Openen in browser

        

Man die met Porsche huis binnenreed wordt beschuldigd van poging tot moord

De man die afgelopen zaterdag met een Porsche het huis van zijn ex binnenreed in Eindhoven, wordt verdacht van poging tot moord, mishandeling en bedreiging. Dat meldt justitie woensdagmiddag.

Lees meer

Horeca roept op om zondag massaal te gaan picknicken

De horeca roept Nederland op om zondag 28 maart massaal te komen picknicken. De kroegen en de restaurants gebruiken dan hun afhaalfunctie om iedereen van eten en drinken te voorzien. Dit 'nationale picknickmoment' is een landelijke actie van Koninklijke Horeca Nederland als reactie op het kabinetsbesluit om de terrassen voorlopig dicht te houden. Het idee komt uit Breda, waar eind februari al een picknick werd georganiseerd in de binnenstad.

Lees meer

Brutale overvaller (19) meldt zich nadat hij in Opsporing Verzocht zat

Een 19-jarige man heeft zich woensdagmiddag gemeld omdat hij gezocht werd voor een overval op 18 januari vorig jaar aan de Oranjeboomstraat in Breda. Dinsdag werden beelden van hem getoond in Opsporing Verzocht waarop te zien was dat hij pinde met een gestolen bankpas.

Lees meer

Gestolen stokoude pony van Hans is terecht: 'We zijn zo blij!'

De hoogbejaarde shetlandpony Enterprise uit Lierop is weer terecht. "Ik heb zojuist het bericht gekregen van de politie", vertelt de dolgelukkige eigenaar Hans Hendrikx.

Lees meer

Coronanieuws: Aantal nieuwe coronagevallen in Brabant blijft verder oplopen

Ook deze woensdag houden we je via dit liveblog op de hoogte van het belangrijkste nieuws over corona in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Zomertijd begint met lenteweer en mogelijk meer dan 20 graden

De zomertijd gaat zaterdagnacht in. Het blijft dan uiteraard langer licht, maar de temperaturen stijgen ook meteen. Zondag krijgen we zacht weer en dinsdag kan het wel 20 graden worden.

Lees meer

Droom van architect komt uit, kerk wordt bijzonder appartementencomplex

Hoe een autorit van Amsterdam naar Steenbergen kan leiden tot een miljoenenproject en een voorbeeld van moderne architectuur. Dat is het verhaal van architect Paul Dinant (70) uit Amsterdam. Op weg naar Steenbergen, viel zijn oog op de leegstaande Petrus en Pauluskerk in Dinteloord. Nu 2,5 jaar later is het voormalig huis van God omgebouwd tot een ‘thuis voor iedereen’.

Lees meer

Jorg heeft kanker maar door koudwaterbaden kan hij zich beter ontspannen

Het was vorig jaar december een grote schrik voor Jorg Reuvers (48) uit Son en Breugel. Hij kreeg te horen dat er kanker in zijn prostaat was gevonden. Zijn wereld stortte in. “Ik was goed van slag.” Sinds hij met een groep aan koudwaterbaden doet, kan hij zich beter ontspannen en voelt hij zich vitaler in de aanloop naar zijn operatie van volgende maand.

Lees meer

Dronken man scheurt met 202 kilometer per uur over de A4

Een 35-jarige man scheurde dinsdagavond in zijn auto met 202 kilometer per uur over de snelweg A4 bij Steenbergen. Na een blaastest bleek dat hij ook flink wat alcohol had gedronken. De man uit Ossendrecht heeft een rijverbod gekregen.

Lees meer

Heineken in Den Bosch maakt biogas van onverkocht bier

Heineken in Den Bosch maakt biogas van oud bier, dat vanwege de coronacrisis niet verkocht kan worden in cafés en restaurants. Dit biogas wordt vervolgens weer gebruikt bij de productie van bier.

Lees meer

Een klas in quarantaine en dan? 'Nu gaan de leerachterstanden ontstaan'

Twee keer heeft hij nu een klas naar huis moeten sturen om in quarantaine te gaan. Directeur Gerard Smetsers van basisschool Het Palet in Hapert vindt dat het nog meevalt. Toch is hij de hele dag door bezig met regelwerk door de coronamaatregelen. Hij is bang dat er nu leerachterstanden gaan ontstaan doordat er hele klassen of individuele leerlingen in thuisquarantaine moeten.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant