Openen in browser

        

Politiechef na NAC-rellen: ‘Verrast dat menigte zich tegen agenten keerde'

De politie stond zondagavond in Breda voor een duivels dilemma. Moest ze de NAC-hooligans die zich hadden verzameld bij het NAC-stadion met rust laten hoewel ze wist dat ze tassen vol vuurwerk bij zich hadden en de coronaregels aan hun laars lapten? Of moest ze de hooligans verdrijven met het gevaar dat ze zich over de stad en het centrum zouden verspreiden? Er werd gekozen om ze bij elkaar te houden, maar de politie werd verrast toen de menigte zich massaal tegen de agenten keerde. Dat vertelt politiechef Frederiek Schouwenaar in een terugblik.

Lees meer

Brandalarm gaat nacht na nacht af: bewoners zijn nerveus als ze gaan slapen

Het waren twee onrustige nachten in het wooncomplex van de 81-jarige Jo Withagen uit Veldhoven. Het brandalarm ging hier namelijk tot vier keer toe af. Twee keer daarvan moesten alle bewoners hun bed uit en stonden ze op straat. De oorzaak van al die nachtelijke onrust ligt volgens Woonstichting 'thuis niet bij het systeem, maar bij een van de bewoners.

Lees meer

Coronanieuws: coronamaatregelen worden verder versoepeld per 5 juni

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws met betrekking tot de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Corona gooide het leven van Manouk (21) overhoop

Ze was kerngezond en wandelde veel, maar nadat Manouk van der Heijden (21) uit Tilburg besmet raakte met het coronavirus veranderde haar leven compleet. Naar de wc lopen was soms al bijna te ver, voor langere stukken kreeg ze een rolstoel. Samen met andere jonge vrouwen die het coronavirus hebben gehad, vraagt ze in een video aandacht voor hun situatie.

Lees meer

Enorme wapenvondst in huis Erp na aanhouding automobilist in Eindhoven

In een huis in Erp bij Veghel heeft de politie dinsdagnacht een grote hoeveelheid wapens gevonden. Het ging om messen, zwaarden, vuurwapens, kruisbogen, speren, pijlen en een boog.

Lees meer

Julia (10) maakt armbandjes om overleden vriendinnetje Lynn te eren

Opeens was ze er niet meer. Julia Nusmeijer (10) uit Oisterwijk raakte in maart haar beste vriendinnetje Lynn kwijt. Het 10-jarig meisje overleed na een hartoperatie. Met het maken van armbandjes wil Julia nu andere kinderen met hartproblemen helpen. "Ik wil iets moois voor haar terug doen."

Lees meer

Politie waarschuwt voor fraude met valse sms’jes over pakketjes

Je krijgt een sms'je van een koeriersdienst waarin staat dat je een pakket kunt volgen door op een link te klikken. Zorg er dan voor dat je zeker weet dat die sms echt van de koeriersdienst komt. De politie en de Fraudehelpdesk waarschuwen voor een nieuwe gevaarlijke vorm van sms-fraude.

Lees meer

Lange files op de A58 door ongeluk met een vrachtwagen bij Bavel

Een ongeluk met een vrachtwagen bij Bavel zorgde woensdagochtend op de A58 voor lange files. Het verkeer liep vanaf kwart over acht tussen Breda en Tilburg in beide richtingen vast.

Lees meer

'Welkom in Nederland', lelijk krom bord met kogelgaten is doorn in het oog

Het is een doorn in het oog voor de bewoners van Nispen: het levensgrote, zwaar beschadigde informatiebord op de oude grens met het Belgische Essen. “Dit is toch geen warm welkom.”

Lees meer

Ronde van Spanje volgend jaar alsnog door Brabant

De Ronde van Spanje start volgend jaar alsnog in Nederland. Dit betekent dat de wielerronde, La Vuelta, ook door Brabant komt. Zo start de tweede etappe in Den Bosch. Dit zijn de provincies Brabant en Utrecht en de steden Breda, Den Bosch en Utrecht overeengekomen met de organisator van de wielerronde, de ASO.

Lees meer

Vluchtelingen ontdekt in vrachtwagen langs A27 bij Oosterhout

In de laadruimte van een vrachtwagen op de A27 bij Oosterhout zijn rond kwart over zeven woensdagochtend twee mannen ontdekt. Het zou gaan om vluchtelingen. De chauffeur van de vrachtwagen belde vervolgens de politie.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant