Openen in browser

        

Marcel schakelde het waterkanon uit bij de avondklokrellen en moet in de cel blijven

De bekendste verdachte van de avondklokrellen in Eindhoven is woensdag veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf. Het gaat om de man die het waterkanon uitschakelde op het 18 September Plein. Hij kwam eigenlijk om te demonstreren tegen de coronamaatregelen maar liet zich meeslepen door de rellen: "Frustratie, in een opwelling", noemde hij het zelf.

Lees meer

Dode man gevonden in 'Polenhotel' in Best, politie houdt rekening met misdrijf

In arbeidsmigrantenhotel Goodstay in Best is woensdagochtend een dode gevonden. Het gaat om een man van Poolse afkomst. De politie spreekt van 'verdachte omstandigheden' en sluit een misdrijf niet uit.

Lees meer

Anthony Lurling terug bij NAC als jeugdtrainer en als assistent van Maurice Steijn

Met het oog op de toekomst keert Anthony Lurling terug bij zijn ‘oude liefde’ NAC. Hij wordt daar vanaf volgend seizoen trainer van de jeugd onder 15 jaar. “Jonge spelers helpen in hun ontwikkeling en ze de fijne kneepjes van het profvoetbal leren, dat is wat ik wil doen.” Lurling gaat ook hoofdtrainer Maurice Steijn assisteren bij het eerste.

Lees meer

'Idioot harde' nachtelijke achtervolging in Breda: automobilist (21) aangehouden

Een wilde achtervolging heeft dinsdagnacht de nachtrust van veel bewoners in de wijk Haagse Beemden in Breda ruw verstoord. Iets voor één uur werd een busje volgens buurtbewoners achtervolgd door meerdere politiewagens. "Zeker drie gewone en een undercover", vertelt een bewoner tegen Omroep Brabant. 'Het geraas' van het busje was volgens haar 'overdonderend'.

Lees meer

Kartonnen paleisje van Gine en David uit 'Ik vertrek' is nog altijd niet waterdicht

Vol goede moed verlieten Gine en David Shearlaw in 2019 hun huis in Roosendaal om hun droom waar te maken in het Spaanse Aspe. Maar de camera's van het razend populaire televisieprogramma 'Ik vertrek' lieten meteen de nodige obstakels zien: hun nieuwe 'paleisje' bleek gemaakt van karton en tot overmaat van ramp brak corona uit. Dinsdagavond was in een vervolgaflevering te zien hoe het nú met hen gaat.

Lees meer

Coronanieuws: 818 nieuwe coronabesmettingen in Brabant, daling patiënten in verpleeghuizen

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Meer besmettingen en toch versoepelen: ‘Medisch gezien wil je dit niet'

Het lijkt zo tegenstrijdig: slechts enkele uren voordat demissionair premier Rutte en minister De Jonge versoepelingen van de coronamaatregelen aankondigden, hoorden we nog dat de besmettingscijfers weer gestegen waren. Is versoepelen dan wel zo slim? Vanuit medisch oogpunt zeker niet, zegt voormalig hoofd infectieziektebestrijding van de GGD Hart voor Brabant, Jos van de Sande.

Lees meer

Eerste tiny house staat nu in de Peel, nog 9999 te gaan

De Peel gaat er de komende jaren heel anders uitzien. Als het aan de Stichting Peel Natuurdorpen ligt komen er tienduizend tiny houses en miljoenen bomen op de kale akkers. Dinsdag is het eerste 'kleine huis' in de buurt van het dorp Zeeland neergezet.

Lees meer

Susanne waarschuwde vanuit Italië voor coronavirus: 'Mensen vonden mij een onrustzaaier'

Susanne Kleijssen uit Waalwijk woont al 25 jaar in Bergamo in Italië. Corona greep daar vorig jaar maart al gruwelijk hard om zich heen, toen wij ons hier nog maar moeilijk konden voorstellen dat die paar patiënten die hier in het ziekenhuis lagen, er veel en veel meer zouden worden. Ze probeerde ons vanuit Italië te waarschuwen: "Sommige mensen vonden me maar een onrustzaaier.”

Lees meer

In een jaar tijd stierven 1248 Brabantse bewoners van verpleeghuizen aan het coronavirus

In de Brabantse verpleeg- en verzorgingshuizen zijn binnen iets minder dan een jaar 6040 bewoners besmet geraakt met het coronavirus. Van hen overleden er 1248. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die door het datajournalistiekplatform LocalFocus op een rij zijn gezet.

Lees meer

Joyceline mag haar beautysalon weer openen: 'Klanten hebben vooral de gezichtsontharing gemist'

Goed nieuws voor Joyceline Peters uit Best. Haar beautysalon mag volgende week dinsdag weer open. Het is één van de versoepelingen in het coronabeleid die dinsdag is bekendgemaakt door het demissionaire kabinet. "Mijn klanten missen me heel erg", zegt Joyceline.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant