Openen in browser

        

Ouderen van hot naar her gestuurd voor coronavaccinatie door computerstoring GGD

Een fout in het computersysteem van de GGD is de oorzaak dat veel 85-plussers in Brabant tientallen kilometers moeten reizen voor hun coronavaccinatie. Bij het maken van de afspraak hoorden de ouderen dat ze niet in hun eigen woonomgeving terechtkonden voor een prik. Dit zorgde voor onrust.

Lees meer

Kankerpatiënten in onzekerheid over operaties en bang om corona te krijgen: 'Dan is het over'

In onze provincie is vorig jaar bij 16.900 mensen kanker vastgesteld. Dat zijn er duizend minder dan het jaar daarvoor. Oorzaken van deze daling: door het coronavirus liggen bevolkingsonderzoeken stil, en ook durven mensen minder snel naar de huisarts te gaan, uit angst besmet te raken. Volgens chirurg Ignace de Hingh verloopt alles nu weer volgens planning. Maar het zijn wel hele onzekere tijden voor kankerpatiënten die nu onder behandeling zijn.

Lees meer

Coronanieuws: 752 nieuwe coronabesmettingen in Brabant, landelijk iets meer dan 4000

Ook deze woensdag houden we je in dit liveblog op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen op coronagebied in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Burgemeester Den Bosch: 'Relschoppers dreigden stadhuis in brand te steken'

Bij de gemeente Den Bosch waren vorige week maandag signalen dat relschoppers het stadhuis en het stadskantoor in brand wilden steken. Dat zei burgemeester Jack Mikkers dinsdagavond bij een debat in de Bossche gemeenteraad over de rellen.

Lees meer

Piepjonge daders overvallen cafetaria in Breda

Twee jonge daders hebben dinsdagavond rond 18.10 uur een gewapende overval gepleegd op een cafetaria aan de Haagweg in Breda. Volgens de politie gaat het om twee jongens van ongeveer 15 jaar oud. Ze zijn er met een buit vandoor gegaan.

Lees meer

Tilburg is klaar met relschoppers en dreigt met boetes van 2500 euro

Burgemeester Theo Weterings van Tilburg heeft 33 inwoners van zijn stad persoonlijk gewaarschuwd de openbare orde niet meer te verstoren en zich te houden aan de coronaregels. Dit na de ongeregeldheden in de stad, vorige week zondag en de dagen erna. De Tilburgers kregen allemaal een brief van de burgemeester waarin staat dat ze een boete van 2500 euro moeten betalen wanneer ze de regels nog eens overtreden.

Lees meer

Komend weekend weer sneeuw verwacht, temperatuur flink naar beneden

Dit weekend zou het wel eens wit kunnen worden in Brabant. De weermannen zijn er nog niet helemaal over uit, maar sommige berekeningen wijzen er op dat het flink kan gaan sneeuwen.

Lees meer

Carnavalsstichtingen woedend na zorgen over illegale feestjes: 'Waar komt dit vandaan?'

Het rommelt in carnavalsland. Verschillende lokale carnavalsstichtingen zijn boos nu de Brabantse Carnavals Federatie (BCF) naar buiten heeft gebracht dat er mogelijk illegale feesten worden georganiseerd. “Waar halen ze dit nieuws vandaan? Deze signalen zijn ons totaal onbekend.”

Lees meer

Man in zijn huis in Tilburg overvallen: twee daders op de vlucht

Een man is dinsdagavond overvallen in zijn huis aan het Besterdplein in Tilburg. Hij raakte hierbij niet gewond. De twee daders zijn daarna met hun buit gevlucht, vermoedelijk te voet.

Lees meer

Bestellingen afhalen bij winkels is 'druppel op gloeiende plaat'

Winkels mogen vanaf 10 februari weer open voor het afhalen van bestellingen. "En dat is niet meer dan een druppel op een gloeiende plaat", zegt Willy van Erp, voorzitter van de winkeliersvereniging in Uden. "Klanten mogen afhalen, maar ik zie het absoluut niet als een versoepeling."

Lees meer

Weer twee mannen aangehouden voor rellen in Eindhoven

De politie heeft opnieuw twee mannen aangehouden voor de rellen in Eindhoven, vorige week zondag. Het gaat om een 34-jarige man uit Mierlo en een 19-jarige man uit Best. Ze worden verdacht van openlijk geweldplegïng.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant