Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

CDA houdt locatie van crisisberaad geheim, want het voelt zich bedreigd door Farmers Defence Force

Het CDA in Brabant houdt de locatie van de spoedbijeenkomst met hun lokale afdelingen bewust geheim vanwege de recente uitspraken van boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF). Dit zegt Inge van Dijk, voorzitter van het CDA in Brabant. "Gezien de huidige bedreigingen wil ik deze nu nog niet prijsgeven." Zaterdag is er ergens in Veghel een bijeenkomst om te praten over de onrust die binnen de partij is ontstaan na het boerendebat van afgelopen vrijdag.

Lees meer

Twee straatroven en drie pogingen in Oss, extra straatverlichting en toezicht

In Oss zijn de afgelopen week twee straatroven gepleegd en drie keer is er een poging gedaan. De politie kan nog niet zeggen of dit steeds door dezelfde daders is gedaan.

Lees meer

Zakkenrollers stelen 1500 euro van man die in elkaar zakt op parkeerplaats in Zundert

Een man die in elkaar zakte omdat hij onwel werd, is in Zundert het slachtoffer geworden van zakkenrollers. Een man en vrouw pakten dinsdag zijn portemonnee uit zijn jas en gingen er met 1500 euro vandoor.

Lees meer

Man gestoken met mes na ruzie op straat in Breda

Bij een ruzie op straat is woensdagmiddag een man gestoken met een mes. Dit gebeurde in de buurt van tankstation De Haan aan de Kapittelweg in Breda.

Lees meer

Sjoemelende mestvervoerder krijgt twee jaar cel voor mestfraude

De eigenaar van mestvervoerbedrijf W. Daas uit Wintelre moet twee jaar de cel in, waarvan één jaar voorwaardelijk, voor fraude met mest. Ook moet de directeur een boete betalen van 50.000 euro, zo heeft de rechtbank in Den Bosch woensdag besloten. De directeur overtrad de meststoffenwet en pleegde valsheid in geschrifte. Hij liet een half miljoen tot een miljoen kilo fosfaten 'verdwijnen'.

Lees meer

Er komen toch geen nachttreinen in Brabant, te weinig reizigers om rendabel te zijn

Er gaan geen nachttreinen meer rijden in Brabant. Dat blijkt uit een brief die het college van B en W in Tilburg naar de gemeenteraad heeft gestuurd. Begin dit jaar werden er in bijna alle Brabantse steden moties aangenomen door de gemeenteraad waarin stond dat er weer nachttreinen moeten gaan rijden. Na twee uur kom je Brabant met de trein niet meer in vanuit de Randstad en dat zou moeten veranderen.

Lees meer

'Gebiedsverbod voor Snollebollekes!', bewoners van centrum van Breda zijn herrie en trillingen beu

Natuurlijk is het met een knipoog, maar het staat toch echt in een brief van de wijkraad Stadshart/Valkenberg in Breda. De wijkraad wil de feestact Snollebollekes uit Best niet meer in de binnenstad hebben. Zijn kraker van links naar rechts zorgt in de hoogbouw rondom de binnenstad tot trillingen van 1 millimeter per seconde. en dat is volgens de wijkraad ver boven de norm van 0,1 millimeter.

Lees meer

Bouwbedrijven hopen op snelle oplossing 'en anders gaan we weer actievoeren'

“We hebben gesproken met de ministers en ze komen binnen een maand met een werkbare oplossing. Hopelijk is dit aanbod niet alleen voor die bühne en komt er echt op korte termijn een oplossing. Indien nodig gaan we weer actievoeren.”

Lees meer

Vechtpartij na bekerwedstrijd Achilles Veen - Roda JC

Er is dinsdagavond gevochten na afloop van het bekerduel tussen Achilles Veen en Roda JC. De politie werd ingeschakeld om de boel op het sportcomplex te sussen.

Lees meer

Efteling wil met 14.300 zonnepanelen op de parkeerplaats energie voor het park opwekken

De Efteling wil in de toekomst klimaatneutraal zijn en de bezoekers wat meer bieden op bepaalde parkeerplaatsen. Het attractiepark heeft daar iets op gevonden. Het park wil een parkeerterrein bouwen vol carports met 14.300 zonnepanelen.

Lees meer

Dringend gezocht: 385 nieuwe pleeggezinnen in Brabant

Er zijn dringend meer nieuwe pleegouders nodig, zegt Pleegzorg Nederland in een oproep. In Brabant zijn er 385 nieuwe pleeggezinnen nodig, landelijk is er een tekort van 3500 pleeggezinnen per jaar.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant