Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Mathijs (26) won dit jaar één miljoen euro, maar hij laat zich niet gek maken

Een sportieve auto, een dik jacht of een luxe villa, hij had het allemaal kunnen hebben deze kerst, nadat hij dit jaar een miljoen won. Maar de 26-jarige Mathijs uit Best deed dat niet. Hij bleef rustig toen hij afgelopen zomer een geldbedrag met zes nullen won bij de BankGiro Loterij. Inmiddels laat hij het geld voorzichtig rollen.

Lees meer

Nog even boodschappen doen tijdens kerst: 'Ik vind het fijn, maar voor het personeel is het sneu'

Eén op de drie Brabantse supermarkten is gewoon open tijdens de kerstdagen. Speciaal voor mensen die last hebben van uitstelgedrag of iets vergeten zijn. In Tilburg wordt er op eerste kerstdag nog druk gewinkeld voor het kerstdiner: "Ik kwam er gisteren achter dat ik te weinig vlees had."

Lees meer

Dieren in safaripark Beekse Bergen genieten van speciale kerstmaaltijd

Het is smullen geblazen voor de dieren in safaripark de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Chimpansees, olifanten, bavianen, tijgers en nijlpaarden worden op eerste kerstdag extra verwend met speciale kerstmaaltijden.

Lees meer

200 schapen trekken door straten van Helvoirt [VIDEO]

Een kudde van ruim 200 schapen trok op eerste kerstdag door de straten van Helvoirt. De schapen waren onderweg naar weilanden aan de Schoorstraat, waar deze feestdagen kunnen grazen.

Lees meer

Boswachter Erik vindt de gekste afvaldumpingen: van kluis vol geld tot echo's van de baby

Boswachter Erik de Jonge komt de gekste dingen tegen in de natuur. Een complete postzegelverzameling, bankstellen, een zonnebank, een paspoort en zelfs echo’s van een baby. Er gaat eigenlijk geen dag voorbij zonder dat hij wat vindt. De boswachter twitterde dit jaar 48 keer over afvaldumpingen. Dit is slechts het topje van de ijsberg, want het dumpen van afval gebeurt ‘honderden keren per jaar’.

Lees meer

Auto belandt op zijkant na botsing in Hilvarenbeek, 'ouder echtpaar naar ziekenhuis'

Een auto is woensdagmiddag na een botsing met een andere wagen in Hilvarenbeek op zijn kant beland. Volgens omstanders zat er een ouder echtpaar in de wagen die vol in zijn flank werd geraakt. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Provincialeweg met de Ambrosiusweg. Volgens omstanders moest het echtpaar door de brandweer uit de auto worden bevrijd.

Lees meer

De eerste seizoenshelft van PSV, Willem II en RKC: clubwatchers blikken terug [VIDEO]

RKC wist net voor de winterstop de aansluiting naar boven te vinden, Willem II zette de beste eerste seizoenshelft ooit neer en bij PSV was het grotendeels crisis en werd trainer Mark van Bommel ontslagen. Er gebeurde veel bij de Brabantse voetbalclubs in de eerste seizoenshelft. Genoeg om te bespreken.

Lees meer

'Walking home for Christmas' nadat bestuurder met 228 km/uur over A59 scheurt

Voor een automobilist op de A59 bij Terheijden was het op kerstavond geen 'driving home for Christmas, maar walking home'. Dit schrijft de verkeerspolitie nadat een bestuurder in zijn BMW met 228 kilometer per uur over de A59 bij Terheijden scheurde. De man kon zijn rijbewijs inleveren.

Lees meer

Operatie Alfa en 'The Godfather' van de Brabantse onderwereld… ook dat was 2019

De grootste politieactie van 2019 was zonder twijfel Operatie Alfa. Het onderzoek rondom de ‘Godfather’ van de Brabantse onderwereld Martien R. en zijn familie en handlangers domineerde de afgelopen maanden het nieuws. Daarom een overzicht van Operatie Alfa in getallen.

Lees meer

Weer sloopauto in de fik in Veen, vierde in deze maand

Het was op kerstavond opnieuw raak in Veen. Op de Witboomstraat werd een sloopauto in brand gestoken. De kruising in het dorp staat bekend om dit soort taferelen. Het was volgens omstanders alweer de vierde sloopauto deze maand die in de fik werd gestoken. Nu gebeurde het iets voor elf uur. Tientallen omstanders stonden te kijken.

Lees meer

Brug vol jassen voor een warme kerst in Den Bosch

Het is een verrassend plaatje. Over de reling van de Hinthamerbrug in het centrum van Den Bosch hangen tientallen jassen. Daarnaast staat een bord waarop met krijtletters staat geschreven: 'Een warme jas nodig? Kies er één uit voor jezelf of je kind. Warme feestdagen!'

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant