Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Bartalina (20) doet angstaanjagende ontdekking als ze in bed wil stappen: 'Ik heb keihard gegild'

Het lijkt een scène uit een horrorfilm maar voor Bartalina Mentzij (20) uit Roosendaal was het afgelopen nacht de bittere realiteit. Toen ze naar bed ging, zag ze plotseling een hand onder de dekens vandaan komen. "Ik heb keihard gegild en ik ben weggerend."

Lees meer

PSV haalt Mario Götze, en Chris en dochter Lyndi hebben de echte primeur

Het is een droomtransfer voor PSV: de komst van sterspeler Mario Götze. Een transfer die Chris Rooijakkers en zijn dochter Lyndi een droomprimeur bezorgde. Zij wisten de Duitse sterspeler écht als eerste te spotten in Eindhoven.

Lees meer

PSV bevestigt enorme transferstunt: Mario Götze tekent contract voor twee jaar

PSV heeft tijdens de laatste uren op de transfermarkt voor een enorme stunt gezorgd. Mario Götze (28), vorig jaar nog spelend voor grootmacht Borussia Dortmund, versterkt de ploeg van Roger Schmidt. Götze, die na afloop van zijn contract in Duitsland transfervrij was, tekent een contract voor twee jaar in Eindhoven.

Lees meer

Coronanieuws: 4989 nieuwe coronabesmettingen, virus eist vijf levens in Brabant

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Avondklok wordt net over de grens gezien als 'mirakeloplossing van Antwerpen'

De avondklok die in de provincie Antwerpen eind juli werd ingevoerd om het aantal coronabesmetttingen terug te dringen, wordt door Belgische deskundigen omschreven als de ‘mirakeloplossing van Antwerpen’. Dat zegt gouverneur van de provincie, Cathy Berx, dinsdag tegen Omroep Brabant nu de horeca in Breda, Helmond en Eindhoven pleit voor een avondklok.

Lees meer

Steeds meer coronabesmettingen in Midden- en West-Brabant, risiconiveau nu ook zorgelijk

In Midden- en West-Brabant zijn de laatste tijd zo veel coronabesmettingen vastgesteld, dat de situatie er 'zorgelijk' is geworden. Brabant-Noord en Brabant-Zuidoost kregen die status al eerder.

Lees meer

Ruud sluit tijdelijk zijn café door coronamaatregelen: 'Neem je verantwoordelijkheid'

Mensen een leuke en gezellige tijd bieden. Dat is waar je het voor doet als horecaondernemer. Met de huidige coronamaatregelen vindt Ruud Bruins niet dat hij dit kan. Dus gooit hij zijn kroeg P79 in Den Bosch tijdelijk dicht. “Laten we nu even pas op de plaats maken.”

Lees meer

Hans (68) ging bijna dood aan corona, maar vertelt maanden later zelf zijn verhaal aan Mark Rutte

"Ik ben weer helemaal de oude”, zegt de 68-jarige Hans Stil. Hij is er zelf een beetje verbaasd over. Want het was kantje boord toen hij in maart van dit jaar in het Jeroen Bosch ziekenhuis lag. Dinsdag vertelde Hans zijn verhaal aan minister president Mark Rutte.

Lees meer

Goed nieuws in de strijd tegen corona: sneltest goedgekeurd na onderzoek in Amphia Ziekenhuis

Er is goed nieuws in de strijd tegen het coronavirus. Het Amphia Ziekenhuis in Breda heeft de afgelopen tijd een sneltest onderzocht en meldt nu dat die even betrouwbaar blijkt te zijn als een standaardtest. Met deze uitkomst kan het capaciteitsprobleem bij GGD's en ziekenhuizen aangepakt worden. De sneltesten hebben een kwartier nodig om te vertellen of iemand besmet is met het coronavirus.

Lees meer

Mooie vangst voor politie: pakketjes drugs uit het water gevist

Een leuke vangst voor de politie dinsdag in Breda. Na een melding van een voorbijganger dat er meerdere pakketjes in het water aan de Wuustwezelstraat dreven, namen agenten daar een kijkje. Ze kwamen tot de conclusie dat het ging om pakketjes met drugs. Toen ze de pakjes op het droge hadden gebracht, bleek het te gaan om meer dan vier kilo hasj.

Lees meer

Na 14 jaar kan de bouw van het nieuwe Theater aan de Parade beginnen

Na veertien jaar kan eindelijk begonnen worden met de nieuwbouw van het Theater aan de Parade in Den Bosch. Dinsdagnacht stemde de gemeenteraad van Den Bosch in met het nieuwe bestemmingsplan. Volgens wethouder Huib van Olden (CDA) was dat de 'go' waar iedereen al jaren op zat te wachten.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant