Openen in browser

        

Veel klachten over vuurwerkoverlast: 'Steeds zwaardere bommen'

Er zijn bij Omroep Brabant vele tientallen mails binnen gekomen na de oproep om vuurwerkoverlast te melden. Vooral in Tilburg en Eindhoven wordt veel overlast ervaren. Maar ook in de kleinere plaatsen wordt flink geknald, zo blijkt uit de reacties.

Lees meer

Mariska kan na coronabesmetting niet werken en hoopt op Long COVID-fonds

Vakbond FNV heeft een meldpunt geopend voor zorgmedewerkers die financiële schade oplopen door Long COVID. Hiermee wil FNV in kaart brengen hoeveel gedupeerden er zijn. De 46-jarige ambulancemedewerker Mariska Hoos uit Vlijmen is een van hen. Zij hoopt dat de overheid snel met een Long COVID-fonds komt: "Anders raken mensen in financiële problemen."

Lees meer

Man met 34 paspoorten krijgt 30 maanden celstraf

Een 42-jarige man uit Syrië is voor de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een celstraf van dertig maanden. De rechter vindt dat de voorbereiding van mensensmokkel is bewezen. Toen de man in september werd gecontroleerd op Eindhoven Airport had hij 34 paspoorten en identiteitsbewijzen op zak die niet van hem waren. De celstraf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Lees meer

Vandalen laten spoor van vernieling achter bij dierenpark

Vandalen hebben maandagavond of -nacht een spoor van vernieling achtergelaten bij dierenpark de Warande in Helmond. Vrijwilligers die anderhalve week geleden kerstbomen hadden neergezet, vonden dinsdagochtend een ravage: alle vier de bomen en de kerstwensen die erin waren gehangen, lagen op de grond.

Lees meer

Tóch carnaval in de zomer: Prinsenbeek verplaatst optochten naar juni

De carnavalsoptochten in Boemeldonck (Prinsenbeek) worden verplaatst naar de zomer. De optochten worden verplaatst van februari naar juni, in het weekend van Pinksteren. Dat heeft de organisatie besloten in overleg met alle deelnemers en de gemeente Breda. Ook andere activiteiten worden verplaatst.

Lees meer

Veel vuurwerkoverlast kort voor jaarwisseling: meld het bij Omroep Brabant

Kort voor de jaarwisseling is er ondanks het vuurwerkverbod toch sprake van veel vuurwerkoverlast. Dit blijkt uit de poll op onze site. Omroep Brabant is op zoek naar plekken waar nu flinke overlast is.

Lees meer

Van Gerwen noemt missen WK darts door corona 'grootste domper in carrière'

Darter Michael van Gerwen vindt het missen van het WK darts 'de grootste domper' in zijn carrière. Dat zegt hij in een interview met RTL7. Dinsdagavond werd bekend dat Van Gerwen positief testte op corona, nadat eerder trainingsmaatje Vincent van der Voort corona bleek te hebben.

Lees meer

Coronanieuws: 2348 nieuwe coronabesmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.

Lees meer

A4 korte tijd dicht doordat vrouw van viaduct dreigde te springen

De politie heeft woensdagmiddag kunnen voorkomen dat een vrouw van een viaduct bij Bergen op Zoom is gesprongen. De afrit Bergen op Zoom-Noord van A4 was enige tijd afgesloten omdat de vrouw aan de reling van het viaduct hing. De politie legde uit voorzorg een luchtkussen onder het viaduct.

Lees meer

112-nieuws: Bestelbus botst tegen boom • auto belandt op zijn kop op akker

In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

7 dagen geleden wist Vick Versteijnen nog niet dat hij Dakar mocht rijden

Zeven dagen voor vertrek wist Vick Versteijnen nog niet dat hij mee zou doen aan de Dakar Rally. Maar toen duidelijk werd dat Hans Stacey echt niet mee kon doen is alles in een stroomversnelling gegaan. Zelfs zijn schoonmoeder moest er aan te pas komen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan