Openen in browser

        

Cyberaanval op 3 woningcorporaties: 'Toeval, maar ze willen wél geld'

Drie woningcorporaties in Den Bosch en Breda zijn afgelopen weekend slachtoffer geworden van een aanval door cybercriminelen. De websites en mail liggen plat en ook telefonisch zijn Laurentius, Alwel en Zayaz nauwelijks bereikbaar. Hoewel details ontbreken, denkt cyberbeveiligingsdeskundige Eward Driehuis aan een ransomware-aanval, waarbij criminelen geld eisen.

Lees meer

Buurman vlucht naar binnen na politie-inval: 'Zag agenten met bivakmutsen'

"Ik ben echt geschrokken", vertelt de buurman van het autobedrijf aan de Kapitein Rondairestraat in Tilburg waar woensdagochtend gewapende agenten binnenvielen. Hij heeft geen idee wat er precies aan de hand is. "Dit zijn verschrikkelijk aardige mensen!"

Lees meer

Gewapende overvaller verrast supermarktpersoneel tijdens openen van winkel

Medewerkers van de Jumbo-supermarkt aan de Grotestraat in Waalwijk zijn woensdagochtend overvallen. De dader dreigde met een vuurwapen.

Lees meer

Gewapende overval op Mark Gillis: vier mannen melden zich bij politie

De vier mannen die enkele dagen vóór de overval bij het chalet van Mark Gillis gezien zijn, hebben zich gemeld bij de politie.

Lees meer

De sneeuw blijft vrijdag liggen en dat is geen 1 aprilgrap

Nee, het is echt geen 1 aprilgrap, zo bezweert weerman Johnny Willemsen van Weerplaza woensdagochtend, als hij aankondigt dat we vrijdag zomaar wakker kunnen worden in een witte wereld. De sneeuw die vooral in de nacht naar vrijdag lijkt te gaan vallen, kan volgens hem namelijk blijven liggen.

Lees meer

112-nieuws: heidebrand in Oirschot is geblust • Bredase Aden vermist

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je een overzicht van de ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

Cyberaanval bij derde woningcorporatie, mogelijk persoonsgegevens op straat

Woningbouwverenigingen Laurentius en Alwel in Breda zijn getroffen door een digitale aanval. Sinds afgelopen weekend liggen de websites van de twee wooncoporaties grotendeels plat. Ook per mail en telefonisch zijn de bedrijven niet of nauwelijks bereikbaar. Het is de zoveelste cyberaanval op een woningcorporatie in korte tijd, want ook Zayaz in Den Bosch is het slachtoffer van hackers.

Lees meer

Zangeres Do sloeg Jeroen Rietbergen vol in het gezicht na aanranding

Zangeres Do uit Valkenswaard heeft de omstreden bandleider Jeroen Rietbergen vol in het gezicht geslagen toen hij haar aanrandde op 20-jarige leeftijd. Dat zei ze in de podcast Met z'n allen van Gwen van Poorten. "En heb ik tegen hem gezegd: 'Dude, what the f*ck! Hoezo doe jij dat?'"

Lees meer

Politie-inval bij bedrijf in Tilburg, auto doorzocht op explosieven

De politie is woensdagochtend een bedrijf binnengevallen aan de Kapitein Rondairestraat in Tilburg. Dit gebeurde rond halfnegen. Er is iemand aangehouden, meldt een 112-correspondent. Ook is er een auto doorzocht op explosieven.

Lees meer

Taghi vindt stopzetten berichtensysteem eMates 'onterecht en onnodig'

Het stilleggen van eMates, een berichtensysteem waarmee gevangenen met de buitenwereld kunnen communiceren, is onnodig en onterecht. Dat laat Ridouan Taghi, de hoofdverdachte in het geruchtmakende liquidatieproces Marengo, weten via zijn advocaat. Taghi zit vast in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.

Lees meer

City Group openbaart overnameplannen NAC: 'Dit riepen ze in Lommel ook'

Na presentaties aan de Raad van Commissarissen, Stichting NOAD en diverse supportersgeledingen zijn de plannen van de City Football Group (CFG) nu ook openbaar gemaakt voor iedereen. Veel duidelijkheid geeft het niet en in Lommel komen de plannen meer dan bekend voor.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan