een paar honderd meter verderop is zijn allereerste eigen expositie te zien, in het gemeentehuis van Waalwijk. Die was er als het aan Jan lag nooit gekomen, maar zijn schildermaatje Anny Boons wist hem te overtuigen. En stiekem is hij nu enorm trots.

Lees meer

Boer Thieu nog steeds van slag nadat zijn kalveren in de mestput vielen

Koeienboer Thieu Derks is nog steeds van slag nadat er zaterdagnacht acht kalveren om het leven kwamen op zijn bedrijf Kalverhouderij Derks in Sambeek. De vloerbalk in de stal brak en daardoor vielen de kalveren in de mestput eronder. "Dit wil ik nooit meer meemaken."

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan