Openen in browser

        

Boeren blazen verdere acties af na gesprek op provinciehuis

De boerenacties die woensdagmiddag stonden gepland, gaan niet door. De boeren van Farmers Defence Force vinden dat ze voldoende zijn gehoord op het provinciehuis. Daar hadden enkele actievoerders een gesprek met commissaris van de Koning Ina Adema.

Lees meer

Verspreiden foto neergeschoten Peter R. de Vries: ‘Het is sensatiezucht’

De foto van een neergeschoten Peter R. de Vries. Het moet een gruwelijk beeld zijn geweest. Toch werden kort na de aanslag op de misdaadverslaggever massaal foto's en filmpjes gedeeld op social media. "Het is sensatiezucht", zegt neuropsycholoog Erik Matser uit Helmond. "De verspreiders hebben totaal geen idee wat de reacties van anderen kunnen zijn. Kan de ontvanger dit wel aan?"

Lees meer

Coronanieuws: De Jonge wil spoedadvies over sterke stijging besmettingen

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Advocaat Schouten in veiligheid gebracht na aanslag Peter R. de Vries

Advocaat Peter Schouten uit Breda is dinsdagavond door zwaarbewapende politiemensen in veiligheid gebracht na de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

Lees meer

Buurt geschokt door politiemacht Breda: 'De rillingen lopen over mijn lijf'

Buurtbewoners in Breda zijn geschokt door de politiemacht die dinsdagavond op de been werd gebracht na de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Advocaat Peter Schouten, die samen met De Vries de kroongetuige bijstaat in de zaak tegen Ridouan Taghi, houdt kantoor in Breda. "Hij betaalt hier een hele hoge prijs voor", zegt een buurtbewoner.

Lees meer

De levensgevaarlijke opdracht van Peter Schouten en Peter R. de Vries

Na de aanslag op Peter R. de Vries dinsdagavond in Amsterdam, werden op verschillende plaatsen de veiligheidsmaatregelen aangescherpt. Er kwam extra politie bij de PI Vught, een ziekenhuis in de hoofdstad en voor het kantoor van advocaat Peter Schouten in Breda. Daar verschenen zwaarbewapende agenten. Schouten speelt samen met Peter R. de Vries een belangrijke rol in het Marengo-proces, voor de rechtbank in Amsterdam.

Lees meer

Zware beveiliging rond kantoor Peter Schouten na aanslag Peter R. de Vries

Zwaarbewapende politiemensen waren dinsdagavond op de been in Breda. Zij beveiligden het kantoor van advocaat Peter Schouten na de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries, eerder die avond. Schouten is dinsdagavond laat naar een veilige locatie gebracht.

Lees meer

Boerenprotest: ME blokkeert oprit naar snelweg, opmars gaat door

De politie heeft woensdagmorgen voorkomen dat de boeren de snelweg oprijden tijdens hun protestactie tegen de stikstofregels. Verschillende opritten worden door ME-bussen geblokkeerd. De boeren worden zo gedwongen provinciale wegen te blijven gebruiken, of een parallelweg te kiezen. Ze zijn onderweg naar het provinciehuis in Den Bosch.

Lees meer

Boeren dreigen met acties bij Jumbo en Eindhoven Airport

Brabantse boeren dreigen met acties bij de Jumbo in Veghel en bij Eindhoven Airport. Dat zei de voorman van Farmers Defence Force woensdag bij aanvang van de actiedag.

Lees meer

Beruchte flitspaal opgeblazen in Eindhoven: goed voor duizenden boetes

Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een flitspaal opgeblazen op de John F. Kennedylaan in Eindhoven. Het gaat om de meest 'lucratieve' flitspaal van de provincie: in de eerste vier maanden van dit jaar leverde de paal 6403 boetes op.

Lees meer

Fietsers legden granaten bij bakker en bandenhandel in Breda

De granaten die in mei zijn gevonden bij een bakker en een bandenhandel in Breda, zijn er neergelegd door een fietser. Opsporing Verzocht liet hiervan dinsdagavond beelden zien. Het is niet duidelijk of het om dezelfde man of jongen ging, die het projectiel bevestigde aan de panden.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan