Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Efteling en Safaripark klaar voor anderhalve meter met online reserveren en aangepaste attracties

Grote attracties als Safaripark Beekse Bergen en De Efteling zijn klaar om open te gaan in de anderhalvemeter-samenleving. In een gezamenlijk plan van belangenvereniging De Club van Elf stellen de attracties dat het met veel aanpassingen mogelijk is om genoeg afstand tussen bezoekers te kunnen garanderen.

Lees meer

Kapster Sylvie staat klaar om een tsunami aan coronakapsels te knippen

Vol spanning kijkt kapster Sylvie van Dijk woensdagavond naar de persconferentie van premier Rutte. Na bijna acht weken hoopt ze de deuren van haar kapperszaak El Barbero in de Bredase binnenstad weer te openen. De voortekenen dat het mag zijn aanwezig, net al de voorzorgsmaatregelen.

Lees meer

Ruim 12,5 miljoen euro contant gevonden in verborgen ruimte in huis in Eindhoven

In een verborgen ruimte in een woning in Eindhoven is ruim 12,5 miljoen euro gevonden. Dit is het hoogste bedrag dat tot nu toe ooit in Nederland op één plek is gevonden. Een 35-jarige man die in het huis was, is aangehouden. Hij wordt verdacht van witwassen.

Lees meer

CORONANIEUWS: RIVM meldt 36 nieuwe coronadoden en 27 nieuwe ziekenhuisopnames, advies OMT

In dit liveblog houden we je op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis. Zowel uit de provincie als het belangrijkste nieuws daarbuiten.

Lees meer

Helmondse (30) opgepakt voor brutale diefstal van quad

Een 30-jarige vrouw uit Helmond is maandagmiddag opgepakt vanwege de diefstal van een quad in Biest-Houtakker. Zij wordt verdacht van heling. De politie verwacht mogelijk nog meer aanhoudingen. Het onderzoek loopt nog.

Lees meer

Buurtpreventie tijdens corona: hangjongeren, tuinfeestjes en eenzaamheid

Ook tijdens de coronacrisis lopen de vrijwilligers van buurtpreventie, vaak gehuld in een geel hesje, door de wijken om een oogje in het zeil te houden. Ze zien dat de RIVM-richtlijnen niet altijd worden opgevolgd, maar de politie wordt zelden gewaarschuwd. Ook is er veel eenzaamheid in tijden van corona, zo blijkt uit een rondvraag van Omroep Brabant onder 87 buurtpreventieteams.

Lees meer

Oud-ZLTO-directeur wordt gedeputeerde van landbouw, geen cultuurgedeputeerde meer

Elies Lemkes-Straver is voorgedragen als gedeputeerde die de portefeuille landbouw, voedsel en natuur gaat beheren. Lemkes is voormalig directeur van de ZLTO en ze is nu lector aan de Hogere Agrarische School met als specialiteit duurzaam produceren. Verder komt uit waar het in de kunstwereld al een week van gonsde: er komt geen aparte gedeputeerde voor cultuur meer in Brabant.

Lees meer

Politie verspreidt herkenbare beelden van 8 mannen die auto omgooiden bij stalbezetting in Boxtel

De politie heeft herkenbare beelden online gezet van acht mannen die vorig jaar mei tijdens de stalbezetting in Boxtel een auto van een dierenactivist in een greppel duwden. Twee weken geleden werden onherkenbare beelden verspreid van de mannen, met de dringende oproep zich te melden omdat anders herkenbare beelden getoond zouden worden.

Lees meer

Dit zijn de nieuwe bestuurders van Brabant

Het nieuwe provinciebestuur van Brabant is bekend: de namen van de zeven gedeputeerden zijn bekend. De nieuwe coalitie van VVD, Forum voor Democratie, CDA en Lokaal Brabant presenteert hen donderdag officieel.

Lees meer

Omroep Brabant lanceert nieuwe app en website: dit is veranderd

Achter de schermen zijn we er al een tijdje mee bezig en woensdagochtend mogen we het eindelijk aan iedereen laten zien: onze app en website zijn in een nieuw jasje gestoken. Een fris uiterlijk waarmee we jou nog beter kunnen informeren over al het nieuws uit jouw regio.

Lees meer

Tiësto wordt vader: dj ziet echo op afstand door videobellen

Dj Tiësto (51) en zijn 28-jaar jongere vrouw Annika krijgen hun eerste kindje. Dat laat de Bredanaar weten via Instagram. Via FaceTime zag Tiësto de eerste echo.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant