Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Dodelijke schietpartij in vakantiehuisje was zelfverdediging tijdens ripdeal, daders gaan vrijuit

Alle Belgische verdachten van de dodelijke schietpartij in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe gaan vrijuit. Dat heeft de rechtbank in Breda woensdag bepaald. Volgens de rechtbank ging het om zelfverdediging en waren de Belgen slachtoffers van een ripdeal.

Lees meer

Graven geruimd ondanks 'eeuwige grafrust' als nabestaanden geen grafrechten betalen

De islamitische begraafplaats in Bergen op Zoom gaat binnenkort zestien graven ruimen. Dit ligt gevoelig binnen de moslimgemeenschap, omdat hiermee de eeuwige grafrust wordt geschonden. De beheerder van de begraafplaats ziet geen andere mogelijkheid, omdat er al jaren niet meer voor de graven wordt betaald. Hij doet een laatste oproep aan nabestaanden om dit alsnog te doen.

Lees meer

Koning Willem-Alexander opent nieuwe expositie Nationaal Monument Kamp Vught

Koning Willem-Alexander is in Vught om het vernieuwde herinneringscentrum van Nationaal Monument Kamp Vught officieel te openen. De nieuwe expositie gebruikt de nieuwste technieken om de gebeurtenissen in het SS-concentratiekamp tijdens de Tweede Wereldoorlog onder de aandacht te brengen.

Lees meer

'Loslopende katten moeten verboden worden', Hans Smolders probeert het opnieuw

Het Tilburgse raadslid Hans Smolders pleit opnieuw voor een verbod op loslopende katten. Een eerder plan hiervoor strandde in de gemeenteraad omdat er geen juridisch handvat voor zou zijn, maar volgens onderzoekers van Tilburg University zijn loslopende katten illegaal volgens Europese wetgeving.

Lees meer

Zwaan vliegt door voorruit van auto op A17 bij Roosendaal

Een automobiliste kreeg woensdagmorgen de schrik van haar leven toen ze op de A17 bij Roosendaal reed. Uit het niets vloog een zwaan tegen de voorruit van haar auto. Het onfortuinlijke dier overleefde de botsing niet.

Lees meer

Plofkraak ABN AMRO treft ook pastorie aan de overkant, 'Het was een enorme vuurbal'

Met twee enorme knallen is dinsdagnacht rond drie uur de pinautomaat van ABN AMRO aan de Molenstraat in het centrum van Zundert opgeblazen. Bij de plofkraak sneuvelden ruiten en ontstond een grote ravage. Ook de pastorie tegenover de bank is zwaar getroffen. "Het was angstaanjagend", vertelt Gerry van de Wouw van het parochiebestuur.

Lees meer

Kit met asbest gebruikt bij aanleg riolering in Tilburg, werk stilgelegd

De gemeente Tilburg legt per direct negen projecten stil waarbij aan rioleringsbuizen wordt gewerkt. De gemeente ontdekte recent dat in het verleden kit met asbest is gebruikt om rioolbuizen aan elkaar te lijmen. Het werk ligt een aantal weken stil en omwonenden kunnen dus langer last hebben van bijvoorbeeld openliggende straten.

Lees meer

Guus Meeuwis belooft ouderwetse rock-'n-roll en extra bier in New York

"Ouderwetse Brabantse rock-'n-roll in The Big Apple", zo omschrijft Guus Meeuwis zijn komende concert in Webster Hall in New York. De Tilburgse zanger vertelt verheugd hoe hij volgend jaar oktober op hetzelfde podium staat waar Bob Dylan ooit zijn eerste nummer opnam. ''Het is een waanzinnig sfeervolle tent.''

Lees meer

Man aangehouden die caissière met mes bedreigde in Deurne

De politie heeft een 29-jarige man uit Tegelen, bij Venlo, aangehouden voor een gewapende overval in Deurne. De man probeerde begin dit jaar de Jumbo-supermarkt aan de Stationsstraat te overvallen. De politie heeft hem dinsdagochtend in zijn huis aangehouden.

Lees meer

'Veiligheid van geldautomaten moet beter', burgemeester wil met banken praten

"Een laffe daad", zo noemt burgemeester Joyce Vermue van Zundert de plofkraak op de geldautomaat van ABN Amro in de Molenstraat, dinsdagnacht. Twee explosies zorgden voor grote schade in de hele straat. Ze wil binnenkort met de banken om tafel om over de veiligheid van pinautomaten te praten.

Lees meer

Kendrick Lamar komt naar hiphopfestival WOO HAH!

De Amerikaanse rapper Kendrick Lamar treedt volgend jaar op bij het hiphopfestival WOO HAH! op het evenemententerrein van de Beekse Bergen. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant