Openen in browser

        

Man met mes gestoken en beroofd tijdens nepdate: celstraffen geëist

Twee mannen uit Tilburg (19 en 21) worden ervan verdacht dat ze een man uit Oosterhout lange tijd hebben vastgehouden en zwaar hebben mishandeld. Het slachtoffer maakte via een datingapp een afspraakje met ene ‘Lies’, maar de gehoopte date veranderde in een ware hel. De verdachten lokten hem in de val en haalden duizenden euro’s van zijn rekening. De officier van justitie eiste woensdag voor de rechtbank in Breda 5 jaar cel tegen de 21-jarige man en 4,5 jaar tegen de 19-jarige.

Lees meer

Coronanieuws: 295 nieuwe coronabesmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van het laatste nieuws rondom de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Nichtje vertelt na 32 jaar in tranen over de moord op haar tante Wies

Meer dan dertig jaar na de moord van Wies Hensen doen familieleden hun emotionele verhaal in 'De Politiepodcast'. De politie noemt de cold case een ‘ongekende achtbaan’. Voor nabestaanden overheerst het verdriet rondom de onopgeloste zaak rondom hun ‘lieve Wies’.

Lees meer

Dorp rouwt om overlijden van kastelein van boscafé In den Bockenreyder

Ad de Bruyn (65), eigenaar van boscafé In den Bockenreyder in Esbeek, is dinsdag onverwacht overleden. In het dorp en wijde omgeving is dit nieuws hard aangekomen. Veel mensen reageren verslagen: “We zijn met zijn allen een heel lief, markant, kleurrijk en mooi mens verloren.”

Lees meer

Motorrijder gewond na botsing met overstekend hert

Op de N640 bij Oud Gastel is dinsdagavond een motorrijder gewond geraakt toen hij tegen een overstekend hert botste. Het hert overleefde het ongeval niet.

Lees meer

PSV ziet Champions League-droom in rook opgaan na gelijkspel tegen Benfica

PSV is er niet in geslaagd om de groepsfase van de Champions League te bereiken. De Eindhovenaren kwamen in eigen huis niet verder dan 0-0, hoewel PSV ruim een uur met een man meer speelde. Voor de ploeg van Roger Schmidt wacht dit seizoen dus opnieuw de Europa League.

Lees meer

Drie zoenen verdwijnen als traditie: 'Kort geleden nog heel populair'

Sinds de coronapandemie geven we elkaar geen drie zoenen meer. Daarmee dreigt een echte Brabantse traditie te stoppen, want de ‘drieklapper’ werd in onze provincie uitgevonden in de jaren vijftig. “Een traditie die kort geleden nog erg populair was, maar nu lijkt te verdwijnen”, legt traditiedeskundige Ineke Strouken uit.

Lees meer

Superfan Peter breekt vakantie af om overlijden Stones-drummer Watts (80)

Peter Donks uit Waspik is een megafan van de Rolling Stones en ontmoette de drummer van de legendarische band eens in Florida. Hij is behoorlijk aangeslagen na het nieuws dat Charlie Watts (80) dinsdagmiddag overleed. Zo zeer, dat hij zijn vakantie afbreekt en weer onderweg is naar huis. "De rest van de band moet nu stoppen, uit respect voor Charlie."

Lees meer

Emoties in de kleedkamer na nederlaag PSV: ‘Deze klap komt heel hard aan’

Ongeloof, woede en verdriet: zomaar wat emoties die rond zijn gegaan in de hoofden van de spelers en staf van PSV na de pijnlijke dreun van het mislopen van Champions League-voetbal. “Iedereen in de kleedkamer was emotioneel ."

Lees meer

Zo gaat het verder met hond die uit auto werd gezet en op straat gedumpt

Grote verontwaardiging over de hond die vrijdag uit een auto werd gezet op de Moerenburgseweg in Tilburg. Terwijl de politie op zoek is naar de eigenaar, wordt het dier opgevangen in een asiel.

Lees meer

Willy en René: 'Belangrijkste spelers van PSV waren onzichtbaar'

PSV speelt dit jaar geen Champions League. En dat is zuur, vinden René en Willy van de Kerkhof. Maar, de broers zijn het er wel over eens: "Benfica is verdiend door naar de Champions League."

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan