Openen in browser

        

Ratten teisteren straat in Breda: ‘Bang dat kinderen worden gebeten’

Ratten op straat of zelfs in de gordijnen. Bewoners van de Maarten de Vriesstraat in Breda worden geteisterd door rattenoverlast. De problemen spelen al een jaar, maar de woningbouwvereniging zou volgens buurtbewoners niets doen. "Straks vallen die beesten ons aan.”

Lees meer

Jeffrey Bruma niet vervolgd voor ongeluk met drie gewonden

Oud-PSV'er Jeffrey Bruma wordt niet vervolgd voor een verkeersongeluk in december 2014. Bij de botsing tussen twee auto's in Eindhoven raakten drie vrouwen gewond, maar volgens het Openbaar Ministerie kan niet worden bewezen dat Bruma te hard reed.

Lees meer

Familie van door zus doodgestoken Anouk: 'Gitzwarte dag, geef ons rust'

De familie van de 20-jarige Anouk, die afgelopen zaterdag in Den Bosch werd doodgestoken door haar 21-jarige zus, vraagt om privacy en rust. Dat laat de familie woensdagochtend weten. De familie spreekt van een 'gitzwarte dag' en wil zich kunnen focussen op het afscheid van Anouk.

Lees meer

Mike vindt dode man in een verlaten huis tijdens een tripje met vrienden

Mike Boekelmans (23) uit Breda en twee vrienden zijn nog steeds onder de indruk van de dode man die ze vonden in een verlaten huis in de Ardennen. Ze deden hun lugubere vondst tijdens een reisje om foto's te gaan maken. Mike vertelt dat het inmiddels wat beter gaat. Van het lichaam was niet veel meer over dan een skelet.

Lees meer

Zo verlaag je jouw energierekening: 'In één minuut 60 euro bespaard'

De gas- en elektriciteitsprijzen rijzen de pan uit. Door een aantal kleine aanpassingen in je gedrag of huis-tuin-en-keukenapparatuur kun je flink wat energie besparen. Energiecoach Rob Noordanus uit Dongen zet vijf tips op een rij waarmee je vandaag nog de energierekening kunt verlagen.

Lees meer

Gezochte man (22) opgepakt, perrons op station Den Bosch weer vrijgegeven

Op station 's-Hertogenbosch waren perron 6 en 7 woensdagmiddag tijdelijk ontruimd vanwege een 'verdachte situatie'. De politie was op zoek naar iemand die in een trein zou zitten. Hij had gedreigd en droeg mogelijk een vuurwapen bij zich. De 22-jarige verdachte is uiteindelijk aangehouden in een trein bij station Amsterdam Amstel. Hij bleek geen vuurwapen bij zich te hebben.

Lees meer

Twee gewonden bij steekpartij in daklozenopvang in Breda

Twee mannen zijn dinsdagavond gewond geraakt bij een steekpartij in een daklozenopvang op de Riethil in Breda. Dat gebeurde ronde kwart voor negen. De verdachte is een 22-jarige man die in de daklozenopvang verbleef.

Lees meer

Wanneer valt de beha? Ludieke jubileumactie met ingevroren lingerie

Een massief ijsblok van 120 kilo met daarin een ingevroren beha. Een bijzonder beeld op het eerste gezicht als je de lingeriewinkel van Nathalie en Sharon binnenloopt. Maar het blok ijs staat daar ter ere van het 25-jarig bestaan van hun winkel. Raad je wanneer de bh eruit valt? Dan win je een jaar lang gratis lingerie.

Lees meer

Ruit aan diggelen nadat duif ertegenaan vliegt: 'Vogel geen schrammetje!'

Vogels die tegen ruiten vliegen, dat komt wel vaker voor. Vaak komt het dier er dan niet goed vanaf. Maar afgelopen weekend gebeurde iets opmerkelijks. Van een appartementencomplex in Eindhoven bezweek een ruit nadat een duif daar tegenaan vloog. Dat maakte de Dierenambulance Brabant-Zuidoost dinsdagavond bekend op Instagram.

Lees meer

OM: zeker 15 mensen dood door zelfdodingsmiddel van Alex S.

15 mensen zijn overleden door het zelfdodingsmiddel 'Middel X' van Alex S. Nog eens 18 mensen zijn overleden nadat ze zaken met hem hadden gedaan. Ze waren tussen de 41 en 82 jaar oud. Dat stelt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag in de rechtbank van Den Bosch. Eerder werd nog gesproken over 6 sterfgevallen. Alex S. zou met zijn handeltje 55.000 euro hebben verdiend, waarvan hij leefde.

Lees meer

Smeltend gezicht en ingehouden tranen: deze emoji's uit Tilburg komen eraan

Je hebt binnenkort vier gloednieuwe emoji's op je telefoon, met een wel heel Brabants tintje. Hoogleraar Neil Cohn van Tilburg University werkte namelijk mee aan de nieuwe gezichtjes. 'Ik ben trots om Tilburg te vertegenwoordigen.'

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan