Openen in browser

        

Eerste medewerkers gevaccineerd bij ETZ en Catharina Ziekenhuis

In de Brabantse ziekenhuizen zijn woensdag de eerste mensen gevaccineerd tegen het coronavirus. Bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg kregen vijf medewerkers een prik. Onder hen was ook Sabine Wittens, arts op de spoedeisende hulp die ook meewerkt aan Brabant Hou Vol op Omroep Brabant online en tv.

Lees meer

Coronanieuws: 967 nieuwe coronagevallen, eerste vaccinaties in ziekenhuizen

Ook op deze woensdag, de dag van de eerste vaccinaties in Nederland, is er weer veel te melden over het coronavirus. Alle belangrijke ontwikkelingen in Brabant en daarbuiten zetten we in dit liveblog op een rij.

Lees meer

Zo overwin je je prikangst om je toch te laten vaccineren tegen het coronavirus

Het is een lichtpuntje, hoopgevend, licht aan het eind van de tunnel. Het hele land keek uit naar de eerste coronavaccinatie woensdagochtend en de meeste mensen kunnen niet wachten tot ze ook gevaccineerd kunnen worden. Maar wat nu als je enorme prikangst hebt? GZ-psychologe Najla Edriouch uit Den Bosch weet raad.

Lees meer

Luca en Felker wonen in een legertruck: 'Als we bezoek krijgen overtreden we de coronaregels'

Door het alsmaar stijgende aantal coronabesmettingen zitten we sinds drie weken in de strengste lockdown tot nu toe. Scholen, horeca en winkels zijn dicht, mensen blijven thuis, thuiswerken is de norm. Hoe is het om onder deze omstandigheden in een 'tiny house' te wonen? We vroegen het aan de bewoners van Minitopia in Den Bosch, een wijk vol minihuisjes. Dit keer: Luca en Felker.

Lees meer

Historisch moment: prikker Wies vaccineert zorgmedewerker Sanna in Veghel

De eerste coronaprik van Nederland is woensdag om tien voor negen, onder grote belangstelling, gezet in Veghel. Prikker Wies vaccineerde de 39-jarige verpleeghuismedewerker Sanna Elkadiri uit Eindhoven. Zij werkt in verpleeghuis Het Wereldhuis in Boxtel. Het historische moment was live te zien bij Omroep Brabant. "Een waanzinnig moment. Het begin van het einde van de crisis", noemde minister Hugo de Jonge het.

Lees meer

Sanna kreeg als allereerste de coronavaccinatie: 'Ik heb er helemaal niets van gevoeld'

Sanna Elkadiri was woensdagmorgen om tien voor negen de allereerste van Nederland die werd ingeënt tegen het coronavirus. Dat gebeurde onder grote belangstelling in Veghel. "Het deed totaal geen pijn", vertelt Sanna na afloop. "Ik voel me hartstikke goed. Ik heb er helemaal niets van gevoeld."

Lees meer

Wies zette de eerste prik zonder te trillen: 'Dan voel je de druk wel even'

Niet alleen voor Sanna was het een spannende dag woensdag, zij kreeg de eerste prik. Maar ook voor Wies was het heel bijzonder: zij zétte de eerste prik. Zonder te trillen.

Lees meer

Bekijk hier de crash van Team Dakar Speed: 'Het had veel slechter af kunnen lopen'

Maurik van den Heuvel crashte dinsdag in Saoedi-Arabië met zijn truck tijdens de Dakar Rally in Saoedi-Arabië. De coureur uit Boekel en zijn teamgenoten hielden er gelukkig niets ernstigs aan over, maar de vrachtwagen is total loss. "Het had veel slechter af kunnen lopen", zegt Van den Heuvel als hij de beelden terugkijkt.

Lees meer

Auto op zijn kop in Breda, bestuurder had volgens speekseltest cocaïne gebruikt

Een auto is dinsdagnacht bij een ongeluk in Breda op zijn kop terechtgekomen. Dit gebeurde op de Terheijdenseweg. De 18-jarige bestuurder wist zelf uit de auto te komen.

Lees meer

Sanna Elkadiri uit Boxtel krijgt eerste vaccinatie: 'We kunnen straks terug naar normaal'

Verpleeghuismedewerkster Sanna Elkadiri uit Boxtel krijgt woensdagochtend in Veghel als eerste in Nederland het vaccin tegen het coronavirus. ""Ik heb wel wat zenuwen", geeft ze toe. "Maar het voelt enorm goed. Eindelijk gaat de vaccinatie nu van start! We kunnen straks weer terug naar normaal."

Lees meer

Man thuis in Oss overvallen, dader slaat op de vlucht

Een bewoner van een appartement aan de Oostwal in Oss is dinsdag net na middernacht thuis overvallen. Een onbekende was volgens de politie het huis van de man binnengedrongen. Na enige tijd sloeg de dader op de vlucht. Het is onbekend of de overvaller iets heeft buitgemaakt.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant