Openen in browser

        

Afperser meldt zich bij lamgelegd keukenbedrijf Mandemakers

De Mandemakers Groep uit Waalwijk is dinsdagmiddag gehackt. Iemand heeft zich anoniem bij het bedrijf gemeld, maar Mandemakers wil niet kwijt wat er geëist wordt. Er is aangifte gedaan bij de politie en de Autoriteit Persoonsgegevens: "Maar we hebben geen idee wie er achter de hack zou kunnen zitten", zegt het bedrijf.

Lees meer

‘Veel nepgeld op straat na schietpartij’, zeggen ooggetuigen

Verschillende mensen waren dinsdagavond getuige van een hevige ruzie en een schietpartij op de Muzenlaan in Eindhoven. Buurtbewoners hoorden schoten en zagen hoe auto’s wegscheurden. Er bleef flink wat nepgeld op straat achter.

Lees meer

Coronanieuws: 107 nieuwe besmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws rond de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Lichaam van Duitse soldaat uit Tweede Wereldoorlog gevonden in Best

In Best is het lichaam van een Duitse soldaat uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Het veldgraf waarin de soldaat lag, werd onlangs gevonden door iemand die met een metaaldetector aan het zoeken was. De detector sloeg aan op de munitie en een herkenningsplaatje die ook in het graf lagen. Uit onderzoek van de Landmacht blijkt dat het om een Duitse soldaat gaat die gedood werd tijdens Operatie Market Garden in 1944.

Lees meer

Houten balk dwars door autodeur bij ongeluk op de Maaskade in Cuijk

Een auto is woensdagochtend zwaar beschadigd gevonden op de Waaistraat langs de Maas in Cuijk, na een ongeluk. De wagen is tegen een houten bankje gereden, twee balken steken dwars door het portier. De bestuurder is verdwenen.

Lees meer

Thyn hielp auto nog op weg voor de crash in Cuijk: 'Ze leken dronken'

Het is een bizar gezicht: de auto die in Cuijk tegen een houten stellage aan reed en doorboord werd met houten palen. Vlak daarvoor reed diezelfde wagen nog bij Thyn door de straat. "Ze wilden keren en botsten tegen de auto van mijn vriendin."

Lees meer

Schietpartij na vechtpartij in de Muzenlaan in Eindhoven

Op de Muzenlaan in Eindhoven heeft dinsdagavond rond halftien een schietpartij plaatsgevonden. Dat gebeurde nadat een aantal mannen op straat met elkaar op de vuist was gegaan.

Lees meer

Hackers leggen computersysteem Mandemakers plat, keukenbedrijf onbereikbaar

De Mandemakers Groep in Waalwijk is deze week het slachtoffer geworden van hackers. Het bedrijf, dat ruim 200 filialen heeft in keukens, sanitair en meubels, zegt ‘niet of nauwelijks’ bereikbaar te zijn en te werken aan een oplossing. Beveiligingsexperts van het gespecialiseerde bedrijf Fox-IT zijn ingeschakeld om onderzoek te doen naar de hack.

Lees meer

Dief rooft keer op keer offerblok in kapelletje leeg, politie is het beu

Al zeker drie keer was het raak: er werd geld gestolen uit het offerblok in de Kruisherenkapel in Uden. De politie heeft de dief op beeld en dreigt die herkenbaar te plaatsen als de dader zich niet binnen twee weken meldt.

Lees meer

André Hazes krijgt herkansing als legokunstwerk: 'Hopelijk blijft hij heel'

Het nieuwe beeld van André Hazes in de vorm van een grote legopop staat op de Dam in Amsterdam. Dit vertelt maker Remon van Zoggel, eigenaar van Dutch Deco Finish in Erp, woensdagochtend trots in het programma WAKKER! op Omroep Brabant radio. Woensdagochtend om zes uur was hij al in de hoofdstad om het nieuwe beeld van de overleden volkszanger op zijn 70e 'verjaardag' zijn definitieve plek te geven.

Lees meer

Bewoners 's nachts op straat door een trappenhal vol rook in Best

Bewoners van een aantal appartementen aan de Syracusestraat in Best moesten dinsdagnacht hun huis uit, toen de hal van het complex ineens vol rook stond. Waar die rook vandaan kwam, blijft onduidelijk.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan