Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Hondje uit snikhete auto gered in Tilburg

De politie heeft dinsdagmiddag in Tilburg een hondje uit een snikhete auto gered. Volgens de melder zat het beestje al geruime tijd in de volle zon in de auto.

Lees meer

100 jongeren gooien stenen naar politie en steken vuurwerk af in Helmond

De politie was dinsdagavond druk met een groep van zo'n 100 tot 150 jongeren die stenen gooiden naar de politie en vuurwerk afstaken. Rond elf uur heeft de ME met politiehonden meerdere charges uitgevoerd. Daarmee is de groep jongeren uit elkaar gedreven. De politie bleef aanwezig tot de situatie weer rustig is.

Lees meer

Hoe (on)realistisch is anderhalve meter in de Efteling? Proef op de som

De Efteling is na een sluiting van 67 dagen alweer een maand open. Dat gebeurde onder strenge voorwaarden van de veiligheidsregio. Maar uit reacties blijkt dat bezoekers schouder aan schouder door het pretpark lopen en dat de regels nauwelijks gehandhaafd worden. Onze verslaggever ging drie keer naar het park en vertelt wat hij zag.

Lees meer

Noodbevel om de orde te herstellen na rellen in Helmond

Om de orde in de binnenstad van Helmond te herstellen heeft burgemeester Elly Blanksma dinsdagnacht een noodbevel afgekondigd. Dat deed ze nadat een groep van tussen de honderd en honderdvijftig jongeren zich sinds halfzeven dinsdagavond urenlang ernstig misdroeg op straat. Ze gooiden met stenen en staken vuurwerk af. Rond elf uur voerde de ME met politiehonden meerdere charges uit. Uiteindelijk werden zes jongeren opgepakt.

Lees meer

Meisje van 16 overleden nadat ze met haar brommer op een vrachtwagen met aanhanger botste

Bij een aanrijding in Sint-Oedenrode is dinsdagmiddag een meisje van 16 om het leven gekomen. Dat gebeurde rond één uur bij een ongeluk op de kruising van de Lieshoutsedijk met de Eversestraat.

Lees meer

Coronanieuws: Dalende trend zet door in Brabant, nog 31 positief geteste patiënten in het ziekenhuis

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis.

Lees meer

'De grens is bereikt, dit kunnen we niet tolereren', zegt burgemeester na rellen

"De grens is bereikt." Dit zegt burgemeester Elly Blanksma van Helmond woensdagochtend na ongeregeldheden in haar stad. Met het noodbevel dat ze dinsdag rond middernacht afkondigde om de orde in de stad te herstellen, wilde ze een signaal afgeven. Ze noemt het een zwaar, maar noodzakelijk middel. Fors optreden was volgens haar nodig nadat zo'n honderd tot honderdvijftig jongeren zich urenlang misdroegen in de stad.

Lees meer

Jongen (15) 'leent' rijbewijs van zijn vader voor deelscooter en wordt bekeurd

De politie heeft dinsdagmiddag een jongen van 15 op de bon geslingerd, omdat hij zonder rijbewijs op een groene deelscooter reed. Toen hij de politie zag, probeerde hij er snel vandoor te gaan door een onverhard zandpad op te rijden bij de Galderse Meren in Breda.

Lees meer

Onbeperkt aantal bezoekers toegestaan op bijeenkomsten: 'De rook komt uit mijn telefoon'

De aangekondigde versoepelingen op 1 juli betekenen goed nieuws voor cafés, theaters, bioscopen, kerken en mogelijks zelfs voor kermissen en festivals. "De rook komt uit mijn telefoon van alle enthousiaste appjes. De kans is groot dat we voor september al wat gaan doen", zegt directeur Jeroen Dona van de Brabanthallen in Den Bosch.

Lees meer

Fietser ernstig gewond na botsing met bestelbus in Waalwijk

Een fietser is woensdagochtend zeer ernstig gewond geraakt bij een botsing met een bestelbus in Waalwijk. Meerdere ambulances en een traumahelikopter kwamen naar de plek van het ongeluk om hulp te verlenen.

Lees meer

Zwaargewonde bij steekpartij in Oss

Bij een steekpartij aan het Merinohof in Oss is dinsdagavond een man zwaargewond geraakt. Hij werd bij de voordeur van een huis gevonden. De politie heeft een 53-jarige verdachte uit Oss aangehouden. De twee zijn volgens de politie bekenden van elkaar.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant