Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Coronanieuws: 1598 positieve tests in Brabant, 123 minder dan een dag eerder

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van het laatste nieuws rond de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Avondklok en dichte scholen in Brabant niet ondenkbaar: 'We zitten er nu nét onder'

Regio's die zwaar getroffen zijn door corona krijgen mogelijk te maken met extra zware maatregelen als de besmettingscijfers niet omlaag gaan. Dat kondigde premier Rutte dinsdagavond aan. De komende week wordt bekeken voor welke regio’s dat gaat gelden. Dat zouden ook Brabantse regio’s kunnen zijn, weet burgemeester Weterings van Tilburg, voorzitter van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. “Ik denk dat we er nu nét onder zitten.”

Lees meer

28-jarige vrouw uit Tilburg komt om bij ongeluk in Waalwijk

De vrouw die dinsdag overleed bij een ongeluk op de Midden-Brabantweg bij Waalwijk, is een 28-jarige vrouw uit Tilburg. Ze kwam om het leven rond zes uur 's avonds toen drie auto's op elkaar botsten.

Lees meer

Burenruzie loopt uit de hand: man zwaargewond naar ziekenhuis

Een langlopende burenruzie in de Gladioolstraat in Steenbergen is dinsdagmiddag uitgelopen op een heftige vechtpartij. Eén buurman raakte zwaargewond en moest naar het ziekenhuis. Er is nog niemand aangehouden.

Lees meer

Efteling-superfans Alain en Bart grijpen hun laatste kans voordat hun favoriete pretpark dicht gaat

Hij bekeek de persconferentie waarin premier Rutte aankondigde dat pretparken twee weken dicht moeten, ín de Efteling. Superfan Alain Heeren wilde nog gauw een dagje meepakken. “Ik was bang dat het park meteen dicht zou gaan.”

Lees meer

Voortbestaan dierenpark De Oliemeulen opnieuw in gevaar: 'Ik durf niet vooruit te denken'

Het wordt spannend voor dierenpark De Oliemeulen in Tilburg. Door de nieuwe coronamaatregelen moeten zij vanaf donderdag hun deuren weer sluiten en de vraag is of het dierenparkje deze tweede sluiting overleeft. ''Het moet niet langer duren dan twee weken", zegt verzorger Bastiënne Meulenbroek.

Lees meer

Duikvereniging Lutra weer op het droge door corona: 'Sluiting is verrassing, zwembad lijkt veilig'

De duikavond van onderwatersportvereniging Lutra in Eindhoven was er dinsdag eentje van gemengde gevoelens. De leden waren blij dat ze 's avonds nog het water in konden na de persconferentie met nieuwe coronamaatregelen, maar ze balen dat ze nu weer twee weken thuis zitten. De sluiting van de zwembaden in het Ir. Ottenbad was niet verwacht, maar er is wel begrip voor het besluit van het kabinet.

Lees meer

Dit kan PSV in de Europa League verwachten van PAOK FC

PSV gaat donderdag voor de derde wedstrijd in de groepsfase van de Europa League op bezoek bij PAOK FC. Wat speelt er rondom de roemruchtige Griekse club behalve een lockdown die daar sinds dinsdag van kracht is?

Lees meer

Geen nieuwe besmettingen bij PSV, Pablo Rosario fit mee naar Griekenland

Er zijn geen nieuwe coronabesmettingen bij PSV, zo blijkt uit de laatste testronde. Middenvelder Pablo Rosario is hersteld van zijn besmetting en zit weer bij de selectie. Het goede nieuws komt net op tijd, want PSV vliegt woensdag naar Griekenland voor het Europa League-duel met PAOK.

Lees meer



Lees meer



Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant