Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Vrachtwagenchauffeur die werd aangereden door trein was door verkeersregelaar naar overweg gestuurd

De chauffeur van de vrachtwagen die vorige week door een trein werd geraakt in Berkel-Enschot, was door een verkeersregelaar naar de spoorwegovergang gestuurd waar het ongeluk gebeurde. Er was een omleiding vanwege wegwerkzaamheden. De truck met aanhanger had eigenlijk niet over de overweg mogen rijden omdat de wagen te lang was. De vrachtwagen viel stil op de overweg en werd meegesleurd door de trein.

Lees meer

Zevende man opgepakt voor cocaïnewasserij Sint Willebrord

Er is dinsdag een zevende man aangehouden voor de cocaïnewasserij die vorig jaar november werd aangetroffen in een loods in Sint Willebrord. Dat heeft de politie woensdagmiddag bekendgemaakt. Het gaat om een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Lees meer

GHB-lab gevonden in Dongen

De politie heeft dinsdagmiddag In een huis in de Boutstraat in Dongen een GHB-lab gevonden. Er is nog niemand aangehouden. De bewoner van het huis moet zich later op het politiebureau melden voor verhoor.

Lees meer

Coronapatiënt bezocht dagbestedingscentrum voor ouderen, daarom gaat het twee weken dicht

Dagbestedingscentrum voor ouderen De Molenhof in Werkendam maakte dinsdag bekend dat het voorlopig alle activiteiten staakt in verband met het coronavirus. In een verklaring meldt de organisatie nu, dat er iemand op De Molenhof is geweest, die later positief is getest op het coronavirus.

Lees meer

Stedenband Oss-Aalst wordt niet opgezegd, want er is helemaal geen stedenband

De Federatie Joods Nederland vroeg burgemeester Wobine Buijs van Oss met klem om de stedenband met het Belgische Aalst op te zeggen. Aanleiding was de carnavalsoptocht in Aalst waarop Joden stereotiep werden afgebeeld: poppen met grote neuzen, pijpenkrullen en bonthoeden en dat was niet voor het eerst. De hoogste tijd dat de gemeente Oss daar afstand van nam, vond de Joodse federatie. Maar wat blijkt: Oss heeft helemaal geen stedenband met Aalst.

Lees meer

450 Lucassen en Lukassen gezocht om de 450e sterfdag van Lucas Gassel te 'vieren'

Museum Helmond is op zoek naar 450 Lucassen of Lukassen. De bedoeling is om samen met de naamgenoten de 450ste sterfdag van de Helmondse kunstschilder Lucas Gassel ter herdenken.

Lees meer

Drugslab in loods op boerenerf in Halsteren, vier mannen aangehouden

In een loods op een boerenerf in het buitengebied van Halsteren is in de nacht van dinsdag op woensdag een drugslab ontdekt. Het pand staat aan de Noorder Kreekweg. Vier mensen die aanwezig waren in het lab en op het erf zijn aangehouden.

Lees meer

Liveblog coronavirus: 15 nieuwe gevallen, in totaal nu 38 besmettingen in Nederland

Er zijn vijftien nieuwe coronabesmettingen in Nederland, daarmee komt de teller van het totale aantal besmettingen in Nederland op 38. Dat heeft het RIVM woenddagmiddag bekendgemaakt. In Brabant staat het aantal ziektegevallen op 17.

Lees meer

Stilte op het provinciehuis is de stilte voor de stikstofstorm

Het is stil op het provinciehuis. Iedereen is nu even druk met het coronavirus maar in Den Bosch bouwen ze stilletjes aan een nieuw provinciebestuur. Dat de politici dan even uit de schijnwerpers blijven, is logisch, maar het is de stilte voor de storm. De stikstofcrisis is nog lang niet voorbij. VVD, CDA en Forum voor Democratie die nu proberen een nieuw college te vormen, krijgen het straks voor de kiezen: het is maar de vraag of hun verbond tegen de stikstofperikelen is bestand.

Lees meer

Slapende flatbewoner met twee kogels door het hoofd geschoten: 20 jaar cel geëist

De twee mannen die worden verdacht van een moord in Breda in januari 2018, hebben woensdag twintig jaar cel tegen zich horen eisen. Na het misdrijf zouden Azezedine A. en Anel B. van een balkon op de derde verdieping zijn gesprongen of gevallen. De officier van justitie vindt dat de twee schuldig zijn aan moord. De twee waren eerder al vrijgelaten, na bijna twee jaar voorarrest.

Lees meer

Zware mishandeling met ijzeren staaf tijdens parkeerruzie: man (60) opgepakt

Een 60-jarige man uit Etten-Leur is dinsdagavond opgepakt vanwege de zware mishandeling van een 42-jarige man uit Standdaarbuiten. Dat gebeurde in november tijdens een uit de hand gelopen parkeerruzie in Oudenbosch. Hij zou onder meer met een ijzeren staaf hebben geslagen en met hoge snelheid zijn ingereden op het slachtoffer dat net op tijd weg kon springen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant